Extinderea Oriflame pe o piața externă

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 3586
Mărime: 184.90KB (arhivat)
Publicat de: Moise Bucur Călin
Puncte necesare: 8
Proiect prezentat la materia Marketing International, in cadrul ASE - REI Bucuresti, in anul 2006

Extras din proiect

Oriflame este o companie care vinde produse cosmetice pentru o ingrijire naturala a pielii prin intermediul unei forte de vanzare independenta, in afara circuitului traditional al magazinelor de desfacere cu amanuntul. Compania Oriflame este caracterizata de un spirit intreprinzator, conducere descentralizata si o atmosfera tinereasca si plina de entuziasm.

A fost infiintata in 1967 in Suedia, iar in prezent functioneaza in peste 60 de tari, fiind lider de piata in 30 dintre acestea. Vanzarile anuale se situeaza in jurul valorii de 600 de milioane dolari, avand peste 1.4 milioane de clienti directi in toata lumea. Compania Oriflame are peste 4200 angajati si sute de mii de distribuitori, oferind peste 600 de produse prezentate in cataloage, care apar in fiecare luna si care sunt editate in 35 de limbi.

In Romania, Oriflame a patruns in anul 1995 ca actionariat 100% Oriflame Holding Too Limited. Compania vinde in Romania produse cosmetice fabricate in Suedia si Polonia si are aproape 100 angajati si peste 2000 de distribuitori. In anul 2004 cifra de afaceri a fost de 24.7 milioane dolari, iar profitul inregistrat a fost de 500 000 de dolari. Cota de piata detinuta de firma Oriflame in Romania este de 14%.

Cele 4 elemente principale care asigura succesul Oriflame sunt:

 O companie ,,vizionara”

Oriflame are o viziune clara, bazata pe valori fundamentale si principii dupa care actioneaza si care confera stabilitate si perspective pe termen lung. Oriflame este o companie globala, cu peste 30 de ani de experienta, care intruchipeaza spiritul liberei initiative si al agentului de vanzari.

 Produse excelente

Oriflame ofera produse cosmetice si de ingrijire a pielii, naturale, suedeze, de cea mai buna calitate, ce au un excelent raport pret-calitate. Strategia firmei este de a dezvolta o gama larga de produse, bazata pe ce este mai bun in natura, ce este mai bun in stiinta. Compania se angajeaza sa satisfaca dorintele cumparatorilor, ca ,,odata ce ai incercat Oriflame, sa ii ramai loial”.

 Metoda eficienta de vanzare

Industria vanzarilor directe se dezvolta rapid in toata lumea astfel ca legatura directa dintre fabrica si consumator asigura eficienta raportului pret-calitate, precum si nivelul ridicat al serviciilor catre consumatorul final.

Vanzare cu amanuntul Vanzare directa

 Sansa unor venituri dinamice

Oportunitatea afacerii Oriflame consta in realizarea unor venituri nelimitate prin intermediul unei strategii dinamice de dezvoltare profesionala. Firma ofera cadrul pentru dezvoltarea individuala prin stabilirea unor obiective clar definite care sa determine stabilitatea financiara si depasirea conditiei sociale.

Oriflame pune accent pe folosirea ingredientelor si extractelor naturale, oferind produse de ingrijire moderna a pielii, culori moderne, astfel incat acestea sa se potriveasca necesitatilor clientilor.

Oferta completa cuprinde :

o Produse pentru ingrijirea pielii

Folosirea produselor de ingrijire a pielii si urmarea unui program regulat de ingrijire reprezinta primii pasi pentru pastrarea frumusetii naturale si ajuta la combaterea efectelor negative ale poluarii, stresului si ale imbatranirii premature.

o Produse pentru machiaj

Produsele pentru machiaj asigura un aspect natural al pielii, culoare si textura, ce se va pastra pe intreg parcursul zilei.

o Parfumuri

Parfumul reprezinta expresia personalitatii si a felului de a fi, arata felul in care o femeie doreste sa fie vazuta.

o Produse pentru ingrijirea parului si a corpului

Produsele din aceasta gama ajuta la mentinerea parului bogat, stralucitor si plin de vitalitate.

o Produse pentru copii

o Bijuterii

Materialele si designul captivante ale bijuteriilor completeaza imaginea femeii Oriflame.

Preview document

Extinderea Oriflame pe o piața externă - Pagina 1
Extinderea Oriflame pe o piața externă - Pagina 2
Extinderea Oriflame pe o piața externă - Pagina 3
Extinderea Oriflame pe o piața externă - Pagina 4
Extinderea Oriflame pe o piața externă - Pagina 5
Extinderea Oriflame pe o piața externă - Pagina 6
Extinderea Oriflame pe o piața externă - Pagina 7
Extinderea Oriflame pe o piața externă - Pagina 8
Extinderea Oriflame pe o piața externă - Pagina 9
Extinderea Oriflame pe o piața externă - Pagina 10
Extinderea Oriflame pe o piața externă - Pagina 11
Extinderea Oriflame pe o piața externă - Pagina 12
Extinderea Oriflame pe o piața externă - Pagina 13
Extinderea Oriflame pe o piața externă - Pagina 14
Extinderea Oriflame pe o piața externă - Pagina 15
Extinderea Oriflame pe o piața externă - Pagina 16
Extinderea Oriflame pe o piața externă - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Extinderea Oriflame pe o Piata Externa.doc

Alții au mai descărcat și

Activitatea de Marketing a Firmei Samsung

1. Introducere Samsung Group este o companie din Coreea de Sud, înființată în 1938, având ca obiect principal de activitate producția de produse...

Mobexpert pe piața Greciei

I. Prezentarea conditiilor care fac necesara dezvoltarea programului de marketing international 1. Necesitatea programului Acest program de...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Strategia de Distribuție de Tip Network Marketing la Compania Hemel Cosmetics

Strategia de distribuţie de tip Network Marketing la compania Hemel Cosmetics INTRODUCERE Tendinţele de consum manifestate în ultimele decenii...

Avon

AVON – „The Company for Women” – un nume de referinta in retail Anul 1886, New York…Un comis-voiajor pe nume David McConnell vindea carti prin...

Management - gândire anticipativă - Avon

Prezentarea companiei AVON Noi, cei care formam AVON ne dedicam toata grija, energia, sensibilitatea pentru sanatatea, frumusetea si cariera...

Ai nevoie de altceva?