Avon

Proiect
8/10 (3 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 39 în total
Cuvinte : 10814
Mărime: 622.04KB (arhivat)
Publicat de: Voicu Nechita
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: alina madric, gabriela balan
misiune, obiectiv, smart, swot, problema, prezentarea solutiilor, alegerea solutiei optime

Extras din proiect

AVON – „The Company for Women” – un nume de referinta in retail

Anul 1886, New York…Un comis-voiajor pe nume David McConnell vindea carti prin metoda directa. Pentru a-si vinde cu mai mult succes marfa, oferea adesea clientelei sale de sex feminin cate o sticluta de parfum necostisitor. Atat de indragite au devenit aceste mici cadouri, incat McConnell a luat decizia de a-si intemeia o afacere proprie si astfel s-a nascut viitoarea companie Avon „pentru femei". Cu multi ani inainte ca femeile sa aiba dreptul la vot, doamna P.F.E Albee a devenit primul Reprezentant Avon, cea care a pus bazele sistemului de vanzare directa, pe care acum il folosesc milioane de Reprezentanti din intreaga lume.

De ce AVON? David McConnell, dupa o vizita in Anglia, a observat ca imprejurimile laboratorului sau din Suffern semanau cu cele din orasul natal a lui Shakespeare - STRATFORD UPON AVON.

In prezent Avon opereaza in peste 100 de tari prin intermediul a peste 5 milioane de Reprezentanti, fiind de asemenea lider mondial in vanzarea directa de produse si accesorii de frumusete.

Produsele Avon sunt apreciate de milioane de femei din intreaga lume pentru calitatea lor constanta in timp. Avon a semnat un angajament pentru excelenta - tot ce poarta numele Avon reflecta cele mai inalte standarde ale valorii, sigurantei si integritatii.

Departamentele Avon de cercetare si dezvoltare sunt alcatuite din experti in majoritatea domeniilor stiintifice. In plus fata de echipa interna de specialisti, Avon colaboreaza cu oameni de stiinta recunoscuti pe plan mondial.

Avon a fost primul mare producator de cosmetice care a stopat testarea pe animale inca din anul 1989. Avon nu testeaza pe animale produse sau ingrediente si nici terte persoane nu efectueaza astfel de teste in numele companiei. Fiind prima mare companie de cosmetice care a stopat testarea pe animale, Avon si-a asumat un rol activ in dezvoltarea micro-culturilor, care sa ofere o alternativa in vitro testarii pe animale. Ca un lider in domeniul frumusetii, Avon sprijina activitatea FRAME (Fundatia pentru Inlocuirea Testarilor Medicale pe Animale).

In completarea drepturilor legale ale consumatorilor, produsele Avon sunt sustinute de o garantie de 100%: in cazul in care un client nu este multumit de unul dintre produse, compania inapoiaza intreaga suma platita. Acest principiu guverneaza activitatea Avon inca de acum 120 ani, chiar din prima zi in care compania a fost infiintata, iar pana astazi nici o alta companie nu a urmat acest exemplu.

Avon depune eforturi pentru sporirea gradului de reciclare a ambalajelor sale si pentru reducerea consumului de energie si a reziduurilor. Permanent sunt testate noi materiale si metode, iar Avon depune eforturi in mod constant pentru ca produsele si activitatea sa globala sa se constituie intr-un echilibru sanatos intre satisfacerea nevoilor consumatorilor si protectia mediului inconjurator.

De-a lungul timpului Avon a oferit femeilor de pretutindeni mai mult decat niste produse de infrumusetare: le-a oferit incredere in sine, independenta financiara si posibilitatea de a se afirma.

Toate acestea recomanda compania ca "AVON - The company for women". Din anul 1998, aceasta este denumirea oficiala a firmei.

AVON in istorie...

Povestea Avon incepe in urma cu 120 de ani, cand David McConnell, intuind oportunitatea unei noi afaceri, a fondat in anul 1886 California Perfume Company, la New York.

In anul 1939 compania a fost denumita Avon, dupa numele raului care curge in Stratford-Upon -Avon, taramul natal al lui Shakespeare.

Femeile au vandut produse Avon inca din 1886, cu 34 de ani inainte de a castiga in SUA dreptul de a vota.

Primul set de parfumuri produs - Little Dot Perfume Set includea cinci arome: Violet, White Rose, Heliotrope, Lily-of-the-Valley si Hyacinth.

In 1887 au fost construite primele laboratoare de cercetare in Suffern, New York. Desi laboratoarele Avon au trecut prin schimbari majore de atunci, calitatea si atentia aratata produselor au ramas neschimbate. Gama de produse a fost marita pentru a veni in intampinarea nevoilor diverse ale femeilor. In aceeasi perioada au fost lansate rujurile Rose Pomade si pudra Sweet Sixteen.

In 1914 a fost deschisa prima filiala internationala in Montreal, Canada. Productia incepe in anul urmator. In acelasi an gama de produse a fost largita cu prodse speciale, destinate copiilor. Little Folks Gift Set a fost primul set de parfumuri pentru copii, iar designul sau original a fost realizat de unii dintre cei mai de seama desenatori pentru copii.

In perioada de varf a anilor ’20 compania isi dubleaza vanzarile la 2 milioane de dolari. Numarul Reprezentantilor ajunge la 25.000, iar compania isi muta sediul central in 114 Fifth Avenue, printre zgarie-norii din Manhattan. Incep sa fie vandute primele produse sub denumirea Avon: o periuta de dinti, talc si un set de ingrijire personala.

In anii ’30, in timpul crizei economice Avon a continuat sa creasca deoarece a mizat pe promovarea femeii, pe rolul si posibilitatea ei de afirmare sociala si profesionala.

Avon a poposit in 1954 in America Latina, alegand Venezuela drept locul unde se va dezvolta una din cele mai puternice piete Avon din lume. Numai in Brazilia numarul Reprezentantilor companiei depaseste 1 milion.

In anul 1959 Avon se lanseaza si in Europa, mai exact in Marea Britanie si Germania de Vest.

Preview document

Avon - Pagina 1
Avon - Pagina 2
Avon - Pagina 3
Avon - Pagina 4
Avon - Pagina 5
Avon - Pagina 6
Avon - Pagina 7
Avon - Pagina 8
Avon - Pagina 9
Avon - Pagina 10
Avon - Pagina 11
Avon - Pagina 12
Avon - Pagina 13
Avon - Pagina 14
Avon - Pagina 15
Avon - Pagina 16
Avon - Pagina 17
Avon - Pagina 18
Avon - Pagina 19
Avon - Pagina 20
Avon - Pagina 21
Avon - Pagina 22
Avon - Pagina 23
Avon - Pagina 24
Avon - Pagina 25
Avon - Pagina 26
Avon - Pagina 27
Avon - Pagina 28
Avon - Pagina 29
Avon - Pagina 30
Avon - Pagina 31
Avon - Pagina 32
Avon - Pagina 33
Avon - Pagina 34
Avon - Pagina 35
Avon - Pagina 36
Avon - Pagina 37
Avon - Pagina 38
Avon - Pagina 39

Conținut arhivă zip

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Management - gândire anticipativă - Avon

Prezentarea companiei AVON Noi, cei care formam AVON ne dedicam toata grija, energia, sensibilitatea pentru sanatatea, frumusetea si cariera...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Tehnici promoționale utilizate în procesul comunicării de compania Avon Cosmetics România

Lucrarea de faţă ce are ca temă principală “Analiza mixului de marketing în cadrul companiei AVON Cosmetics România” abordează o temă extrem de...

Analiza procesului de vânzare Avon

Capitolul I Prezentarea societatii - S.C. AVON COSMETICS (ROMANIA) S.R.L. - 1.1. Pasi in istoria societatii Povestea Avon Cosmetics incepe in...

Cercetări de marketing Avon

Noua cremă Cellu – Sculpt din gama Avon Solutions 1.1 Istoric Avon AVON - 120 de ani de frumuseţe O poveste ce a început în urmă cu 120 de ani…...

Căi de diversificare a ofertei - Avon

Capitolul 1. PARTE TEORETICĂ 1.1 Natura AVON Avon Cosmetics România a fost înregistrată la data de 4 septembrie 1997. Operează in 100 de centre...

Avon - Anew Clinical

1. Istoria AVON AVON a fost fondata in 1886 in Statele Unite de catre David H. McConnell, un vanzator de carti care si desfasura activitatea prin...

Portofoliul de Evaluare la Management în Comert, Turism, Servicii - Avon

1. O idee de afaceri în domeniul serviciilor 1.1 Prezentarea firmei: Sediul principal al firmei producătoare de cosmetice din România se află în...

Marketingul micilor afaceri - analiza comparativă Avon și Oriflame

AVON Istoria companiei Avon a început în anul 1880 când David McConnell, comis-voiajor,a început să își vândă cărțile împreună cu mici sticluțe de...

Gestiunea Forței de Vânzare în Compania Avon Cosmetics România

Introducere Istoria Avon Cosmetics Povestea Avon începe în urmă cu mai mult de 120 ani, când fondatorul său, David Mc.Connell, un vânzător de...

Ai nevoie de altceva?