Logistică - Vinotec SA Huși

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2318
Mărime: 20.01KB (arhivat)
Publicat de: Iridenta Ispas
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adrian Monoranu

Extras din proiect

Rezumat introductiv

Vinotec S.A.- Husi , este in topul celor mai renumiti producatori de vinuri din Romania din punct de vedere al volumului de vanzari, avand o medie lunara a cifrei de afaceri de aproximativ 1 milion de euro. Vinotec SA Husi, unul dintre principalii producători de vin de pe piaţa românească, estimează pentru 2008 o creştere cu 20% a cifrei de afaceri, la 60,2 milioane de lei pe piata interna.

Compania a înregistrat în 2007 un business de 53 milioane de lei, în urcare cu 39% faţă de 2006, iar profitul brut a urcat la 870.000 de lei, de peste zece ori mai mult ca în 2006.

Compania din Husi produce vinuri recunoscute din soiurile Fetească Neagră, Băbească Neagră, Sauvignon Blanc, Galbenă de Odobeşti, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Cabernet Sauvignon, Riesling Italian, cultivate în podgoriile Coteşti, Odobeşti, Nicoreşti.

Datorita rezultatelor deosebite pe piata romaneasca, conducerea a hotarat lansarea a doua noi sortimente de vinuri cu care sa se lanseze si pe piata ungara.

Comform unor statistici din punct de vedere al volumului, exporturile de vinuri romanesti au cunoscut o crestere puternica in perioada 2000-2002 (de la 253.510 hectolitri in 2001 pana la 504.530 hl in 2003), pentru ca dupa aceea sa inceapa un proces constant de scadere (410.285 hl in 2004, 375.850 in 2004 si 269.564 hl in 2006). Potrivit datelor partiale, in primul semestru al lui 2007 s-au exportat doar 84.333 hl.

Totusi, din punct de vedere valoric, cresterea a continuat pana in 2005 (ajungand de la 17,74 milioane in 2001 la peste 26,23 milioane de dolari in 2005), pentru ca apoi sa inceapa si aici scaderea (in 2006 valoarea a fost de 22,3 milioane €). In prima jumatate a lui 2008, valoarea exporturilor (calculata provizoriu, deocamdata) a totalizat 9,66 milioane €.

In perioada mentionata, topul tarilor de destinatie pentru vinurile romanesti a ramas aproape neschimbat, dominat de Germania, urmata de Republica Moldova, Marea Britanie, Republica Ceha, Estonia, Statele Unite, Canada, Federatia Rusa si Japonia.

Cu toate ca Ministerul Agriculturii s-a transformat intr-o frana in calea exporturilor de vin, neacordand subventii pentru exporturile de vinuri cu Denumire de Origine Controlata (DOC), asa cum prevede legea, Ministerul - prin Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) - incasand si intarziiind sa restituie garantii de export de la producatori fara sa se grabeasca cu plata subventiilor, Vinotec S.A Husi are curajul sa se lanseze pe o piata total necunoscuta, avand incredere deplina in personalul departamentului de marketing si bineinteles in calitatea produselor sale.

Capitolul 1

Prezentarea produsului şi a ţării

Vinotec SA Husi a lansat de curand doua noi sortimente de vinuri: Bohotinu’ Mare si Feteasca de Husi. ''Noile produse Vinotec SA Husi se adreseaza cu precadere segmentului HoReCa, contribuind la dezvoltarea imaginii Ungariei pe latura turistica. Dar se vor gasi si in retelele de hipermarketuri. Datorita sistemului de ambalare folosit, vinul nu va putea fi falsificat", a declarat brand managerul firmei vinotec S.A. , Husi .Compania are in prezent un numar de 320 de angajati.

Noile produse Vinotec SA Husi au un design inovator, sub forma de carte, folosind unul dintre cele mai moderne sisteme de ambalare: bag-in-box. Datorita acestui sistem, vinul isi pastreaza toate calitatile si ramane perfect protejat de efectele nocive ale contactului cu aerul, pentru un timp indelungat.

Perceptia conform careia orice lichid ambalat in recipiente mai mari de un litru este unul ieftin este complet gresita in ceea ce priveste sistemul bag-in-box. Cele doua noi produse, Bohotinu’ Mare si Feteasca de Husi raspund unor nevoi de consum identificate de-a lungul timpului: pastrarea calitatilor organoleptice ale vinului pentru mai mult timp, usurinta de a fi transportat si depozitat, mentinerea calitatilor, chiar daca o data desfacut, vinul nu a fost consumat in totalitate.

Inainte de a se lansa pe piata din Ungaria, compania Vinotec S.A., a efectuat cercetari amanuntite in ceea ce priveste comertul , populatia, clima, economia, politica Ungariei avand in vedere faptul ca doresc sa-si lanseze produsele pe o piata noua, incercand sa intuiasca astfel cat mai aproape de realitate reactia pietei ungare in ceea ce priveste consumul de vinuri.

Preview document

Logistică - Vinotec SA Huși - Pagina 1
Logistică - Vinotec SA Huși - Pagina 2
Logistică - Vinotec SA Huși - Pagina 3
Logistică - Vinotec SA Huși - Pagina 4
Logistică - Vinotec SA Huși - Pagina 5
Logistică - Vinotec SA Huși - Pagina 6
Logistică - Vinotec SA Huși - Pagina 7
Logistică - Vinotec SA Huși - Pagina 8
Logistică - Vinotec SA Huși - Pagina 9
Logistică - Vinotec SA Huși - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Logistica - Vinotec SA Husi.doc

Ai nevoie de altceva?