Mixul de Marketing la Nivea

Proiect
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 4820
Mărime: 965.41KB (arhivat)
Publicat de: Geta Roman
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Scurt istoric 3
  2. 1. Politica de produs 4
  3. Produse Nivea pentru femei: 4
  4. Produse Nivea pentru bărbați 11
  5. Produse Nivea pentru nou născuți 12
  6. 2.Politica de promovare 14
  7. Promovarea produselor în cadrul firmei Nivea 15
  8. 3.Politica de plasament (distribuție) 16

Extras din proiect

„Frumuseţea joacă un rol social: cel de principiu organizator al reprezentării. Ceea ce explică de ce e atât de rar definită, de ce rămâne foarte abstractă: frumosul şi urâtul sunt însuşiri evidente care pot fi discutate, cu atât mai puţin cu cât sunt interiorizate sub forma unor scheme implicite.” (Kaufmann, 1998)

Scurt istoric

1911 – Apare prima cremă NIVEA. În anul 1890, Dr. Oscar Troplowitz achizitionează, de la fondatorul Paul C. Beiersdorf, compania Beiersdorf din Hamburg. Consilierul său, Prof. Paul Gerson Unna, are o înclinație către inovații. El îi prezintă lui Troplowitz un nou tip de emulsificator, care se numește Eucerit (lit. „ceara frumoasă”). Prin folosirea acestuia, devine posibilă dezvoltarea primei creme stabile, bazate pe ulei și apă, care poate fi produsă la nivel industrial: NIVEA. La început, crema este vândută într-o cutie galbenă, elegantă, inspirată din curentul „Art Nouveau”.

1925 – NIVEA își face apariția în cutiuța albastră. Cutiuța albastră inscripționată cu litere albe este inaugurată în anul 1925. Chiar și în acele vremuri, cuvantul NIVEA era sinonim cu îngrijirea pielii și noua cremă devine, în scurt timp, un obiect de cult.

1929 și 1931 – Familia NIVEA este în continuă creștere. Apar noi produse în gama NIVEA: șamponul, crema de ras și uleiul pentru piele. Tot în această perioadă apare și primul succes în vânzările internaționale. După jumătatea anilor ’30, reclamele (mai ales cele din cinematografe) reflectă stilul NIVEA, dezvoltat de Elly Heuss-Knapp.

1936 – Este lansat primul ulei pentru bronzat. Oamenii încep să pună preț pe timpul liber și își dau seama că o piele bronzată este chic. NIVEA se confruntă cu impactul expunerii pielii la soare, iar cercetătorii încep să se axeze pe această problemă. Uleiul pentru bronzat NIVEA este primul produs care oferă protecție solară ușoară.

1958 – Se aude pentru prima dată legendarul „puf, puf” al NIVEA Sun Spray. NIVEA lansează primele spray-uri cu protecție solară. În timp, acestea au devenit indispensabile și sunt în permanență supuse unui proces de îmbunătățire.

1963 – Apare primul lapte de corp „lichid” – NIVEA Milk. Din nou, NIVEA este deschizător de drumuri: crema NIVEA poate fi folosită acum și ca „lapte de corp”. NIVEA Milk îngrijeste, dar și hidratează pielea uscată.

1980 – Sunt lansate produsele de îngrijire pentru bărbați – NIVEA FOR MEN. Industria cosmetică începe să se concentreze și asupra bărbaților. Totul a început cu After Shave Balsam NIVEA, un produs pe care bărbații din toată lumea îl folosesc după bărbierit.

1998 – Cel mai bine vandut produs anti-rid: Q10 de la NIVEA VISAGE. Datorită descoperirii revoluționare a beneficiilor pe care le are coenzima Q10 asupra pielii, este lansată cea mai bine vandută cremă anti-rid: NIVEA VISAGE Q10. Astfel, NIVEA devine prima companie care a introdus, într-o cremă, o substanță proprie pielii. Prin efectul antioxidant al enzimei din crema Q10, aceasta luptă eficient împotriva semnelor de îmbătrânire a pielii.

2004 – Este deschis Centrul de Cercetare NIVEA. Întins pe o suprafață de 16.000 m² în Hamburg, este unul dintre cele mai moderne laboratoare de cercetare din lume, dotat cu tehnologie ultra-avansată, un centru de testare și un auditoriu. Peste 1.000 de angajați lucrează în cercetare științifică, dezvoltare și managementul calității, iar 650 dintre ei sunt dedicați cercetărilor dermatologice.

2005 – NIVEA Sun Protecțion cu efect imediat și cu filtru echilibrat UVA/UVB. NIVEA este primul brand care oferă produse cu protecție solară în care există un sistem echilibrat de filtre împotriva razelor ultraviolete UVA și UVB, oferind protecție imediată. Bazată pe inovația NIVEA, scara de măsurare a UVA este acceptată astăzi în întreaga lume.

2006 – Își deschide porțile NIVEA Haus din Hamburg, care oferă momente speciale de relaxare cu NIVEA. Dupa casa din Hamburg au urmat și cele din Berlin, Dubai și Viena. Aici veți găsi gama completă de produse NIVEA, tratamente de înfrumusețare pentru corp și ten și consultanță specializată.

2010 – Hidratare inteligentă de la NIVEA. Hydra IQ activează procesul de hidratare naturală a pielii pentru mai mult de 24 de ore. În cei șapte ani de cercetări intense, oamenii de știință de la Beiersdorf „au tradus” cunoștințele lor despre corelațiile fiziologice ale pielii într-o nouă tehnologie, la fel de inteligentă ca și natura: Hydra IQ ajustează rezerva de hidratare și sistemul de răspândire din interior – cu un efect de hidratare non-stop pentru mai mult de 24 de ore. Din acest moment, această inovație are un rol important în cele mai bine vandute produse NIVEA.

Compania Beiersorf Romania este prezentă oficial pe piața românească din anul 1999, iar marca Nivea deține astăzi primul loc în 6 dintre cele mai importante segmente: îngrijrea feței, îngrijirea corpului, deodorante, geluri de duș, after shave și îngrijirea feței pentru bărbați. În categoria de îngrijire a corpului, categorie focus pentru companie, NIVEA deține 27,6% cota de piață locală.

În spatele inovațiilor regăsim încrederea consumatorilor în marca NIVEA. În ultimii 10 ani, NIVEA a fost desemnată „Cea mai de încredere marcă de îngrijire a pielii” în cadrul studiului „The Most Trusted Brands”realizat de Readers’s Digest, în 16 țări europene. Iar încrederea consumatorilor, familiaritatea și entuziasmul față de brandul NIVEA sunt cea mai importantă rasplată pentru un secol de grijă și inovație.

1. Politica de produs

Nivea are o gamă variată de produse, pentru femei, bărbați si nou-născuți.

Produse Nivea pentru femei:

Cremă hidratantă

Este un produs care nu trebuie să lipsească din trusa cosmetică a nici unei femei. Indiferent de tipul de ten pe care îl ai, nu uita că o cremă de zi bine aleasă poate face minuni: hidratează, netezește ridurile, este hrănitoare și te apără.

Tenul este supus zilnic agresiunilor multiple ale factorilor de mediu: razele UV, răspunzătoare în principal de îmbătrânirea cutanată, dar și poluarea, stresul, fumatul sau alimentația necorespunzătoare. Acești factori generează radicali liberi, capabili să atace celulele pielii și să oxideze elementele lor constituente. Este și principala cauză a îmbtrânirii premature și a ridării, tenul pierzându-și strălucirea.

Crema Nivea este produsul ultimelor descoperiri științifice și este în concordanță perfectă cu nevoile tenului.

Nivea Creme conține:

-Ulei de Jojoba și lecitină,care hrănește pielea și o netezește;

- Un complex de principii activi hidratanți care se găsesc în mod natural în epidermă și ajută pielea cu eficacitate să își păstreze echilibrul normal hidroliptic;

- O combinație de filtri UVA/UVB cu vitamina E și care asigură o acțiune de protecție împotriva factorilor luminoși.

Purtătorii cererii pentru acest produs sunt în general femeile cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Crema de față hidratantă este însă foarte potivită atât pentru bărbați cât și pentru copii.

Crema hidratantă este benfică pentru piele în orice anotimp al anului. Pielea este protejată de frig, de cald, de radiațiile solare, de stres și menține hidratarea și temperatura corporala și multumită stratului hidroliptic împiedică microorganismele să pătrundă în corpul nostru.

Produsele Nivea (crema hidratantă, crema demachiantă, șampon, spuma de ras, etc) de pe piața națională sunt de origine străină. Ele sunt fabricare în țări precum Germania, Elveția și Olanda. Prețurile la aceste produse sunt comparativ ridicate și sunt importate de firme cum ar fi Beiersdorf România SRL și au sediile în București, Cluj, unde puterea de cumparare a consumatorilor este mai înaltă decât în alte regiuni. Cele mai solicitate creme de față sunt cele hidratante iar apoi cele anti-rid. Factorii decizionali la cumpărarea cremei sunt calitatea, eficiența, prețul și inovația.

Preview document

Mixul de Marketing la Nivea - Pagina 1
Mixul de Marketing la Nivea - Pagina 2
Mixul de Marketing la Nivea - Pagina 3
Mixul de Marketing la Nivea - Pagina 4
Mixul de Marketing la Nivea - Pagina 5
Mixul de Marketing la Nivea - Pagina 6
Mixul de Marketing la Nivea - Pagina 7
Mixul de Marketing la Nivea - Pagina 8
Mixul de Marketing la Nivea - Pagina 9
Mixul de Marketing la Nivea - Pagina 10
Mixul de Marketing la Nivea - Pagina 11
Mixul de Marketing la Nivea - Pagina 12
Mixul de Marketing la Nivea - Pagina 13
Mixul de Marketing la Nivea - Pagina 14
Mixul de Marketing la Nivea - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Mixul de Marketing la Nivea.docx

Alții au mai descărcat și

Nivea - Proiect Marketing

1. Prezentarea firmei 1.1Scurt istoric- NIVEA „În luna martie a anului 1882, farmacistul Carl Paul Beiesdorf înfiinţează o companie care producea...

Crearea de Brand Farmec Cluj

Introducere Farmec SA este una dintre cele mai prestigioase firme romanesti, atat pe plan national, cat si pe plan international. De`a lungul...

Tehnici de promovare a vânzărilor în cadrul companiei SC Niran Co Products SRL

CAPITOLUL I. Politica de promovare 1.1. Continutul si rolul politicii de promovare În sistemul relaţiilor cu mediul economico-social, cu piaţa,...

Plan de Marketing SC Eva Plant SRL

Cap. 1. Rezumat executiv S. C. Eva Plant S.R.L a fost înfiinţată în anul 2005 de doamna Eva Nistor care a fost pasionată încă din copilărie de...

Plan de Ecomarketing la SC Farmec SA - Lansarea unei Noi Game de Creme - Gerovital Eco

1. ANALIZA MEDIULUI DE MARKETING (analiza SWOT) 1.1 Analiza mediului intern de marketing şi determinarea forţelor şi slăbiciunilor firmei...

Lansarea unui produs cosmetic pe o piața străină

I. PREZENTAREA GENERALA COMPANIEI GEROVITAL PLANT S.C. Gerovital Cosmetics S.A este o societate cu capital majoritar privat, ce produce şi...

Tehnici promoționale - Nivea

1. Prezentare NIVEA NIVEA este un nume recunoscut pe piaţa produselor de îngrijire a pielii şi înfrumuseţare. Primul produs Nivea a apărut în anul...

L`oreal versus Nivea

Capacitatea pietei produselor cosmetice in Romania Piata românească a produselor cosmetice atinge anual circa 620 de milioane de euro,...

Te-ar putea interesa și

Nivea - Proiect Marketing

1. Prezentarea firmei 1.1Scurt istoric- NIVEA „În luna martie a anului 1882, farmacistul Carl Paul Beiesdorf înfiinţează o companie care producea...

Nevoia de promovare a turismului românesc pentru a diminua efectele crizei globale

INTRODUCERE Cunoscută încă din antichitate, publicitatea a devenit în lumea modernă un fenomen indispensabil. În contextul economiei de piaţă ea a...

Strategii de Marketing în Mediul Concurențial

Introducere Competitia reprezinta un factor motor pentru dezvoltarea societatii economice. În acelasi timp, nu poate fi neglijata importanta...

Analiza companiei Iuvas

Introducere O unitate comerciala este un loc de vânzare permanent în care clientii îsi efectueaza cumparaturile indiferent de tipul si volumul...

Planul de Marketing pentru KFC

INTRODUCERE Termenul de marketing este de origine anglo-saxonă (to market) şi presupune a desfăşura tranzacţii pe piaţă, a cumpăra şi a vinde....

Plan de marketing pentru lansarea pe piață a noului șampon Nivea

1. PREZENTAREA FIRMEI Beiersdorf România, reprezentanta companiei internaționale cu sediul la Hamburg, care este cunoscută la noi mai ales...

Politică de distribuție - distribuția ca variantă a mixului de marketing

I. Introducere Valorificarea oportunitãţilor pieţei şi finalizarea efectivã a activitãţii întreprinderilor producãtoare de bunuri şi servicii sunt...

Analiza mix-ului de marketing în cadrul firmei Nivea

Abstract : The analysis for drafting this paper aims to highlight the importance of marketing, specifically the marketing mix in a firm, given...

Ai nevoie de altceva?