Piața întreprinderii - Pizza Hut

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4476
Mărime: 421.87KB (arhivat)
Publicat de: Ana Alina M.
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

SCURT ISTORIC

Istoria Pizza Hut a inceput sa se scrie in 1958, Kansas, USA. Doi frati, Frank si Dan Carney, au imbratisat ideea unui prieten de a deschide un local de pizza; aceasta mancare nu era prea populara in America acelor timpuri asa ca putea fi o idee de afacere foarte buna.

Cei doi au imprumutat de la mama lor 600$, au inchiriat un mic spatiu in cea mai aglomerata intersectie a orasului, au cumparat echipamente second-hand si au deschis un local cu numai 25 de locuri.

Spatiul aferent firmei era destul de mic si nu incapeau decat 9 litere. Cum trebuia sa contina cuvantul "pizza" le mai ramaneau numai 3 litere; cladirea avand forma unei cabanute (hut), s-a nascut "Pizza Hut" - cel care avea sa devina cel mai mare si de succes lant de restaurante de pizza din lume, cu peste 12 000 locatii in peste 100 de tari.

In Romania, Pizza Hut este prezenta din 1994 si are acum 9 locatii (4 in Bucuresti, una in Constanta si cate una la fiecare locatie Metro din orasele Cluj, Iasi, Bacau si Constanta).

Acest program a fost introdus in Romania in anul 1998. Pentru ca toate standardele sa fie respectate, iar produsele noastre sa fie la fel ca in orice restaurant Pizza Hut din lume, angajati ai unei companii viziteaza incognito restaurantele si fac un raport cu impresiile si parerile lor fata de experienta avuta. Acestia au cateva criterii de verificare cum ar fi: timpul de aducere a comenzii, curatenia, respectarea retetelor, atitudinea angajatilor, atmosfera.

Raspunsurile lor genereaza un anumit punctaj. Sistemul de punctare se numeste CHAMPS, iar managerii de restaurant care obtin un procentaj de 100% primesc o data pe an o excursie de o saptamana in afara tarii si sunt evidentiati in cadrul Galei Campionilor.

PIATA PRODUSULUI

In Romania, compania American Restaurant System detine master-franciza pentru brand-ul Pizza Hut, achizitionata de la operatorul international Yum! Brands, care administreaza si marci precum KFC sau Taco Bell. Deocamdata, master-francizatul autohton nu intentioneaza sa caute alti francizati: "Atat timp cat putem inca sa ne dezvoltam singuri si gasim si oportunitatile locatiilor, nu are sens sa cautam astfel de colaborari", spune directorul de marketing Carmen Lupulet.

Reteaua Pizza Hut include patru restaurante in Bucuresti si alte patru in Constanta, Cluj, Iasi si Bacau. Suprafata, personalul si capacitatea variaza, la fel ca si nivelul investitiei intr-o locatie: exista restaurante cu 40 de angajati si 70 de locuri, dar si cu 90 de angajati si 250 de locuri. Valoarea investitiei intr-o locatie noua variaza intre 500.000 si 1,2 milioane de dolari, incluzand amenajarea, echipamentul, uniformele si pregatirea angajatilor.

Restaurantele Pizza Hut din Romania se afla printre primele din lume datorita punctajelor obtinute in fiecare an.

Incepand din anul 2000 oferirea constanta 100% a standardelor C.H.A.M.P.S. a fost imbunatatita prin implementarea si dezvoltarea energiei pozitive in randul echipei noastre si a atitudinii YES! in servirea clientilor.

Exigentele tot mai ridicate ale clientilor nostri, impreuna cu o cautare continua a noi modalitati de satisfacere si intampinare a nevoilor clientilor, au dus la imbunatatirea atitudinii si ospitalitatii membrilor echipei Pizza Hut fata de acestia, prin implementarea acestui nou program incepand din luna mai 2006.

Principiile "Cum lucram impreuna" reprezinta valorile pe care s-a construit cultura organizationala a companiei noastre.

La nivel international, meniul Pizza Hut include o gama larga de produse disponibile, cu retete, ingrediente, precum si furnizorii acestora sau ai echipamentelor necesare. fiecare tara isi alege, cu acordul companiei-mama, ce considera ca este potrivit specificului consumatorilor sai, ce prefera sau vrea sa incerce pe piata respectiva. Este obligatoriu insa sa existe un echilibru intre "capitolele" meniului si, bineinteles, cat mai multe posibilitati de a prepara pizza; uneori, sunt testate si combinatii cu specific local.

Jumatate dintre produsele vandute in restaurantele Pizza Hut din Romania este reprezentata de diverse combinatii de pizza, cu trei feluri de blat (pufos, clasic sau crocant), trei tipuri de sos de pizza si 16 ingrediente diferite. Plecand de la aceste elemente, se pot obtine peste 1000 de combinatii, "vedetele" fiind Europeana si SuperSuprema. Apoi vin antreurile si pastele (salatele, lasagna si pastele la cuptor sunt primele in topul preferintelor).

Preview document

Piața întreprinderii - Pizza Hut - Pagina 1
Piața întreprinderii - Pizza Hut - Pagina 2
Piața întreprinderii - Pizza Hut - Pagina 3
Piața întreprinderii - Pizza Hut - Pagina 4
Piața întreprinderii - Pizza Hut - Pagina 5
Piața întreprinderii - Pizza Hut - Pagina 6
Piața întreprinderii - Pizza Hut - Pagina 7
Piața întreprinderii - Pizza Hut - Pagina 8
Piața întreprinderii - Pizza Hut - Pagina 9
Piața întreprinderii - Pizza Hut - Pagina 10
Piața întreprinderii - Pizza Hut - Pagina 11
Piața întreprinderii - Pizza Hut - Pagina 12
Piața întreprinderii - Pizza Hut - Pagina 13
Piața întreprinderii - Pizza Hut - Pagina 14
Piața întreprinderii - Pizza Hut - Pagina 15
Piața întreprinderii - Pizza Hut - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Piata Intreprinderii - Pizza Hut.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Marketing - Pizza Hut

CAP. I SCURT ISTORIC Pizza Hut a luat naştere în 1958, în orăşelul Wichita, Kansas, la iniţiativa fraţilor Dan şi Frank Carney. Când un prieten a...

Piața întreprinderii - Coca Cola

Scurt istoric Inceputul din Atlanta 1886-1892 Era 1886 si in New York Harbor muncitorii construiau Statuia Libertatii. La opt sute de mile...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Plan de Marketing - Pizza Hut

CAP. I SCURT ISTORIC Pizza Hut a luat naştere în 1958, în orăşelul Wichita, Kansas, la iniţiativa fraţilor Dan şi Frank Carney. Când un prieten a...

Firmă virtuală - Pizzerie Prestigio

1. Prezentarea societăţii S.C. Prestigio SRL. este o firmă a cărei principală afacere este în sectorul terțiar (servicii), respectiv o pizzerie....

SC Spring Prod COM SRL

FORMA DE ORGANIZARE: Societate cu Răspundere Limită OBIECT DE ACTIVITATE: Cod CAEN-5530 Această clasă include: prepararea si vânzarea la comandă,...

Proiect de finanțare SC Tutto Pizza SRL Botoșani

1. Sinteza planului de afaceri Planul de afaceri constituie un instrument indispensabil întreprinzătorilor ce construiesc o afacere sau caută...

Plan de Afaceri Pizza Gioia

1. DESCRIEREA AFACERII Activitatea întreprinderii PIZZA GIOIA SRL se va axa pe producerea de pizza, livrarea acesteia la domiciliul clientului si...

Ai nevoie de altceva?