Plan de afaceri - Net Media SRL

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2923
Mărime: 31.34KB (arhivat)
Publicat de: Anda Cojocariu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dinescu Florin

Extras din proiect

I. DESCRIEREA AFACERII

Societatea NET MEDIA SRL face parte din sectorul terţiar, cel al serviciilor. „NET Media SRL” este numele firmei, nume ce a luat nastere dupa o lunga sesiune de brainstorming. De asemenea suna foarte bine si prezinta in mod clar si concis obiectul de activitate al firmei, ceea ce este foarte important in acest tip de activitate.

Obiectul de activitate al firmei este :

- realizarea de site-uri pe Internet

- promovarea prin intermediul Internetului a diferitor produse/servicii.

NET MEDIA este o societate cu răspundere limitata. Pentru început firma va avea sediul central in Pitesti, pornind cu un capital social de 1.000 lei, avand 4 angajati.

Descrierea serviciilor. Firma prestează doua categorii de servicii: construire site-uri web si promovare prin intermediul Internetului.

- SITE-urile sunt concepute conform dorinţelor si posibilităţilor financiare ale clientului.

- PROMOVAREA se face cu ajutorul mijloacelor clasice folosite pe Internet: bannere, ferestre pop-up, e-mail, site-uri dedicate cu concursuri/jocuri.

Pozitia pe piata. NET MEDIA SRL este o firma noua. Pentru a putea avea succes pe piaţa si pentru a face fata concurentei trebuie sa se dovedească a fi extrem de competitiva. Numarul firmelor competitoare este relativ mare.

In Romania piaţa tinde să se maturizeze si după cum bine se ştie in orice economie dezvoltata o firma care nu-si respecta clienţii si nu oferă calitate nu poate rezista mult timp pe piaţa. Principalele atuuri vor fi raportul calitate/preţ si respectul fata de clienţi.

In tara noastre exista firme cu un profil de activitate asemănător care oferă calitate la un preţ ridicat si firme cu preturi mici dar cu o calitate scăzuta.

Cum ar putea o firma mica sa ofere un raport calitate/preţ imbatabil- Foarte simplu si asta tocmai pentru ca este mica si nu are o structura organizatorica complexa.

Avantajele competitive sunt raportul calitate/preţ al serviciilor prestate si respectul fata de client. Firma ofera anumite avataje fata de firmele concurente. Firma ofera reduci substantiale persoanelor fizice sau juridice care raman clienti fideli firmei NET MEDIA SRL, si-si innoiesc constant contractul. Contractele fiint concepute pe 3 ani, la fiecare reinnoire firma le va oferi facilitati sau bonusuri atractive. De altfel firma le ofera posibilitatea de a-si concepe propriul material publicitar, si de a veni cu idei proprii astfel creind o forma de publicitate adaptata atat la bugetul clientului, cat si la propriul gust al acestuia. Aceste lucruri pot veni in avantajul formei obtinand astfel o clinetela fidela si un venit lunar substantial.

Organigrama organizaţiei pe care vom vrea s-o realizam in urmatorii 5 ani se prezintă în modul următor:

Obiective.Bazându-ne pe semnalele primite din partea pieţei, NET MEDIA îşi propune să-şi dezvolte activitatea atât prin mărirea numărului de servicii oferit cat si prin deschiderea unor noi filiale.

Astfel in primul an de activitate firma se va axa pe atragerea de clienţi si pe câştigarea încrederii acestora astfel incat sa fim recomandaţi drept o firma cu care merita sa lucrezi. Tot in primul an ne propunem sa deschidem filiale in minim 2 oraşe mari ale tarii.

Pe termen lung societatea doreşte sa aibă un sediu si sa imparta activitatea pe trei departamente:

- Departament de promovare pe Internet;

- Departament specializat pentru proiectele importante;

- Departament de coordonare a echipelor de colaboratori care se vor ocupa de proiectele mai mici.

In departamentul pentru proiecte importante va fi angajat personal specializat in domeniu. Lucrând in acelaşi loc vor putea sa colaboreze mai uşor si astfel va creste productivitatea muncii.

Cei de la departamentul de coordonare se vor ocupa de clienţii mici si vor supraveghea echipele de colaboratori.

Tot pe termen lung firma isi propune sa obţină atestările internaţionale de calitate. Astfel, societatea va putea să isi mărească încrederea in fata clienţilor.

In următoarele 6 luni se va încerca pătrunderea si pe pieţele din oraşele mari. Astfel după un an de la înfiinţare NET MEDIA va avea sucursale in cel puţin 2 oraşe mari din tara si un sediu central in Pitesti.

II. PLANUL DE MARKETING

Piata tintă este formata din persoane juridice si fizice care doresc sa-si deschidă o pagina pe Internet sau sa promoveze diferite produse/servicii pe Internet Publicitatea on-line se dezvolta de la an la an iar firmele mari îşi sprijină campaniile TV, Presa, Radio cu cele pe Internet (cele mai cunoscute exemple: Connex, Orange, Coca-Cola, Zapp).

Cercetarea de piată arată o dezvoltare continuă în viitor a Internetului şi o creştere a numărului de vizitatori de la an la an.

Preview document

Plan de afaceri - Net Media SRL - Pagina 1
Plan de afaceri - Net Media SRL - Pagina 2
Plan de afaceri - Net Media SRL - Pagina 3
Plan de afaceri - Net Media SRL - Pagina 4
Plan de afaceri - Net Media SRL - Pagina 5
Plan de afaceri - Net Media SRL - Pagina 6
Plan de afaceri - Net Media SRL - Pagina 7
Plan de afaceri - Net Media SRL - Pagina 8
Plan de afaceri - Net Media SRL - Pagina 9
Plan de afaceri - Net Media SRL - Pagina 10
Plan de afaceri - Net Media SRL - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - Net Media SRL.doc

Te-ar putea interesa și

Producție marochinărie - Hand made for you

Firma “Hand made for you” este o societate comerciala fondata 2004 ca societate cu raspundere limitata. Firma dispune in Bucuresti de un sediu...

Plan de afaceri - Net Media SRL

1. Sinteza planului de afaceri Societatea NET MEDIA S.R.L. face parte din sectorul terţiar, cel al serviciilor. Obiectul de activitate al firmei...

Petrocom D&V - Dealer Connex

Capitolul 1-prezentarea organizatiei - SC PETROCOM D&V SRL a fost infiintata in 1998, din 1999 a devenit subdealer CONNEX, pentru ca din 2000 sa...

Ai nevoie de altceva?