Politică de vânzări la CN Tarom SA

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 39 în total
Cuvinte : 12887
Mărime: 82.19KB (arhivat)
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Andreea Simona Săseanu
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE COMERŢ

Cuprins

  1. INTRODUCERE.2
  2. CAPITOLUL 1. Prezentarea S.C. Compania Naţională de Transporturi Aeriene TAROM S.A.3
  3. 1.1 Scurt istoric.3
  4. 1.2 Analiza mediului extern.11
  5. 1.3 Analiza SWOT .17
  6. CAPITOLUL 2. Activitatea de vânzare în cadrul companiei TAROM.20
  7. 2.1 Definire şi obiective.20
  8. 2.2 Fundamentarea politicii de vânzări.22
  9. CAPITOLUL 3. Propuneri cu privire la politica de vânzări.26
  10. 3.1 Promovarea serviciilor.26
  11. 3.2 Alianţele strategice.29
  12. 3.3 Politica de tarife.31
  13. 3.4 Politica de comisioane.35
  14. CONCLUZII .37
  15. BIBLIOGRAFIE.39

Extras din proiect

INTRODUCERE

Activitatea de transport aerian a cunoscut în ultimii ani o importantă dezvoltare determinată de creşterea economiei, de implicarea României în schimbul internaţional de mărfuri, în turismul internaţional. Funcţiile transportului internaţional sunt de a asigura securitatea aprovizionării şi a comerţului exterior, de a favoriza dezvoltarea economiei, de a asigura transportul călătorilor şi turismul. Avantajele tehnico-economice ale transporturilor aeriene, în trafic intern şi îndeosebi internaţional, vor conduce la sporirea rolului acestuia în sistemul transporturilor în România.

De la prima încercare reuşită a omenirii de a zbura de acum mai mult de 90 de ani, avionul a avansat spre stadiul în care cel mai îndepărtat punct de pe pământ a devenit o problemă de ore. Transportul aerian este o formă comună de transport pentru călătorii pe distanţe lungi şi singura alternativă rezonabilă atunci când timpul reprezintă elementul esenţial. Viteza extraordinară a avionului este primul motiv al creşterii rolului transportului aerian.

Marja de profit a transporturilor aeriene se află, în prezent, sub cea obţinută de alte ramuri industriale din lume, în ultimii ani datorită supraofertei de capacitate ea înregistrând chiar valori negative. Această situaţie a determinat guvernele, companiile aeriene şi organizaţiile internaţionale să se concentreze asupra unor strategii unitare de restructurare a întregului sector, care prin dimensiunea şi legăturile sale influenţează toate celelate activităţi ale economiei mondiale. Aşa cum viteza mare de deplasare a aeronavelor constituie un avantaj asupra celorlalte mijloace de transport, cheltuielile mari realizate sunt un mare dezavantaj, în competiţie cu aceleaşi mijloace de transport. În acest sens, reducerea cheltuielilor de transport trebuie să pornească de la o organizare cât mai bună a activităţilor premergătoare sau finale zborului, încât acestea să afecteze cât mai puţin timp, să coste cât mai puţin.

Dacă infrastructura şi liniile cresc în număr, densitate şi importanţă, utilizatorii se vor prezenta pentru a le folosi, astfel producătorii vor fi obligaţi să deschidă noi oportunităţi pentru a asigura o frecvenţă şi rapiditate cât mai mare a serviciilor prestate, la un cost cât mai mic.

În spiritul realizării acestor obiective se încadrează şi activitatea de vânzare a companiei TAROM S.A, companie de interes naţional, al cărui studiu de caz este abordat în lucrarea de faţă.

Astfel, în primul capitol am prezentat un scurt istoric al companiei, cu accent pe analiza mediului extern, precum şi analiza punctelor tari, punctelor slabe, oportunităţilor şi ameninţărlor.

În al doilea capitol sunt prezentate aspecte legate de activitatea de vânzare, cu accent pe fundamentarea politicii de vânzări.

În ultimul capitol au fost evidenţiate aspecte legate de activitatea de marketing, cu prezentarea propunerilor referitoare la poltica de vânzări,iar în final sunt prezentate concluziile privind îmbunătăţirea vânzărilor companiei pe anumite pieţe.

CAPITOLUL 1

PREZENTAREA S.C. „COMPANIA NAŢIONALĂ DE TRANSPORTURI AERIENE ROMÂNE - TAROM” S.A.

TAROM operează pe piaţa românească a transporturilor turistice din anul 1954, efectuând curse intercontinentale şi intracontinentale, oferind servicii de transport pasageri, cargo şi poştă, totodată prestând şi servicii conexe de închirieri de avioane, întreţinere tehnică pentru parteneri interni şi externi, vânzări la bord (duty free), export - import şi altele.

1.1 Scurt istoric

În anul 1920 a fost înfiinţată Compania de Navigaţie Aeriană Franco - Română (C.F.R.N.A.). Cu ajutorul unor aeronave construite în Franţa, compania asigură transport aerian regulat de pasageri, marfă, şi servicii poştale de la Paris la Bucuresti via Strasbourg, Praga, Viena şi Budapesta.

O realizare deosebită a Companiei Franco- Romane a fost primul zbor de noapte din septembrie 1923 pe ruta Bucureşti – Belgrad.

In 1930 a fost înfiinţat LARES (Liniile Aeriene Române Exploatate de Stat) . Şapte ani mai târziu LARES a fuzionat cu SARTA (Societatea Anonimă Română de Transport Aerian).

Pe 18 septembrie 1954 a fost înfiinţată TAROM (Compania Română de Transport Aerian), eveniment ce marchează naşterea companiei aşa cum există ea în zilele noastre. Şase ani mai târziu, TAROM opera pe rute în aproape toate ţările europene. În 1966 TAROM a efectuat primul zbor transatlantic şi începând cu 1974 a introdus zboruri regulate către New York. În acelaşi an, TAROM a inaugurat şi zborurile către Beijing, precum şi către Sidney via Calcutta.

Reţeaua de zboruri a TAROM a sporit constant, în special spre zone mai puţin exploatate din Orientul Mijlociu si Indepărtat. În 1975 s-au inaugurat cursele către Damasc, Bagdad , Kuwait, Amman pentu a fi urmate de Bangkok – Singapore în 1978.

Până în 1989, TAROM funcţiona ca un sistem integrat vertical, cu scopuri delimitate de criterii non-economice. În aceeaşi organizaţie funcţionau toate activităţile legate de transportul aerian: transportul aerian în sine, navigaţia, servicii de radio şi de operare, alimentarea cu combustibil, serviciile de sol, catering şi serviciile aeroportuare. Flota era foarte eterogenă, compusă din avioane de construcţie rusească şi vestică, cele mai multe dintre ele fiind depăşite din punct de vedere tehnic, dar şi uzate moral. Existenţa acestui echipament depăsit a fost un handicap sever pentru compania forţată brusc să acţioneze într-un mediu foarte competitiv.

Preview document

Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 1
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 2
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 3
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 4
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 5
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 6
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 7
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 8
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 9
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 10
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 11
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 12
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 13
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 14
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 15
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 16
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 17
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 18
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 19
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 20
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 21
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 22
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 23
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 24
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 25
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 26
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 27
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 28
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 29
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 30
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 31
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 32
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 33
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 34
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 35
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 36
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 37
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 38
Politică de vânzări la CN Tarom SA - Pagina 39

Conținut arhivă zip

  • Politica de Vanzari la CN Tarom SA.doc

Alții au mai descărcat și

Politica de Vânzări

1.1 Elemente caracteristice vânzarilor de produse Vânzarea produselor reprezinta actul prin care se asigura valorificarea rezultatelor...

Marketingul Serviciilor

CAP I. Denumirea si obiectul de activitate al firmei de servicii Numele firmei : S.C GABI’S & PAPPA REALE S.R.L Forma juridica de constituire :...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Managementul în Transportul Aerian Internațional

Introducere Transporturile internationale sunt numite metaforic „aparatul circulator al întregii economii mondiale”, fiind mijloc efectiv de...

Strategii de Marketing în Turism - Studiu de Caz - Companiile Tarom și Easyjet

Capitolul I 1.1 Prezentarea companiei de transport aerian TAROM (denumirea şi obiectul de activitate al firmei de servicii) Compania TAROM –...

Firmă de servicii - TAROM

CAPITOLUL 1: Denumirea si obiectul de activitate al firmei de servicii Compania TAROM –Transporturi Aeriene Romane- a fost infiintata la 18...

Analiza activității companiei aeriene Tarom

Introducere Activitatea de transport aerian a cunoscut in ultimii ani o importanta dezvoltare determinata de cresterea economiei, de implicarea...

Activitatea de Tiketing în Transporturile Aeriene

CAPITOLUL I Transporturile aeriene componenta a transporturilor internationale Transporturile aeriene reprezinta o arie de comert în care...

Organizarea și Exercitarea Controlului Fiscal al Impozitelor Directe

CAPITOLUL I COMERŢUL INTERNAŢIONAL CU SERVICII PREZENTARE GENERALĂ 1.1. Serviciile – concept şi caracteristici 1.1.1. Conceptul de serviciu...

Plan de Afaceri SC Tarom SA

I. Planul de afaceri – rol şi importanţă „Scrierea unui plan de afaceri te forţează să gândeşti disciplinat, dacă depui un efort cinstit din punct...

Analiza activității companiei aeriene Tarom

Introducere Activitatea de transport aerian a cunoscut in ultimii ani o importanta dezvoltare determinata de cresterea economiei, de implicarea...

Ai nevoie de altceva?