Prezentarea Organizației AIESEC București

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1530
Mărime: 30.76KB (arhivat)
Publicat de: Emanuel-Mihai P.
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Razvan Zaharia
Academia de Studii Economice Cercetări Fundamentale de Marketing

Cuprins

  1. PARTEA I:
  2. 1. Prezentarea organizaţiei
  3. 2. Faptul principal
  4. 3. Problema de rezolvat
  5. 4. Poziţionarea concurenţilor
  6. 5.Ţintele destinatare
  7. 6.Beneficiul consumatorului
  8. 7. „Tonalitatea vocii”
  9. 8. Restricţii organizatorice
  10. 9. Strategia media
  11. PARTEA II:
  12. 1. Anunț pentru presa scrisă:
  13. 2. Reclama TV.
  14. 3. Panoul stradal.

Extras din proiect

1. Prezentarea organizaţiei

AIESEC Bucureşti

AIESEC (inițial din franceză Association internationale des étudiants en sciences économiques et commerciales, în prezent nume propriu), este o asociație studențească globală, non-guvernamentală, independentă, non-profit, condusă de studenți sau proaspăt absolvenți ale unei instituții de învățământ superioare. AIESEC este prezentă în peste 2100 de universități, 125 țări și teritorii și are ca scop dezvoltarea abilităților de leadership ale membrilor săi. .AIESEC are peste 4.000 de parteneri, aceștia implicându-se în dezvoltarea tinerilor talente.

AIESEC Bucureşti a fost primul local înfiinţat în Romania de catre AIESEC Viena in 1991. De atunci AIESEC Bucureşti a livrat experiente dezvoltatoare de leadership tinerilor din capitală, oferindu-le oportunitaţi de a pleca intr-un internship de voluntariat sau profesional în strainatate, intr-una din tările din reţeaua AIESEC.

2. Faptul principal

Produsul principal pe care il oferă organitzaţia este experienţa de exchange. Produsul se concretizează in 4 programe principale pe care le livrează:

• Outgoing Global Internship Program (oGIP)

• Incoming Global Internship Program (iGIP)

• Outgoing Global Community Development Program (oGCDP)

• Incomimg Global Community Development Program (iGCDP)

Progamele sunt create in asa fel incat sa satisfaca o nevoie reala a studentilor – necesitatea unei experiente practice internationale. Reteaua globala ofera organizatiei posibilitatea de a livra un produs unic pe piata din Bucuresti care satisface nevoii reale si care aduce un beneficiu societatii.

Prin primele 2 programe: Incoming Global Internship Program (iGIP) si Incomimg Global Community Development Program (iGCDP) studentii si tinerii din strainatate pot venii in Bucuresti sa lucreze fie intr-o companie (iGIP), fie pe un proiect social dezvoltat de organizatie (iGCDP). Astfel tinere talente din toata lumea aduc un plus de valoare pentru companii si pentru comunitate.

Prin celelalte 2 programe: Outgoing Global Internship Program (oGIP) si Outgoing Global Community Development Program (oGCDP), studentii si tinerii cu varsta mai mica de 30 de ani, pot pleca intr-un internship in strainatate. Programul oGIP se refera stric la internshipuri profesionale, in companii, iar progamul oGCDP se adreseaza tinerilor care doresc sa plece intr-un internship de voluntariat pe probleme concrete: sanatate, drepturile omului, mediu, etc.

3. Problema de rezolvat

Problema cea mai mare a organizatiei o reprezinta produsul Outgoing Global Internship Program (oGIP), prin care tinerii pleaca in internshipuri corporate. Problema mai exact constă în atingerea publicului țintă care are un profil destul de specific: varsta maxima 30 de ani, a finalizat o forma de invatamânt superior de maxim 2 ani, are experienta de munca de minim 6 luni.

Obiectivul organizatiei este de a livra cat mai multe experiente calitative si relevante tinerilor din Bucuresti. Problema pe care o intampina este insa in localizarea publicului tinta si identificarea canalelor portrivite prin care sa se adreseze lor. In plus, nu se cunoaste foarte clar nici lucurile care ii atrag pe participanti la acest program. Pe parcursul ultimilor ani, s-au incercat diverse mesaje si metode promotionale, canale de comunicare, imagini si promotii, insa nu s-a determint care ar fi cea mai utila dintre ele, neavand o continuitate pe transmiterea aceluiasi mesaj.

Obiectivul publicitatii: ar fi de a determina un mesaj, campanie si canal de comunicare care sa creasca numarul de aplicantii la urmatoarele recrutarii cu 100%.

Preview document

Prezentarea Organizației AIESEC București - Pagina 1
Prezentarea Organizației AIESEC București - Pagina 2
Prezentarea Organizației AIESEC București - Pagina 3
Prezentarea Organizației AIESEC București - Pagina 4
Prezentarea Organizației AIESEC București - Pagina 5
Prezentarea Organizației AIESEC București - Pagina 6
Prezentarea Organizației AIESEC București - Pagina 7
Prezentarea Organizației AIESEC București - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Prezentarea Organizatiei AIESEC Bucuresti.docx

Alții au mai descărcat și

Organizația non-profit Barnaba

1.Prezentarea organizației Fundația Barnaba este un centru de consiliere și sprijin pentru părinți și copii,oferă servicii sociale pentru familii...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Strategii Moderne de Marketing Bancar

CAP. 1. ASPECTE CONCEPTUALE PRIVIND ACTIVITATEA DE MARKETING BANCAR 1.1 Conceptul de marketing bancar Introducerea marketingului în sectorul...

Recrutarea extenă vs recrutare internă

De ceva vreme,in orice domeniu se sustine ideea ca oamenii constituie”bunul cel mai de pret” al companiei.Recrutarea si selectia de personal...

Recrutarea și selecția resurselor umane - surse, metode și principii de aplicare

Prefata Recrutarea si selectia resurselor umane sunt procese vitale pentru o organizatia care doreste nu numai supravetuirea pe piata, ci si...

Ai nevoie de altceva?