Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L.

Proiect
9.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 35 în total
Cuvinte : 8718
Mărime: 955.62KB (arhivat)
Publicat de: Edmond Dumitru
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Tacu Cornelia

Extras din proiect

Printre cele mai mari şi renumite firme producătoare de cafea, se numără compania Kraft prin marca Jacobs, dar şi compania Strauss ieşită în evidenţă cu marca de cafea Doncafe.

Povestea cafelei Jacobs a început într-o micuţă cafenea cochetă, înfiinţată de Johann Jacobs în 1895, în orăşelul german Bremen. Chiar şi acum, cafeaua cu acelaşi nume continuă să-i încânte pe pasionaţi cu gustul său deosebit şi aroma unică.

Jacobs este una dintre mărcile de un miliard de dolari ale companiei Kraft, cu origini ce datează din 1895 în Germania. Cafeaua Jacobs este vândută acum în Europa întreagă şi în Orientul Mijlociu, fiind lider de piaţă în Austria, Germania, Letonia, Lituania, Polonia, România şi Ucraina. Disponibilă sub formă de cafea prăjită şi măcinată, cafea boabe, solubilă şi specialităţi.

Jacobs Krönung este marca de cafea preferată de peste jumătate dintre consumatorii de cafea prăjită şi măcinată din România, distingându-se pe piaţă prin aroma sa unică, irezistibilă, „Alintaroma”. Cafeaua Jacobs este o cafea de calitate superioară, cu o aromă unică, ce a devenit o emblemă a gustului şi mirosului, un simbol al apropierii dintre oameni. Puterea „Alintaromei” de la Jacobs Krönung aduce oamenii împreună, pentru ca fiecare moment în care îşi savurează cafeaua preferată să devină unul cu totul deosebit. Jacobs Krönung, lider de piaţă în segmentul de cafea prăjită şi măcinată, este prima marcă de cafea din România care informează consumatorul asupra conţinutului de antioxidanţi prin intermediul unui semn distinctiv aplicat pe ambalaj. Calitatea deosebită a cafelei Jacobs Krönung şi proprietăţile sale naturale, conţinutul de antioxidanţi, sunt păstrate prin alegerea selectivă a boabelor de cafea şi prin procesul modern de prăjire şi preparare. O singură ceaşcă (125ml) de cafea prăjită şi măcinată Jacobs Krönung asigură un efect antioxidant semnificativ. Jacobs Krönung le oferă acum consumatorilor de cafea prăjită şi măcinată „Alintaroma pentru suflet” şi antioxidanţi pentru sănătate.

În concluzie: “Neagră precum necuratul, fierbinte ca iadul, pură ca un înger şi dulce ca iubirea “,aceasta este reţeta unei cafele perfecte,potrivit omului de stat francez Talleyrand,dar şi a noastră băutorilor de cafea.

Proiect de MK la firma Paco Robanne, produsul Lady Million

Rolul mediui de marketing:

Mediul de marketing al intreprinderii trebuie privit din ansamblu al subiectiilor, fortelor si conditiilor interne si externe, in interiorul si sub actiunea carora managerul stabileste si mentine relatii cu clientii. El constituie premiza si cadrul ce asigura elaborarea celei mai adecvate strategii de marketing.In cadrum conceptului de marketing mediu in care actioneaza intreprinderile, organizatiile ori institutiile ocupa o pozitie centrala.Marketingul presupune desfasurarea activitatiilor intreprinderii in concordanta cu evolutia mediului economico-social. O astfel de abordare necesita, pe de o parte cunoasterea mediului extern , iar pe de alta parte adaptarea activitatii a mediu. Ph. Kotler remarca faptul ca o firma de inalta performanta este ,,o firma al carei model este bazat pe patru factori: beneficiarii afacerii, procesele,resursele,organizatia.

Mediu Extern:

Raportarea eficienta la mediu impune cercetarea atenta a componentelor sale, a interactiunii dintre acestea, precum si a impactului lor asupra pietei si evident asupra activitatii intreprinderii. Agnentii mediului nu actioneaza insa aceeasi intensitate si in aceeasi masura activitatii intreprinderii.

Mediul Extern cunoaste mai multe forme cum ar fi:

- Mediul stabil- specific perioadelor inistite cand evolutia fenomenelor este lenta si usor previzibila

- Mediul instabil- caracterizat prin frecventa modificari in majoritatea componentelor sale, reprezinta in perioada actuala, tipul obisnuit de mediu cu care se confrunta intreprinderile din aproape toate sectoaree de activitate.

- Mediul turbulent- este in comparative cu celelalte doua tipuri, relative ostil intreprinderii, punandu-I problem dificile, de adaptare sau chiar de supravetuire.

Mediuli Intern: al intreprinderii este alcatuit din totalitatea elementelor ce asigura realizarea obiectivului de activitate al acesteia. Acesta intra in actiune nu ca o suma aritmetica ci ca un ansamblu in care componentele conlucreaza, conditionandu-se reciproc, potentandu-se una pe cealalta dupa caz.

- Continutul statistic al mediului intern este dat de elementele sale component private izolat fara suprinderea legaturii dintre acestea si a raporutilor in care se afla unele cu altele

- Continutul dinamic al mediului intern este exprimat de efectul sinerig, produs prin asamblarea in procesul activitatii a resurselor de care dispune firma. Efectul synergic, depinde intre altele de raporturile cantitativ-structurale in care se afla componentele mediului.

Concluzie: Pentru orce intreprindere trebuie sa I se atribuie rolul de marketing pentru a promova produs sau si al extide pe piata, trebuie sa cunoasta mediul intern si extern.

Factorii care influenteaza activitatea intreprinderii

Micromediul cuprinde ansamblul factorilor cu actiune directa si pe termen scurt cu care intreprinderea intra in relatii, influentand activitatea si performantele acesteia. Elementele componente ale micromediului sunt:a) Furnizorii sunt reprezentati de diversi agenti economici asigura acesteia intrarile de materii prime, materiale, combustibil, energie, echipamente, servicii, forta de munca, informatii etc.Furnizorii pot fi: - furnizorii de bunuri, lucrari, servicii, care in baza relatiilor de vanzare-cumparare cu intreprinderea asigura acesteia necesarul de resurse materiale;Alegerea furnizorilor nu este intamplatoare. Aceasta trebuie sa se realizeze pe baza unei analize atente a ofertantilor privind dimensiunile si calitatea ofertei, preturile practicate, politicile comerciale utilizate si chiar cunoasterea unor aspecte referitoare la climatul intern al intreprinderii (greva, stare de indisciplina), care s-ar putea constitui la un moment dat in factori perturbatori ai unei bune aprovizionari, cu efect de strangulare a activitatii desfasurate de intreprinderea beneficiara.De obicei, intreprinderile isi consolideaza relatiile pe masura ce se cunosc, devenind parteneri traditionali, cu relatii pe perioada indelungata. - furnizorii de forta de munca, reprezentati de unitati de invatamant, oficii de forta de munca, intermediari sub forma firmelor specializate in recrutare si selectie de personal si chiar persoane fizice care cauta un loc de munca.

Preview document

Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 1
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 2
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 3
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 4
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 5
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 6
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 7
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 8
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 9
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 10
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 11
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 12
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 13
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 14
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 15
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 16
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 17
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 18
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 19
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 20
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 21
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 22
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 23
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 24
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 25
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 26
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 27
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 28
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 29
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 30
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 31
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 32
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 33
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 34
Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L. - Pagina 35

Conținut arhivă zip

  • Proiect de Marketing la firma Jacobs S.R.L..docx

Alții au mai descărcat și

Piața cafelei din România - Jacobs

KRAFT FOODS ROMÂNIA I. Prezentarea companiei KRAFT FOODS ROMÂNIA 1. Istoricul companiei. Am ales a prezenta o companie de prestigiu, care şi-a...

Tehnici de vânzare - Cafea Tchibo

Capitolul 1.Descrierea societatii Motto-ul: "O idee pentru a muta Germania". Compania a fost infiintata in anul 1949 de catre Max Herz si Carl...

Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Jacobs și Nescafe

1. DEMERSURILE COMUNICATIONALE ALE MARCII JACOBS IN PERIOADA 2007-2008 1.EMITATORUL Compania Kraft Foods detine in portofoliu marca Jacobs ....

Analiza pieței unui produs - cafeaua Jacobs

SCURT ISTORIC AL PRODUSULUI In sudul Yemenului. Acolo isi are originile cafeaua inca de la inceputul secolului al 14-lea. Cafeaua la vrac a...

Analiza pieței unui produs - piața detergenților de rufe

CAPITOLUL I. PRODUSUL 1.1. Scurt istoric al detergenţilor de rufe la nivel mondial şi naţional. În această lucrare ne-am propus să analizăm piaţa...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Studiul de Marketing privind Oferta de Cafea și Implicațiile Sale în Consumul Alimentar

Cap. I De ce consumăm cafea? Cei mai mulţi dintre noi ne trezim dimineaţa cu gândul la cafea. Mulţi oameni sunt dependenţi de această băutură....

Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață

În urma unor studii efectuate s-a constatat că piaţa mondială a cafelei este într-o continuă creştere, observându-se că în țările cu nivel de...

Jacobs Cappuccino

Cap. 1 Prezentarea produsului 1.1. Produsul: În anul 1946 Cappuccino îsi capata denumirea. Aceasta este derivata din numele ordinului capucin,...

Cercetare privind studierea comportamentului de cumpărare a produsului Jacobs

CAPITOLUL I PREZENTAREA PRODUSELOR JACOBS Marca Jacobs Jacobs nu este o simpla cafea. Este un moment special de relaxare, socializare, un moment...

Prelucrarea unui Chestionar cu SPSS

1) Definirea problemei Firma are ca obiect de activitate comercializarea maimultor mărci de cafea. Dorim să aflăm dacă ar fi oportună deschiderea...

Cercetare de Marketing

1. Context general Compania Kraft Foods Romania (fosta Kraft Jacobs Suchard), apartinand gigantului american Phillip Morris, reprezinta una dintre...

Organizarea activității de marketing a Boema Prest Sibiu

S.C. Boema Prest S.A se dovedeste a fi cel mai mare distribuitor al produselor de larg consum de pe raza judetului Sibiu. Firma a crescut de la un...

Plan de Afacere

A. DATE DE IDENTIFICARE A ÎNTREPRINDERII 1. Numele complet al întreprinderii: SC ALBUR SRL 2. Numele prescurtat al întreprinderii: NU ESTE...

Ai nevoie de altceva?