Tehnici promoționale - Alune Fiesta

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3700
Mărime: 94.65KB (arhivat)
Publicat de: Ducu Albu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Monoranu

Extras din proiect

1. Analiza pietei

Piata româneasca a alunelor este dinamica din punctul de vedere al tipurilor de produse, dezvoltându-se de la an la an în functie de diversificarea gusturilor consumatorilor.

Tendinta de crestere a pietei alunelor este determinata si de preocuparea consumatorilor pentru o alimentatie sanatoasa. Aproximativ 75% din productia mondiala de alune este detinuta de Turcia, urmata Italia, Spania si SUA, productia medie mondiala fiind evaluata la circa 210.000 tone. În ceea ce priveste consumul mondial de alune decorticate, acesta se ridica la circa 125.000 de tone, iar cel de alune în coaja, la aproximativ 260.000 de tone.

În ton cu preferintele înregistrate în rândul europenilor, si românii se arata foarte deschisi catre consumul de alune în diferite momente ale zilei si cu diferite ocazii. Astfel, vânzarile înregistrate de jucatorii de pe piata în 2006, alunele au înregistrat o crestere în volum de circa 26%, conform studiilor AC Nielsen, Nutline înregistrând acelasi procent de crestere, pastrându-si cota de piata.

În topul preferintelor românilor ramân arahidele care au înregistrat, în perioada decembrie 2005 - iulie 2006, vânzari de peste 1.600 de tone, urmate de alune cu vânzari, în aceeasi perioada, de 221 de tone si fistic, cu vânzari de 153 de tone.

Companiile de profil sunt convinse ca, si în continuare, ritmul de crestere al pietei va fi unul rapid, diversificarea sortimentelor si cresterea puterii de cumparare a consumatorilor fiind factori determinanti în acest sens. Evolutia pietei este în continua crestere.

Piata de profil este împartita între o serie de jucatori, însa 99% din cota de piata, atât în valoare cât si în volum, este detinuta de companiile Fiesta, Mogyi, Felix, Standard si Snacks, Best Food, Grivas, Depal, Flipper, Harley, Factor.

Despre consumul de alune nu se poate spune ca este marcat de sezonalitate, fiind ocazional si prilejuit de anumite situatii. Cresterea consumului de seminte în preajma competitiilor sportive de amploare este un fenomen firesc care se resimte si în România. Campionatul Mondial de Fotbal din 2002, de exemplu, a crescut substantial cererea de astfel de produse pe piata noastra. La fel se intampla si în alte parti ale lumii.

Un alt jucator important de pe piata alunelor este Star Foods, care a lansat în iulie 2006 o noua gama de produse Star Naturals sub sloganul "Pur si simplu naturale". Gama Star Naturals cuprinde: seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, arahide prajite uscate sau în ulei si fistic. Potrivit reprezentantilor companiei, gama reprezinta o selectie speciala si diversificata de seminte si arahide într-un ambalaj special.

Începând cu anul 2000, Flipper Comimpex , îsi desfasoara activitatea într-un spatiu de productte modern, de 7.500 mp, situat pe un teren de 15.000 mp în nordul Bucurestiului.

Produsele sunt realizate sub un control strict al calitatii fiind folosite utilaje moderne, materii prime de calitate superioara si ambalaje dintre cele mai atragatoare.

Servirea si grija acordata clientilor este o preocupare constanta a companiei ; se foloseste o retea de distributie care corespunde cerintelor clientilor la cel mai înalt nivel.

Societatea ofera o paleta larga de produse, ambalate în diferite cantitati, atât sub forma de pliculete, cutii metalice, ambalaje vidate, cât si vrac. Produsele marca Fiesta sunt comercializate în toate magazinele de tip supermarket si hypermaket.

Fiesta comercializeaza drajeuri, alune, arahide, migdale, fistic, etc.

2. Obiective

Produsele Fiesta alune de padure au întregistrat o scadere în vânzari. Compania Fiesta Penuts propune sa creasca volumul vânzarilor prin lansarea unei tomobole.

Fiesta Penuts doreste sa consolideze imaginea firmei si considera ca inovatia în cadrul marcilor principale este un factor esential, care ajuta la mentinerea pozitiei pe piata româneasca.

3.Strategii

Tombola cu premii

Tehnica de promovare a alunelor : vom utiliza tombola cu premii instant. Aceasta este folosita de marketeri pentru a atrage atentia, pentru a genera interes, emotii . Avantajul tombolelor este ca atrag un numar mare de participanti deoarece nu necesita nici o calitate (dând tuturor impresia ca pot câstiga) , sunt accesibile si se adreseaza unei baze mai largi de consumatori, ele oferind câstiguri destul de mari. Pentru a atrage cât mai multi clienti Fiesta au ales drept premii: 10 camere foto digitale Panasonic model DMC-FX07EG-S, 10 camere video digitale Panasonic model VDR-D250, un autoturism For Fiesta.

Preview document

Tehnici promoționale - Alune Fiesta - Pagina 1
Tehnici promoționale - Alune Fiesta - Pagina 2
Tehnici promoționale - Alune Fiesta - Pagina 3
Tehnici promoționale - Alune Fiesta - Pagina 4
Tehnici promoționale - Alune Fiesta - Pagina 5
Tehnici promoționale - Alune Fiesta - Pagina 6
Tehnici promoționale - Alune Fiesta - Pagina 7
Tehnici promoționale - Alune Fiesta - Pagina 8
Tehnici promoționale - Alune Fiesta - Pagina 9
Tehnici promoționale - Alune Fiesta - Pagina 10
Tehnici promoționale - Alune Fiesta - Pagina 11
Tehnici promoționale - Alune Fiesta - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale - Alune Fiesta.doc

Te-ar putea interesa și

Proiect marketing - piața alunelor

Capitolul 1. Analiza pieţei 1.1 Identificarea pieţei (descriere, evoluţie, perspective de dezvoltare, structura) Piaţa reprezintã principalul...

Tehnici promoționale - sampling Fiesta

1.Analiza pietii Prima atestare documentara a arahidelor dateaza din secolul al XV-lea, când acestea sunt mentionate ca principala sursa de hrana...

Ai nevoie de altceva?