Tendințe în domeniul tehnologiei logistice

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 3412
Mărime: 49.53KB (arhivat)
Publicat de: Sever Bodea
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Moise Daniel

Cuprins

  1. 1. Prezentarea tehnologiei 3
  2. 2. Utilitatea tehnologiei 5
  3. 3. Domenii actuale si potentiale de aplicare 9
  4. 4. Principalele avantaje si limite specifice 10
  5. 5. Costurile implementarii si riscurile potentiale 13
  6. 6. Studiu de caz 14
  7. 7. Recomandari privind etapele de implementare a tehnologiei. 18
  8. 8. Aplicabilitatea tehnologiei in sistemele logistice din Romania 19
  9. Bibliografie 20

Extras din proiect

1. Prezentarea tehnologiei

Epicor iScala reprezinta un set de solutii complete si integrate, indeplinind cerintele specifice ale unor sectoare de activitate, destinate companiilor medii si mari. Incepand cu managementul productiei si al fluxului financiar, pana la managementul canalelor de distributie si la gestionarea serviciilor de intretinere, Epicor iScala ofera solutii fiabile si adapatbile, ajutand companiile sa isi rezolve sau sa evite problemele aparute in fluxurile de businees.

Avand peste 20 de ani de experienta, compania Epicor ofera solutii, de succes, caracterizate prin flexibilitate si fiabilitate, create sa raspunda nevoilor specifice ale companiilor dintr-o gama larga de sectoare de activitate – productie, distributie, servicii, industria farmaceutica, incluzand IT&C, industria usoara, bunurile de larg consum si industria hoteliera.

iScala ERP ofera:

- Suport pentru politica de dezvoltare a companiei, utilizand un sistem flexibil care poate fi adaptat usor la schimbarile determinate de un mediu de afaceri dinamic

- Informatie in timp real pentru toate ariile functionale ale organizatiei

- Standardizarea datelor si acuratete

- Reguli de “best business practices” inglobate in aplicatii

- Cresterea eficientei la nivelul organizatiei

- Analiza si raportarea care pot fi utilizate pentru planificare pe termen lung

iScala este o solutie perfect adaptata mediului de afaceri din Romania, peste 150 de companii folosind in prezent acest produs. Exista sectoare de activitate, precum productie, distributie, industrie farmaceutica, unde iScala este o solutie de referinta, insa implementarile nu se limiteaza doar la aceste verticale, produsul dovedindu-se eficient in numeroase alte domenii precum IT&C, Servicii etc.

2. Utilitatea tehnologiei

Epicor iScala reprezinta o solutie planificarea resurselor intreprinderii (ERP), gestionarea relatiilor cu clientii (CRM) si gestionarea lantului de aprovizionare (SCM), perfect intergrata, completa si adaptata activitatii a numeroase sectoare, care se adreseaza atat diviziilor si filalelor companiilor din Global 1000, cat si companiilor mari locale si regionale din intreaga lume. Suita de aplicatii Epicor iScala ofera functionalitati de colaborare, posibilitatea de localizare pentru fiecare tara si capacitatea de a selecta orice limba, fiind o solutie conceputa pentru a sustine implementari in mai multe filiale la nivel global, raspunzand astfel cerintelor activitatii de comert international.

- Modulele financiare

La baza oricarui sistem ERP stau registrele financiare. Epicor iScala nu face exceptie de la aceasta regula, furnizand un set de registre financiare perfect integrate:

- Registrul Jurnal General

- Registrul de Vanzara

- Registrul de Cumparari

Aceste registre sunt componentele esentiale in construirea unui flux de informatii de business in timp real, furnizand un sistem integrat de administrare a tranzactiilor, care asigura in mod sistematic integritatea datelor introduse in registrele contabile primare.

La baza solutiei Epicor iScala se afla infrastructura de registre integrate care capteaza tranzactii financiare detaliate, multi-dimensionale, create „in spatele scenei” de catre unul dintre numeroasele module colaborative Epicor iScala.

iScala va furnizeaza procesele necesare pentru monitorizarea, controlul si reconcilierea tranzactiilor fara sa sacrificati viteza cu care informatia ajunge in Registrul Jurnal General, oferindu-va informatii de business in timp real

- Modulele SCM (Administrarea lantului de furnizori)

Principalul scop al oricarui canal de distributie este sa satisfaca nevoile clientilor si sa genereze profit, procesul incepand de la comanda clientului si incheindu-se atunci cand un client multumit plateste pentru achizitia facuta. Profitul este generat atunci cand clientul plateste mai mult de a costat indeplinirea cerintelor lui. Tot ceea ce se intampla de la inceput si pana la sfarsit in cadrul acestui proces trebuie sa urmareasca un singur scop, acela de a adauga valoare cu fiecare pas si de a fi cat mai aproape de ceea ce doreste clientul. Peste 95% din toate activitatile unui canal de distributie obisnuit nu reusesc sa adauge valoare. Companiile care investesc in acele instrumente, cum este iScala, care identifica activitatile care nu adauga valoare, pot sa obtina reducerea si eliminarea acestora, devenind astfel mai profitabile. Aceste companii vor fi capabile sa ofere pe piata produse si servicii, mai rapid, mai ieftin si la o calitate mai buna, castigand astfel un avantaj competititv major fata de concurentii lor mai putin eficienti.

- Modulul de service

Epicor iScala transforma serviciile post-vanzare intr-o sursa de profit prin faptul ca ofera instrumentele de care aveti nevoie pentru a gestiona cu succes serviciile de intretinere oferite, in timp ce genereaza castiguri suplimentare si controleaza costurile. Modulul de service iScala va informeaza, in timp real, despre ce contracte se aplica caror clienti, ce produse au fost returnate si daca aceste produse sunt inscrise intr-un contract de intretinere sau sunt acoperite de garantie. De asemenea, daca este necesara o reparatie, aflati cand va fi facuta, cat timp va dura si daca resursele alocate reparatiei detin calificarea necesara sau daca clientul trebuie facturat. Fie ca aveti nevoie de intretinerea preventiva a echipamentelor sau dotarilor proprii, fie ca detineti un centru de intretinere, nevoia de control, eficienta si profit este aceeasi.

- Modulul Administrarea proiectelor

Modulul complet integrat de Management de Proiect iScala permite o viziune de ansamblu asupra tuturor activitatilor asociate unui anumit proiect. Indiferent de complexitatea proictului, de nivelele pe care este structurat, solutia poate raspunde cerintelor sofisticate de facturare. Sistemul de facturare complex poate fi o combinatie de preturi fixe si preturi variabile, in functie de stadiile proiectului. In centrul acestei solutii integrate se afla posibilititatea asocierii activitatilor referitoare la proiect, cu diverse alte activitati si devize precum, service, contracte, vanzari, creditare sau ordine de plata. Aceasta capacitate de integrare ofera o viziune de ansamblu asupra situatiei proiectului, intr-un circuit financiar mai bun generat de sistemul mai rapid si mai automatizat de facturare, si intr-un sistem de raportare imbunatatit, care va permite sa administrati mult mai exact asteptarile clientilor.

- Intrumente de raportare

Setul de instrumente de raportare (BI) va ofera accesul la informatia de care aveti nevoie, atunci cand aveti nevoie, pentru a putea lua decizii corecte in cel mai scurt timp. Astazi, toate companiile stiu ca informatiile lor sunt valoroase. Cele mai inteligente dintre acestea investesc deja in instrumente BI si ofera vizibilitatea necesara luarii unor decizii in cunostiinta de cauza la toate nivelurile organizatiei. Aplicatiile setului iScala BI extrag foarte repede, stocheaza, analizeaza si ofera unei a doua persoane acces la informatii, cu metode de atentionare care sa-i ajute pe utilizatorii din companie sa fie mai eficienti la munca.

- Modulul CRM

Majoritatea companiilor se axeaza pe vanzarea de produse catre clienti noi dar cercetarile arata ca o atentie mai mare acordata pastrarii clientilor existenti in locul atragerii altora noi, are un impact foarte puternic asupra profitului net al unei companii. Un client satisfacut poate fi cel mai strategic aliat al tau, beneficiul acestei relatii extinzandu-se dincolo de o tranzactie punctuala si incluzand vanzari mai multe, referinte, statutul de furnizor preferat si ajungand chiar la parteneriate mai stranse care implica testarea de noi produse. Aplicatia CRM oferita de catre Epicor|Scala este complet integrata cu celelate module ale sistemului ERP precum si cu alte aplicatii si echipamente specifice ce permit automatizarea echipei de vanzari, managementul si analiza activitatii de marketing, telemarketing, automatizarea proceselor de business in orgnizatie.

Preview document

Tendințe în domeniul tehnologiei logistice - Pagina 1
Tendințe în domeniul tehnologiei logistice - Pagina 2
Tendințe în domeniul tehnologiei logistice - Pagina 3
Tendințe în domeniul tehnologiei logistice - Pagina 4
Tendințe în domeniul tehnologiei logistice - Pagina 5
Tendințe în domeniul tehnologiei logistice - Pagina 6
Tendințe în domeniul tehnologiei logistice - Pagina 7
Tendințe în domeniul tehnologiei logistice - Pagina 8
Tendințe în domeniul tehnologiei logistice - Pagina 9
Tendințe în domeniul tehnologiei logistice - Pagina 10
Tendințe în domeniul tehnologiei logistice - Pagina 11
Tendințe în domeniul tehnologiei logistice - Pagina 12
Tendințe în domeniul tehnologiei logistice - Pagina 13
Tendințe în domeniul tehnologiei logistice - Pagina 14
Tendințe în domeniul tehnologiei logistice - Pagina 15
Tendințe în domeniul tehnologiei logistice - Pagina 16
Tendințe în domeniul tehnologiei logistice - Pagina 17
Tendințe în domeniul tehnologiei logistice - Pagina 18
Tendințe în domeniul tehnologiei logistice - Pagina 19
Tendințe în domeniul tehnologiei logistice - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Tendinte in Domeniul Tehnologiei Logistice.doc

Alții au mai descărcat și

Organizarea controlului asupra fluxurilor informaționale în cadrul sistemelor logistice

Realitatea ne arată că logistica face parte din viața noastră socială și activitatea profesională. Fie în calitate de manageri,sau simpli angajați...

Logistică inversă - Volvo

I. Concepte folosite 1. Logistica este arta coordonarii supply chain-ului si stiinta administrarii fluxului de bunuri, energie, informatie si alte...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Relația dintre logistică și resursele umane

I – Continutul si importanta functiunii de resurse umane pentru activitatea unei organizatii 1. Resursele umane - introducere 1.1. Rolul...

Studiu de Marketing Privind Familia de Servicii a Hotelului Senator

CAPITOLUL I 1. STRATEGII ŞI POLITICI DE MARKETING 1.1. STRATEGII ŞI MARKETING Pe baza cunoaşterii pieţei (directă şi indirectă, informaţii...

Noi tendințe în domeniul tehnologiei logistice - softuri ERP de logistică

INTRODUCERE In cursul ultimelor decenii, specialistii in domeniul marketingului au utilizat diversi termeni pentru a descrie fluxul fizic al...

Tendințe în domeniul tehnologiei logistice

GeSAP este un program de evidenta a stocurilor realizat de firma Nessus Software, menit sa usureze atat munca celor responsabili cu gestiunea cat...

Tendințe în domeniul tehnologiei logistice

1. Prezentarea tehnologiei Comertul electronic (e-Commerce) este definit din punct de vedere teoretic ca “o tehnologie moderna de afaceri ce se...

Conceptul și importanța logisticii

1.Conceptul de logistica Componenta importanta a activitatii economice, distributia marfurilor a dobandit relativ recent statutul de functie...

Tendințe noi în domeniu tehnologiei logistice

Ce este RFID? IDentificarea prin Frecventa Radio (RFID - Radio Frequency IDentification) sau proximitate, este ultima si cea mai avansata metoda...

Tendințe noi în domeniul tehnologiilor logisiticii - Global Positioning System

Tendinte noi in domeniul tehnologiilor logistice 1) Prezentare tehnologiilor Activitatile logistice reprezinta un element foarte important, care...

Ai nevoie de altceva?