Metode de studiu al pieței - telefonia mobilă

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Statistică
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 10 în total
Mărime: 237.30KB (arhivat)
Publicat de: Ernest Maftei
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Daniela Serban

Extras din proiect

Telefonia Mobila-o necesitate?

Intr-o lume in care totul este supratehnologizat, telefoanele mobile au devenit o prioritate. Cel putin la acest aspect ne-am gandit cand am ales subiectul chestionarului. Pentru ca am vrut sa aflam daca ne inselam sau nu, am alcatuit un set de 18 intrebari legate de acest subiect.

Sunt telefoanele mobile indispensabile? Unii ar spune un “NU” categoric, in timp ce altii nici macar nu isi mai imagineaza viata fara ele.

Intr-o tara in care toti ne plangem de saracie, am vrut sa demonstram ca situatia nu este atat de neagra pe cat se spune. Nu avem cu ce ne imbraca, incalta, cu ce plati intretinerea, lumina si altele, dar in mod sigur telefonul mobil exista si in buzunarele noastre. Paradoxal, nu?

Vedem cu totii pe strada, zilnic, pusti pana in 14 ani cu telefonul mobil de gat, care este de fapt varianta mai moderna a cheii legate de gat. Pentru ca, nu-i asa, telefonul mobil este “cheia” unei comunicari eficiente.

Oare chiar asa stau lucrurile? Oare acesta este motivul pentru care isi cumpara astazi oamenii telefoane mobile? Sunt o nevoie sau un simplu moft? Care sunt criteriile in functie de care isi cumpara romanii telefoane mobile? Nu cumva au devenit o moda mai mult decat o necesitate? Nu sunt ele mai degraba un accesoriu, la fel ca o pereche de pantofi, o geanta sau o curea?

Si, odata cumparate, care ar fi motivul pentru care ar renunta la ele? Dar oare ar mai renunta?! Sau cumva telefonul mobil a devenit viciul mileniului III? Creeaza telefoanele mobile dependenta? Si daca da, se poate trata?!

Daca la inceput telefonul mobil avea ca singur scop comunicarea rapida de la distante foarte mari si era destinat in principal oamenilor de afaceri plecati in diferite colturi ale tarii, astazi situatia este cu totul alta.

Telefoanele mobile au ajuns sa apartina categoriei “3 in 1”, adica au si internet, si aparat de fotografiat si aparat de filmat incorporate, iar utilizatorii apartin unor categorii sociale, de varsta si unor grupe de ocupatii foarte variate si cateodata diametral opuse.

Intr-adevar este secolul vitezei si trebuie sa facem cat mai multe lucruri in cat mai putin timp, dar pana unde se va ajunge? Ca lucrurile evolueaza este clar si foarte normal. Dar incotro ne indreptam? Vom putea face si cafea cu ajutorul telefonului in curand?!?! Vom deveni sclavi ai tehnologiei? Sau sunt toate acestea niste exagerari nefondate?

La toate aceste intrebari ne-am propus sa raspundem sa raspundem cu ajutorul acestui chestionar.

Chestionarul,prin intermediul caruia am intervievat 240 de subiecti,ne-a oferit date cat se poate de interesante despre preferintele dar si obisnuintele oamenilor cu privire la folosirea telefoniei mobile

Conținut arhivă zip

  • Metode de Studiu al Pietei - Telefonia Mobila.ppt

Te-ar putea interesa și

Analiza comparativă a calității telefoanelor mobile

Capitolul 1 PRINCIPALII PRODUCATORI DE TELEFOANE MOBILE Institutul german Gartner Dataquest a efectuat un studiu de piata in urma caruia a...

Ai nevoie de altceva?