Alaska

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 10884
Mărime: 3.83MB (arhivat)
Publicat de: Cati I.
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. ARGUMENT . 3
  2. CAPITOLUL I- NOTIUNI DE BAZA IN TURISM.4
  3. I.1. Concepte si clasificari in turism.5
  4. I.2. Forme ale activitatii turistice.6
  5. I.3. Turistul internaţional.7
  6. 1.4. Cererea şi oferta turistică mondială.7
  7. Capitolul II-Potentialul turistic al Alaskai.8
  8. II.1. Potentialul natural .8
  9. II.2. Principalele atractii turistice.14
  10. Capitolul III-Promavarea produsului turistic pentru Alaska.20
  11. III.1 Tehnici de promovare folosite in turism.20
  12. III.2 Protectia mediului in activitatea turistica.21
  13. III.3. Cercetare
  14. Concluzii.24
  15. Bibiografie.25
  16. Anexe.26

Extras din proiect

ARGUMENT

Alaska, stat peninsular ce apartine SUA, este situat in partea de Nord - Est a continentului nord-american, avand o suprafata de 1,5 mil kmp si o populatie de 500.000 de locuitori.

Alaska de Nord este situata la Marea Beaufort, care face parte din Oceanul Arctic. La NV se afla Marea Ciukcilor, care se ingusteaza ajungand la 80 km in dreptul Stramtorii Bering, care desparte Peninsula Seward de Asia Orientala ruseasca. Marea Bering este marginita la S de lungul lant al insulelor aleutine care apartin statului Alaska si se intind intr-un arc pe directia E-V in Pacificul de N, pornind de la Peninsula Alaska.Teritoriul Alaska a fost un teritoriu organizat al Stetelor Unite ale Americii între 24 august 1912 şi 3 ianuarie 1959, zi în care Alaska a devenit cel de-al patruzeci şi nouălea stat al Uniunii.

Dacă am arunca o privire peste statul Alaska, ce este poziţionat în extremitatea nord-vestică a continentului America de Nord, am putea spune că nu este o ţară prea atractivă.Nu te poate încânta un loc unde sunt predominante pescuitul şi industria conservelor de peşte, vânătoarea de animale cu blănuri scumpe, exploatarea resurselor din subsol. Însă nu lucrurile acestea dau o notă aparte acestor meleaguri, ci un fenomen unic ce poate fi admirat aici, şi anume aurora boreală.

Faptul că Alaska este statul cel mai puţin dezvoltat din punct de vedere economic din SUA nu ne împiedică să vedem că acest loc are multe de oferit turiştilor. În afara imaginilor spectaculoase oferite de ineditul fenomen, aici te poţi bucura de la pescuit (Alaska numără trei milioane de lacuri şi trei mii de râuri) până la schi sau simple excursii cu cortul, de la o vacanţă rustică la un sejur complet la un resort de 5 stele.

Aici veţi putea admira sălbăticia aerului puternic şi rece, cât şi gătitul la un foc liniştitor de tabără, dar normal că toate acestea merg în compania unui vin bun roşu şi a unei mese bogate tradiţionale pregătite în faţa unui şemineu.

Un loc potrivit pentru cei ce vor să cunoască natura şi la o temperatură destul de scăzută.

În căutarea unor atracţii turistice din acest stat veţi descoperi că străzile Alaskăi sunt cea mai bună sursă de cultură naţională. Peste tot veţi găsi tarabe cu totemuri, muzică tradiţională şi localnici care dansează. De asemenea, există numeroase muzee, expoziţii, centre culturale şi locuri unde au loc festivaluri naţionale şi toate sunt deschise vizitatorilor.

Turiştii care iubesc natura nespus de mult pot fi convinşi că Alaska este locul potrivit. Aici, aventurile se ţin lanţ, iar acestea pot debuta cu escaladarea celui mai mare munte din America de Nord, Muntele McKinley, localizat în Parcul Naţional Denali, unde expediţia care se organizează durează o lună, deoarece vizitatorii se deplasează pe bicicletă.

Poate că cea mai frumoasă bogăţie a acestei ţări, care îi aduce în acelaşi timp şi numeroşi turişti, sunt animalele sălbatice pe cale de dispariţie, miile de specii de păsări, în esenţă sălbăticia Alaskăi, care este unică în lume. Iar pentru a profita de o adevărată lecţie de geografie e bine să ajungi în Parcul Naţional Glacier Bay din sudul Alaskăi. Gheţarii oferă imagini spectaculoase atunci când se retrag şi lasă în urmă un peisaj de roci multicolore şi păduri vechi de sute de ani.

CAPITOLUL I

NOTIUNI DE BAZA IN TURISM

I.1. Concepte si clasificari folosite in turism

Etimologic,cuvantul “turism” provine din termenul englez “tour” (calatorie),termen creat in Anglia,in jurul anilor 1700,pentru a desemna actiunea de voiaj in Europa.

Din termenul “turism” a derivat si cel de “turist”,adica persoana ce efectueaza calatoria pentru placerea proprie.

Prin turism se intelege:

- in primul rand,ansamblul de activitati prin care omul isi petrece timpul liber calatorind in alta localitate sau tara,pentru a vizita oameni si locuri,monumente si muzee,pentru a-si imbogati cunostintele generale,pentru a se distra si a face sport,pentru odihna sau tratament;

- in al doilea rand,industria create pentru satisfacerea tuturor bunurilor si serviciilor solicitate de turisti la locul de destinatie,la un inalt nivel calitativ si in conditiile protectiei si conservarii resurselor turistice in special,si a mediului inconjurator in general.

Turismul se refera la activitatile unei persoane care calatoreste in afara mediului sau obisnuit,pentru mai putin de o perioada specificata de timp,si al carui scop principal de calatorie este altul decat exercitarea unei activitati remunerate la locul de vizitare.

Turismul în România se concentreaza asupra peisajelor naturale şi a istoriei sale bogate. Numarul de turisti este în crestere,ajungand in prezent la aproximativ 6-7 milioane pe an,iar aceasta activitate devine o sursa tot mai importanta de venit.Economia romaneasca e caracterizata de un potential urias pentru turism, acesta atragand 880 milioane de euro în investitii în 2005.

Principalele forme ale turismului sunt:

a) turism intern (domestic tourism) : rezidentii unei tari date care calatoresc numai in interiorul acesteia;

b) turism receptor (inbound tourism) : non-rezidentii care calatoresc in tara data;

c) turism emitator (outbound tourism) : rezidentii tarii date care calatoresc in alte tari.

Aceste trei forme de baza pot fi asociate in modalitati diferite, dand nastere altor categorii ale turismului,si anume:

- turism interior(forma care regrupeaza turismul intern si turismul receptor);

- turism national,(constituit din turismul intern si turismul emitator);

- turism international,(alcatuit din turismul receptor si turismul emitator).

Elemente de referinta ale activitatii de turism:

a) locul - in afara resedintei obisnuite;

b) perioada - consecutive, sa nu depaseasca un an;

c) scopul - afaceri sau alte motive.

Este considerat turist,orice persoana care viziteaza o tara,alta decat cea in care se afla resedinta sa obisnuita,pentru orice alt motiv decat desfasurarea unei ocupatii remunerate in interiorul tarii pe care o viziteaza.Astfel sunt considerati turisti persoanele care:

- efectueaza o calatorie de agrement(vacanta,concediu);

- se deplaseaza in statiunile balneo-climaterice in scopul tratamentului sau imbunatatirii starii de sanatate;

- se deplaseaza in alte localitati in scopul de a asista sau de a participa la competitii sportive;

- calatoresc in scopuri profesionale(participa la conferinte internationale,reuniuni stiintifice etc.);

- se deplaseaza in scopuri culturale.

Excursionist - este orice persoana care calatoreste pentru propria placere pentru o durata mai mica de 24 de ore intr-o alta localitate (tara) decat cea in care isi are resedinta si nu exercita nici o ocupatie lucrativa.

Calator in tranzit - este orice tip de persoana care tranziteaza o tara, chiar daca ramane mai mult de 24 de ore, cu conditia ca toate opririle sa fie de scurta durata si sa aiba alte motive decat turistice.

Preview document

Alaska - Pagina 1
Alaska - Pagina 2
Alaska - Pagina 3
Alaska - Pagina 4
Alaska - Pagina 5
Alaska - Pagina 6
Alaska - Pagina 7
Alaska - Pagina 8
Alaska - Pagina 9
Alaska - Pagina 10
Alaska - Pagina 11
Alaska - Pagina 12
Alaska - Pagina 13
Alaska - Pagina 14
Alaska - Pagina 15
Alaska - Pagina 16
Alaska - Pagina 17
Alaska - Pagina 18
Alaska - Pagina 19
Alaska - Pagina 20
Alaska - Pagina 21
Alaska - Pagina 22
Alaska - Pagina 23
Alaska - Pagina 24
Alaska - Pagina 25
Alaska - Pagina 26
Alaska - Pagina 27

Conținut arhivă zip

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Cele mai frumoase zone turistice din Alaska

ALASKA Alaska,este un stat al Statelor Unite ale Americii situat in extremitatea nord vestică a continentului America de Nord. A devenit cel...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Ecoturism și Turism Rural

Natura pe bază de turismul este o parte care se extinde rapid de pe piaţa de turism din lume. Multe dintre destinaţiile sunt parcurile naţionale,...

Te-ar putea interesa și

Conjunctura economică în SUA și Canada

1.1.Aspecte generale 1.1.1.Canada Canada este un stat situat în extremitatea nordică a continentului american. Ca suprafaţă, Canada este cea mai...

Studiu de Fezabilitate - Pensiunea Alaska

I. Descrierea generală a afacerii I.1. Descrierea afacerii în care se doreşte să se intre Suprafaţa cinegetică a României este arondată la 2231...

Ecoturism și dezvoltare durabilă

ECOTURISM “Ariile naturale protejate reprezinta principala destinatie ecoturistica la nivel planetar deoarece aceasta asigura practicarea unui...

Mediul Arctic

Zona Arctica este regiunea din jurul Polului Nord, opusa zonei Antarctice, regiune in jurul Polului Sud. In emisfera Nordica, zona Arctica include...

America de Nord

America de Nord este o destinatie fascinanta pentru orice turist, datorita faimoaselor obiective mexicane, a stalucitoarelor orase americane si...

Tsunami

1.Etimologie Termenul tsunami provine din limba japoneza insemnand “val de port” de la “tsu”= port si “nami”= val.Tsunami sunt denumite uneori val...

Oceanografie Lucrare Practica- Insulele Nordice

“Aceia care cred că ultima eră a explorării, s-a terminat, ar trebui să se gandească din nou, ar trebui sa privească oceanele şi cerul, pentru că...

Statele Unite ale Americii

SUA constituie al patrulea stat ca marime dupa suprafata si al treilea ca populatie, fiind prima putere economica a lumii contemporane. POZITIA...

Ai nevoie de altceva?