Caiet de practică Our Travel

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 3917
Mărime: 69.81KB (arhivat)
Publicat de: Nichifor Staicu
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

INTRODUCERE

Turismul este definit ca fiind un fenomen ce este într-o continuă dezvoltare, reprezentând “o latură a sectorului terţiar al economiei, unde activitatea prestartă are ca scop organizarea şi desfăşurarea călătoriilor de agrement, recreere sau a deplasărilor de persoane la diverse congrese şi reuniuni; include toate activităţile necesare satisfacerii nevoilor de consum şi servicii ale turiştilor”.

Astfel, turismul mai este definit ca fiind „o formă de recreere alături de alte activităţi şi formule de petrecere a timpului liber” , ce reprezintă deplasarea şi sejurul unui individ sau a unui grup de indivizi într-o altă localitate decât cea de reşedinţă al cărui scop nu este acela de a exercita o activitate remunerată la locul vizitei.

Turismul reprezintă o ramură în cadrul economiei naţionale, ce are legătură cu multe sectoare de activitate şi poate reprezenta o ramură de consecinţă ce sprijină rezultatele obţinute în alte ramuri de activitate.

Pe plan social, activitatea turistică culturală are un impact pozitiv, creându-se locuri de muncă, în serviciile turistice, precum şi în infrastructură, asigurându-se un progres social, crescând curăţenia şi igiena publică, dar şi o creştere a confortului în zonele turistice.

Referitor la turismul din Europa, se poate constata că acesta a fost foarte apropiat de cultura europeană în ultimii ani, tot mai multe destinaţii turistice etalându-şi bogata cultură. Moştenirea culturală a Europei a reprezentat una dintre cele mai vechi şi importante moşteniri producătoare de turism din lume.

“Dezvoltarea umană este ecologic durabilă, în relaţie cu mediul, dacă intervenţiile şi efectele impuse de activităţile umane, fie ele economice, tehnologice, sociale sau culturale, nu alterează rata schimbării naturii şi ecosistemelor într–un fel necontrolabil de natură sau într–o formă ireversibilă din punct de vedere al generaţiilor viitoare“.

Capitol I. ASPECTE TEORETICE GENERALE

PRIVIND AGENŢIILE DE TURISM

1.1. Forma juridică şi obiectul de activitate

Articolul 1442/2014:

Societatea Comercială OUR BEST TRAVEL - S.R.L.

NUMĂR DE ORDINE ÎN REGISTRUL COMERŢULUI J40/10559/2010

COD UNIC DE ÎNREGISTRARE – 27657976

ADRESĂ: STR. SOLD. NICOLAE T. SEBE 7 Bl. S23 Sc. A Et. 7 Ap. 29, SECTORUL 3, BUCUREŞTI

TELEFON: 0314-381.268; MOBIL: 0722-887.757

E-MAIL: office@ourtravel.ro

ADRESA WEB: http://www.ourtravel.ro

PERSOANE DIN CONDUCERE:

Administrator: NEGRU IONEL

Asociati: OGRENDIL IULIA RUXANDRA, ONEIL, MIHAELA, VERGINICA NEGRU, LUISIANA RAMONA NEGRU IONEL

Asociati persoane juridice: BERKELEY CONSULTING SRL

1.2. Strategiile agenţiei Our Travel

Având în vedere faptul că această agenţie se gândeşte la o schimbare radicală a poziţiei pe piaţă, doreşte să îşi creeze un plan pe termen lung, ajutându-se de avantajele de care dispune.

Clienţii sunt principala sursă de ajutor, agenţia fiind nevoită să cunoască nevoile fiecăruia pentru a putea oferi ceea ce aceştia dores. Aceasta este cea mai benefică sursă de protecţie împotriva tehnologiilor nou apărute sau a avantajelor concurenţei.

Marketingul relaţional este o forţă importantă ce ajută la atragerea, menţinerea, dar şi intensificarea relaţiei cu clienţii, acesta incluzând toate activităţile ce au ca scop menţinerea unei legături cu clienţii pentru o perioadă lungă de timp.

Agenţia doreşte ca principalele obiective să vizeze creşterea cotei de piaţă, reducerea de costuri, diminuarea numărului concurenţilor, îmbunătăţirea imaginii numelui de marcă şi a capacităţii de negociere cu furnizorii şi clienţii.

Agenţia Our Travel trebuie să aibă în vedere o serie de elemente pe care să le menţină de-a lungul perioadei de activitate, precum: concentrarea pe anumite produse turistice, în relaţie cu cererea, cât şi strategia de organizaţie, selectarea unor furnizori care să se potrivească cu interesele şi nevoile agenţiei, dar şi stabilirea clară a pachetelor turistice pe care doreşte să le vândă. Este importantă de asemenea, participarea activă în cadrul unor grupuri de management pentru a putea ajunge să negocieze mai avantajos cu furnizorii de pachete turistice şi stabilirea clară a alianţelor comerciale cu aceştia, dar şi cu alte agenţii detailiste, alianţe ce pot permite o diferenţiere mai clară faţă de concurenţă.

Preview document

Caiet de practică Our Travel - Pagina 1
Caiet de practică Our Travel - Pagina 2
Caiet de practică Our Travel - Pagina 3
Caiet de practică Our Travel - Pagina 4
Caiet de practică Our Travel - Pagina 5
Caiet de practică Our Travel - Pagina 6
Caiet de practică Our Travel - Pagina 7
Caiet de practică Our Travel - Pagina 8
Caiet de practică Our Travel - Pagina 9
Caiet de practică Our Travel - Pagina 10
Caiet de practică Our Travel - Pagina 11
Caiet de practică Our Travel - Pagina 12
Caiet de practică Our Travel - Pagina 13
Caiet de practică Our Travel - Pagina 14
Caiet de practică Our Travel - Pagina 15
Caiet de practică Our Travel - Pagina 16
Caiet de practică Our Travel - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Caiet de practica Our Travel.docx

Alții au mai descărcat și

Caiet de practică - agenție turism Open Travel

16.05.2011 -ziua I- 1100-1400 • Cunoasterea agentiei. • Cunoasterea personalului din cadrul agentiei. • Observarea modului de lucru in...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?