Conceperea mixului promoțional - studiu de caz Restaurantul Maronne

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 2654
Mărime: 24.24KB (arhivat)
Publicat de: Codrin Alecu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Laura Cismaru
Proiect ce a obtinut mentiune la Sesiunea de comunicari stiintifice organizata de Universitatea Transilvania.

Extras din proiect

The promotional mix represents the most adequate promoting method used nowdays. Combining it's components - advertising, personal selling, sales promotion, public relations, direct marketing - can be created a succesfull promoting campaign. In addition to this, the promotional mix is the basic support for the marketers to communicate their message to all the customers.

1. Introducere

Mixul promoțional

Mixul promotional reprezintă combinarea unor metode si tehnici folosite în activitatea de promovare si coordonarea lor în asa fel încât sa se realizeze obiectivele de marketing propuse, în conditiile unei eficiente cât mai mari.

Activitatea promotională se referă la multitudinea formelor de comunicare utilizate de agentii economici, instituții sau persoane cu scopul de a informa, convinge si stimula procesul de cumpărare sau consum.

Instrumentele mixului promoțional sunt :

1. Publicitatea, care include reclama tipărită sau difuzată la radio sau TV, cataloage, broșuri și pliante, postere, panouri, Internet, materiale audio-vizuale.

Reclama reprezinta un sistem non personal de comunicare, bazat pe plata cu privire la bunuri, organizatii, locuri, oameni, idei si presupune existenta unui mesaj transmis prin media de catre firme, organizatii, persoane care sunt promotorii mesajului respectiv si care platesc pentru difuzarea acestuia.

2. Promovarea vânzărilor include jocuri, concursuri, tombole, loterii, cadouri, târguri, expoziții și manifestări, demonstrații, cupoane, reduceri de preț, comisioane pentru vinderea produselor, carduri de fidelitate.

3. Relațiile publice includ conferințe de presă, discursuri, seminarii, sponsorizări, mijloace de informare proprii, revista firmei, evenimente speciale.

Relatia cu publicul reprezinta un sistem de comunicare bazat pe promovarea unor rapoarte bune cu diferite categorii de institutii, organizatii, persoane, cu scopul de a obtine o imagine cat mai favorabila despre firma promovata si de a contracara informatiile nefavorabile acesteia.

4. Vânzarea profesională cuprinde prezentări comerciale, întâlniri comerciale, programe de stimulare, mostre, târguri și expoziții comerciale.

Personalul de vanzare joaca un rol foarte important in politica si strategia promotionala deoarece prin contactul direct cu cumparatorii se pot cunoaste preferintele, dorintele acestora si informatii necesare pentru firma.

5. Marketingul direct include cataloage, televânzarea, comerțul electronic.

2. Studiu de caz – restaurantul Maronne

Conform Ordinului Nr. 1296 din 15 aprilie 2010 pentru aprobarea Normelor metodologice privind clasificarea structurilor de primire turistice “restaurantul cu specific este o unitate de alimentaţie pentru recreere şi divertisment, care, prin dotare, profil, ţinuta lucrătorilor, momente recreative şi structură sortimentală, trebuie să reprezinte obiceiuri gastronomice locale sau naţionale, tradiţionale şi specifice diferitelor zone.”

“Restaurantul cu specific naţional pune în valoare tradiţiile culinare ale unor naţiuni (chinezesc, arăbesc, mexican etc.), servind o gamă diversificată de preparate culinare, băuturi alcoolice şi nealcoolice specifice. Ambianţa interioară şi exterioară a saloanelor, programul muzical, uniformele personalului de servire şi celelalte sunt specifice ţării respective.”

Restaurantul Maronne este un restaurant cu specific italian, situat in complexul comercial My Place, langa gara Brasov. Activitatea restaurantului se încadrează în sfera alimentaţiei publice, oferind consumatorilor ocazia de a servi masa, intr-o ambianta linistita si placuta.

Restaurantul se adresează persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 50 ani, cu activitate profesională diversă, axandu-se in principal pe segmentul consumatorilor cu venituri medii si mari. Clientela vizata o constituie atât publicul român, îndeosebi cei rezidenţi în municipiul Braşov, cât și turiștii străini, dornici de a degusta meniurile cu preparate din specificul italian.

Unitatea are o capacitate maxima de 70 de locuri si dispune de toate dotarile necesare desfasurarii unor evenimente, intalniri de afaceri, baluri, receptii sau cine festive.

Preview document

Conceperea mixului promoțional - studiu de caz Restaurantul Maronne - Pagina 1
Conceperea mixului promoțional - studiu de caz Restaurantul Maronne - Pagina 2
Conceperea mixului promoțional - studiu de caz Restaurantul Maronne - Pagina 3
Conceperea mixului promoțional - studiu de caz Restaurantul Maronne - Pagina 4
Conceperea mixului promoțional - studiu de caz Restaurantul Maronne - Pagina 5
Conceperea mixului promoțional - studiu de caz Restaurantul Maronne - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Conceperea Mixului Promotional - Studiu de Caz Restaurantul Maronne.doc

Alții au mai descărcat și

Construirea unui Restaurant cu Specific Românesc

Turismul reprezinta astazi,prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice si...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?