Jamaica - Politica Turistică

Proiect
9.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 7344
Mărime: 3.46MB (arhivat)
Publicat de: Cazimir Chivu
Puncte necesare: 0

Extras din proiect

INTRODUCERE

În prezent, printre necesităţile de consum ale omului modern intră şi turismul care isi merită pe deplin importanta pe care i-o acordă astăzi oamenii.

Călătoaria a început odată cu războaiele care au împins oamenii dincolo de sfera de influenţă a grupului social din care făceau parte. Se poate spune că apariţia călătoriei poate fi localizată încă din perioada primitivă, atunci când, din necesităţi materiale, oamenii căutau la distanţă ceea ce nu puteau găsi în preajma locuinţei lor.

Aceste simple călătorii au trezit dorinţa de deplasare şi curiozitatea oamenilor de a cunoaşte ceea ce se afla dincolo de raza lor vizuală. Debia, începând din Antichitate se poate vorbi de călătoaria în scop turistic.

Turismul este o activitate din timpul liber care constă în a voiaja sau locui departe de locul de reşedinţă, pentru distracţie, odihnă, îmbogăţirea experienţei şi culturii datorită cunoaşterii unor noi aspecte ale activităţii umane şi a unor peisaje necunoscute.

Conform observaţiilor OMT, principalul mobil al deplasărilor turistice internaţionale este „vacanţa”, care motivează cca 70% din totalul sosirilor în turismul internaţional. „Afacerile” determină 13 – 14% din totalul sosirilor internaţionale, restul fiind atribuit voiajelor din motive religioase, familiale şi sportive.

Turismul joacă un rol important în economia statelor lumii, reprezentând o sursă de venit pentru zonele gazdă, de aceea trebuie elaborată o strategie de management şi planificare, pentru a îmbina interesele de afaceri, preocupările pentru mediul înconjurător şi pentru cultură.

În Jamaica turismul este unul dintre pilonii principali ai economiei, deşi acesta este ameninţat de dezastrele produse de găştile violente din zonă, care au început să capete aploare în ultima perioadă.

1.DATE GENERALE

Istorie

Jamaica este un stat insular în America Centrală, cu o istorie uluitoare, făcând parte din Arhipelagul Antilele Mari, localizat în Marea Caraibelor, la sud de Cuba, în apropierea Republicii Dominicane şi a insulei Haiti. În această regiune cultura africană s-a îmbinat perfect cu cea a nativilor, cu cea a chinezilor, irlandezilor şi a altor europeni care au vrut să trăiască visul “Lumii Noi” în cea mai mare insulă din Caraibe.

Insula a fost prima colonie în care a fost construită o cale ferată, cu mult înaintea Statelor Unite ale Americii, la doar 18 ani după ce asemenea facilităţi luaseră naştere în Marea Britanie. Tot aici s-au construit primele conducte de apă, prima catedrală şi primul serviciu poştal.

Primii locuitori ai Jamaicăi au fost indienii Taino şi Arawak, triburi care s-au stabilit pe această insulă încă de acum 7000 de ani.

În anul 1494, în cea de-a doua călătorie a lui Cristofor Columb spre Lumea Nouă, Jamaica a fost prima insulă pe care acesta a observat-o şi pe care a revendicat-o în numele Spaniei, descriind-o ca fiind "cea mai frumoasă insulă din câte a văzut până atunci".

Jamaica a fost prima colonie din emisfera vestică în care englezii au folosit forţa armelor pentru a-i îndepărta pe spanioli, lucru ce se întâmplă în anul 1655. În urma spaniolilor au rămas mii de sclavi aduşi din Africa pentru a lucra pe plantaţiile de trestie de zahăr, bananieri sau în distileriile în care se producea faimosul rom.

În 1962 Jamaica işi câştiga independenţa faţă de Coroana Britanică, iar deceniile care au urmat au fost marcate de o creştere economică suprinzatoare, circa 6% pe an, turismul devenind unul dintre principalele motoare ale economie jamaicane.

Geografie

Jamaica este a treia insulă ca mărime din Marea Caraibelor, având forma unui sâmbure de migdală. Cu o suprafaţă de 11.000 km², insula măsoară 235 km de la Est la Vest, 82 km pe lungime şi 32 km pe lăţime.

Jamaica este divizată în 3 regiuni: Cornwall, Middlesex şi Surreys. Acestea, la rândul lor sunt divizate în 14 parohii : Kingston –ul, capitala insulei este cea mai mare dintre ele, Clarendon, Hanover, Manchester, Portland, Saint Andrew, Saint Ann, Saint Catherine, Saint Elizabeth, Saint James, Saint Mary, Saint Thomas, Trelawny, Westmoreland.

Preview document

Jamaica - Politica Turistică - Pagina 1
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 2
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 3
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 4
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 5
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 6
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 7
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 8
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 9
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 10
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 11
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 12
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 13
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 14
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 15
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 16
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 17
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 18
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 19
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 20
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 21
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 22
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 23
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 24
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 25
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 26
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 27
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 28
Jamaica - Politica Turistică - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Jamaica - Politica Turistica.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Analiza de Marketing Pensiunii Relax Cafe

INTRODUCERE Actualitatea temei “Analiza de marketing a activităţii turistice la pensiunea Relax-Café” se percepe în urma dezvoltării impetuase a...

Te-ar putea interesa și

Analiza Comparativă a Estoniei și Anguillei din Punct de Vedere al Industriei

INTRODUCERE Unul dintre principalele fenomene social–economice ale secolului nostru îl constituie dezvoltarea continuă şi foarte rapidă a...

Politici și Strategii Turistice în Jamaica

Introducere Turismul este o activitate din timpul liber care constă în a voiaja sau locui departe de locul de reşedinţă, pentru distracţie,...

Pachet Turistic - Insulele Caraibe

Capitolul 1 – Alegerea tipului de program turistic 1.1. Denumirea pachetului turistic Pachetul turistic prezentat in aceasta lucrare este...

Ai nevoie de altceva?