Piața Turistică a Italiei

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 4050
Mărime: 100.64KB (arhivat)
Publicat de: Dacian Murariu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Oltean Flavia
Universitatea „Petru Maior‟ Facultatea de Științe Economice, Juridice și Admninistrative

Cuprins

  1. Scurt istoric 3
  2. Asezarea geografică 3
  3. Atractii turistice 3
  4. 1.Roma 3
  5. - Colosseumul 3
  6. - Pantheonul 3
  7. - Vatican 4
  8. 3. Pisa 4
  9. 4. Verona 4
  10. 5. Milano 4
  11. 6. Florenta 5
  12. 7. Venetia 5
  13. 8. Statiuni montane 5
  14. Infrastructură si arhitectură 5
  15. Personalităti 6
  16. Michelangelo 6
  17. Leonardo da Vinci 7
  18. Galileo Galilei 7
  19. Niccolò Machiavelli 7
  20. Donatello 7
  21. Christopher Columbus 8
  22. Demografie 8
  23. Indicatori macroeconomici 8
  24. Concluzii 12

Extras din proiect

Scurt istoric

Italia a avut parte de o dezvoltare spectaculoasă în secolul al XVIII-lea prin aparitia turismului inventat de aristocratii bogati ce călătoreau pentru a vedea marile comori romane. O lărgire a granitelor către nord a avut loc prin prevederile tratatului de pace încheiat după Primul Război Mondial. Au fost anexate portiunea aflată la sud de Tirol, vestul Sloveniei, Istria si câteva insule din Dalmatia.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial Italia a suferit ravagii. Reconstruirea tării după acestea a avut loc rapid în nordul teritoriului, însă în sud mult timp a rămas totul la fel.

Asezarea geografică

Italia este localizată în Europa Sudică, o peninsulă care se extinde înspre centrul Mării Mediterane, având o suprafata 301 338 km2. Cuprinde si două insule mari, Sicilia si Sardinia.

zările cu care se invecinează Italia, având un total de 1932 km de granită, sunt: Austria, Franta, Vatican, San Marino, Slovenia si Elvetia. Lungimea tărmului este de 7600 de km, intrând în contact cu Marea Adriatică, Ioniană si Tireniană.

Relieful este determinat de cele două lanturi muntoase majore: Apenini si Alpi. Regiunile colinare (dealuri, podisuri, depresiuni) mărginesc muntii si lasă, spre regiunile de coastă, locul unor mici câmpii litorale.

Vulcanii reprezintă un element deosebit al Italiei: Vezuviu si Etna.

Atractii turistice

1.Roma

- Colosseumul

Denumit si Amphiteatrum Flavium , după numele familiei împăratului Vespasian, sub a cărei domnie începuse constructia în 72 d.c. În anul 79 d.c. nu atinsese mai mult de trei sferturi din înăltimea stabilită a amfiteatrului.

Însă doar un an mai târziu cladirea era terminată si inaugurată de către Titus, fiul si urmasul la tron a lui Vespasian. Atunci romanii au putut participa la primele jocuri care aveau loc în noua clădire. Festivitătile de inaugurare au durat o sută de zile.

Pentru început au fost luptele între fiare, apoi a venit rândul oamenilor să lupte cu animalele, urmati de gladiatorii care se înfruntau între ei pe viată si pe moarte. Luptele gladiatorilor si animalelor erau oferite de Împărat si de cetătenii avuti.

În secolul unsprezece primeste numele de Colosseum, care probabil se trage de la statuia colosală în bronz a lui Nero, inspirată de Colosul din Rodi. De formă eliptică, Colosseumul are axa mare de 188 m, axa mică de 156 m si înăltimea de peste 52 m, în plus are două etaje de subsol.

- Pantheonul

Pantheonul reprezintă clădirea care a rămas intactă de-a lungul timpului, exact asa cum a fost construită de Adriano, în urma cu 1 900 de ani. Acest templu este o exemplificare extraordinară a uneia dintre cele mai mari inventii romane: domul. Cu un diametru de 43,5 metri - echivalentul distantei dintre sandalele si torta Statuii Libertătii - domul Pantheon-ului a rămas până în secolul 15 cea mai mare constructie de acest tip din lume. Construcţia este o emisferă perfectă, având înăltimea si diametrul egale între ele.

- Vatican

Vaticanul are o activitate de turism intensă, datorită bunurilor culturale de o valoare inestimabilă: Capela Sixtină (1472-1483); Capela decorată de Fra Angelico (1477); mari încăperi decorate de Raphael (1508-1517), galerii de pictură, sculpturi, piese arheologice, o bibliotecă cu cca. 67.000 manuscrise şi o jumătate de milion de cărţi.

Basilica di San Pietro se găseste în Cetatea Vaticanului, în monumentala Piazza San Pietro. Imensul edificiu - lung de 186 metri, înăltimea cupolei de 119 metri, cu o suprafată totală de peste 15.000 m² - este ca mărime al doilea lăcas sacru al crestinătătii.

În mijloc, sub cupolă, se află altarul principal al papilor, dominat de un baldachin înalt de 29 metri, realizat în bronz de Bernini. În absidă se găseste Scaunul episcopal al Sfântului Petru, sustinut de statuile a patru sfinti învătători ai Bisericii: Sf. Ambrozie, Sf. Augustin, Sf. Atanasie si Sf. Ioan Gură de Aur.

Din apropierea coloanelor de sustinere a cupolei se coboară în grota Vaticanului, care reprezintă cripta bazilicei, unde sunt resturile clădirii initiale si ale unui vechiu cimitir, unde ar fi fost mormântul Apostolului Petru. Aici se găsesc numeroase morminte ale unor papi, cardinali si printi laici.

Capela Sixtină (italiană: Cappella Sistina) este capela palatului papal din Vatican si este una din cele mai faimoase comori artistice ale Europei. A fost construită între anii 1472 si 1483, în timpul pontificatului Papei Sixtus al IV-lea. Se găseste în dreapta Bazilicii Sfântul Petru si este cunoscută în toată lumea, fiind locul unde se tin conclavurile cardinalilor pentru alegerea unui nou papă si datorită picturilor murale ale lui Michelangelo.

3. Pisa

Cunoscut ca si Turnul înclinat din Pisa, constructia înaltă de 55,86 m reprezintă, de fapt, clopotnita catedralei din Pisa, turnul fiind proiectat sa stea vertical. Datorită însă proastei calităti a solului, fundatia a început să se scufunde imediat după începerea constructiei, în anul 1173, provocând înclinarea turnului spre sud.

4. Verona

Casa, balconul şi statuia Julietei – Cea mai populară atracţie a Veronei este balconul care se spune că ar fi al Julietei din Romeo şi Julieta. Casa acesteia se află în curtea Via Capello. Se pot admira balconul şi statuia Julietei pe gratis, poţi de asemenea să mângâi sânii Julietei pentru noroc.

5. Milano

Duomo este cea mai mare catedrală în stil Gotic şi a treia ca marime în Europa. Construcţia ei a început în 1386 durând aproape 500 ani! Faţada de marmură este magnifică şi acoperişul său are 135 turle şi 3200 statui. În interiorul ei se gaseste crucifixul despre care se spune că ar conţine un cui din crucea lui Hristos. Piazza din faţă Domului este un punct central a Milanului.

La Scala este o faimoasa casă de operă care poate găzdui peste 2000 de oameni. Construită in 1778 are un interior luxuriant, de asemenea se poate vizita muzeul din incintă.

Preview document

Piața Turistică a Italiei - Pagina 1
Piața Turistică a Italiei - Pagina 2
Piața Turistică a Italiei - Pagina 3
Piața Turistică a Italiei - Pagina 4
Piața Turistică a Italiei - Pagina 5
Piața Turistică a Italiei - Pagina 6
Piața Turistică a Italiei - Pagina 7
Piața Turistică a Italiei - Pagina 8
Piața Turistică a Italiei - Pagina 9
Piața Turistică a Italiei - Pagina 10
Piața Turistică a Italiei - Pagina 11
Piața Turistică a Italiei - Pagina 12
Piața Turistică a Italiei - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Piata Turistica a Italiei.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Te-ar putea interesa și

Politica de produs turistic la SC Coroana Tourism SA

INTRODUCERE Turismul reprezintă un fenomen economico-social propriu civilizaţiei moderne, manifestându-se ca o componentă distinctă a economiei,...

Brand Turistic Brașov

Capitolul I Branding-ul şi destinaţia turistică I.1 Ce este turismul? Turismul modern s-a născut în secolul al XIX-lea, odată cu dezvoltarea...

Serviciile Turistice în Economia Mondială

Întroducere În contextul definirii prin analogie cu comerţul internaţional a unor concepte specifice turismului internaţional şi identificând...

Marketing Turistic

Situat in extremitatea nordica a Romaniei, la granita cu Ucraina, Maramuresul este arealul unde traditiile stramosesti, portul popular, si arta...

Program de marketing pentru lansarea stațiunii turistice montane Sinaia pe piața turistică a Italiei

Introducere La inceputul mileniului, oportunitatile pe pietele internationale sunt mai mari şi mai diversificate ca niciodata. Au aparut noi...

Turismul în Uniunea Europeană

CAPITOLUL I Politici comunitare în domeniul turismului Instituţiile Uniunii Europene au recunoscut rolul major al turismului în cadrul economiilor...

Lansarea Produsului Turistic Maramureș Tour pe Piața Italiei

1. Analiza mediului de marketing 1.1 Profilul agenţiei de turism Ţiriac Travel Ţiriac TRAVEL - agenţia de turism a companiei ŢIRIAC AIR, face...

Piața turistică a Italiei

1.ELEMENTE DE CADRU GENERAL a). Asezare, vecini: 30◦ 40’- 47◦ 5’ latitudine nordica◦ 6◦ 33’ - 18◦30’ longitudine estica Italia este un stat...

Ai nevoie de altceva?