Politica turismului în Thailanda

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 33 în total
Cuvinte : 9672
Mărime: 362.27KB (arhivat)
Publicat de: Mugurel Bodea
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Etimologie 3
  2. Scurt istoric 3
  3. Politica. 4
  4. Religia 4
  5. Provincii. 5
  6. Geografie 6
  7. Economia 6
  8. Demografie 7
  9. Cultura 7
  10. Temple 8
  11. Interviu cu Autoritatea de Turism a Thailandei (TAT) 10
  12. Prognoza venirii turistilor 14
  13. Prognoza WTTC 15
  14. Concurenta globala si regionala. 16
  15. TAT planuri de marketing. 17
  16. Destinatii 19
  17. Concluzii 34

Extras din proiect

Etimologie

Cuvântul Thai înseamnă “liber” în limba thailandeză. Este, de asemenea, numele poporului thailandez.

Thailanda mai este cunoscută şi ca Siam, care a fost denumirea oficială a ţării până în 23 iunie 1939, dată la care a fost schimbată în Thailanda. În 1945 i s-a dat din nou denumirea de Siam, dar la 11 mai 1949 a revenit la denumirea de Thailanda. Unii locuitori, în special minoritatea chineză, continuă să folosească denumirea de Siam.

Scurt istoric

Originea Thailandei este legată în mod tradiţional de scurta existenţă a regatului fondat în 1238, după care, mai marele regat a luat fiinţă la mijocul secolului al XIV-lea. Cultura thailandeză a fost influenţată, în cea mai mare parte, de China şi India. Contactul cu diversele puteri europene a început în secolul al XVI-lea dar, în ciuda presiunii continue, Thailanda este singura ţară din sud-estul Asiei care nu a fost niciodată ocupată de vreo putere europeană, totuşi influenţa vestului, inclusiv ameninţarea cu forţa, a condus la multe reforme în secolul al XIX-lea şi concesii majore intereselor mercantile britanice (de aceea mulţi istorici includ Thailanda în „Imperiul Britanic neoficial”).

Revoluţia din 1932, în mare masură fără vărsare de sânge, a condus la o monarhie constituţională. Cunoscută la început ca Siam, ţara şi-a schimbat denumirea prima dată în Thailanda în 1939, şi definitiv în 1949, după reîntoarcerea la vechiul nume după al II-lea Război Mondial. În timpul conflictului, Thailanda a fost într-o alianţă dezavantajoasă cu Japonia; trăgând învăţăminte din această experienţă a istoriei, Thailanda a devenit un aliat al SUA. Au urmat apoi o serie de lovituri de stat, dar ţara a progresat către democraţie începând cu anii 1980.

Calendarul oficial în Thailanda se bazează pe Era budistă, care este cu 543 de ani înaintea calendarului vestic. De exemplu, anul 2000 al erei creştine, este acelaşi cu anul 2543 din calendarul erei buddiste.

Pe 26 decembrie 2004, coasta vestică a Thailandei a fost devastată de un val tsunami de 10 metri înălţime, ce a urmat cutremurului din Oceanul Indian. Valul tsunami a provocat peste 5.000 de victime în Thailanda, jumătate dintre acestea fiind turişti.

Politica

Constituţia prevede pentru rege puteri directe scăzute, însă este protectorul budismului thai şi un simbol al identităţii şi unităţii naţionale. Actualul monarh se bucură de un mare respect popular şi autoritate morală, care este o ocazie folosită în rezolvarea crizelor politice. Şeful guvernului este primul ministru, care este numit de rege dintre membrii camerei inferioare a parlamentului, de obicei liderul partidului care poate organiza o coaliţie guvernamentală majoritară.

Parlamentul bicameral thailandez este Adunarea Naţională sau Rathasapha – care este formată din Camera Reprezentanţilor (Sapha Phuthaen Ratsadon - ส าผู้แทนราษฎร) cu 500 de locuri şi Senatul (Wuthisapha - วุฒิส า) cu 200 de locuri. Membrii ambelor camere sunt aleşi prin vot popular. Membrii Camerei Reprezentanţilor sunt aleşi pe o perioadă de 4 ani, în timp ce senatorii pentru 6 ani. Organul suprem judiciar este Curtea Supremă sau Sandika - ศาลฎีกา, ale cărei şedinţe de judecată sunt stabilite de rege. Thailanda este membru activ al Asociaţiei naţiunilor din Asia de sud-est (ASEAN).

Religia

Religia naţională a Thailandei este Budismul Theravada. Practicat de peste 90 % din thailandezi, este influent, semnificativ şi deosebit de vizibil în existenţa oamenilor de rând.

În ce priveşte personificarea lui Buddha, thailandezii au creat un tip uman deosebit, care este considerat una dintre cele mai sugestive expresii ale artei asiatice. În ce priveşte ornamentele, acestea au copiat caracterul luxuriant al vegetaţiei tropicale. Contrar altor popoare budiste care au utilizat sculptura pentru a reprezenta legende ori mituri, ei au folosit această artă numai pentru a-l personifica pe Buddha şi pentru împodobirea monumentelor religioase.

În plus, în Thailanda reprezentarea Iluminatului este unică: prezentat adesea în starea de meditaţie profundă, cu faţa senină, familiară, cu un nimb, cu urechi alungite în jos sau mărite, cu o urna (un semn pe frunte reprezentând al treilea ochi al viziunii spirituale) şi cu ushinsha, o protuberanţă cranială reprezentând cunoaşterea.

Pentru a înţelege importanţa wat-ului şi influenţa budismului în gândirea thailandeză este necesară înţelegerea caracterului multifuncţional al mănăstirilor şi cât de folositoare le sunt oamenilor de rând. Familiile din zonele rurale se simt în nesiguranţă la gândul de a-şi ţine bunurile de valoare în casă, prin urmare, îl roagă pe stareţ să le depoziteze la mănăstire. Wat-ul depozitează documente şi artefacte cu semnificaţie istorică, precum şi numeroase reprezentări a lui Buddha, folosite pentru venerarea publică sau ca obiecte de meditaţie.

Călătorii pot fi găzduiţi peste noapte la mănăstiri, mai ales când vin la diverse festivaluri; copiii trimişi la şcoală la Bangkok le pot folosi pe post de cămine, dat fiind că părinţii lor fac tot felul de donatii. Băieţii îi ajută pe călugări la treburile zilnice şi se iniţiază în tainele religiei budiste. Funcţiile statului (alegeri, recrutări) se exercită în cadrul mănăstirilor, iar unele servesc drept clinici.

Provincii

Thailanda este divizată în 75 de provincii (changwat, singular şi plural, grupate în 5 grupe de provincii şi Bangkok drept capitală. Fiecare provincie este împărţită în mici districte – în 2000 erau 795 de districte (Amphoe), 81 subdistricte (King Amphoe) şi 50 de districte ale Bangkokului (khet). Cu toate acestea, unele părţi ale provinciilor învecinate cu Bangkok sunt considerate ca fiind parte a Marelui Bangkok (Prari Monthon). Aceste provincii cuprind Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan, Nakhon Pathom, Samut Sakhon. Numele fiecărei capitale a provinciilor (mueang) este acelaşi ca şi denumirea provinciei. De exemplu: capitala provinciei Chiang Mai (changwat Chiang Mai) este amphoe mueang Chiang Mai. Cele 75 de provincii sunt:

Nord

Chiang Mai, Chiang Rai, Kamphaeng Phet, Lampang, Lamphun, Mae Hong Son, Nakhon Sawan, Nan, Phayao, Phetchabun, Phichit, Phitsanulok, Phrae, Sukhothai, Tak, Uthai Thani, Uttaradit

Est

Chachoengsao, Chanthaburi, Chon Buri, Prachin Buri, Rayong, Sa Kaeo, Trat

Sud

Chumphon, Krabi, Nakhon Si Thammarat, Narathiwat, Pattani, Phang Nga, Phatthalung, Phuket, Ranong, Satun, Songkhla, Surat Thani, Trang, Yala

Nord-est

Amnat Charoen, Buri Ram, Chaiyaphum, Kalasin, Khon Kaen, Loei, Maha Sarakham, Mukdahan, Nakhon Phanom, Nakhon Ratchasima, Nong Bua Lamphu, Nong Khai, Roi Et, Sakon Nakhon, Si Sa Ket, Surin, Ubon Ratchathani, Udon Thani, Yasothon

Centru

Ang Thong, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Bangkok (Krung Thep Maha Nakhon), Chai Nat, Kanchanaburi, Lop Buri, Nakhon Nayok, Nakhon Pathom, Nonthaburi, Pathum Thani, Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Ratchaburi, Samut Prakan, Samut Sakhon, Samut Songkhram, Saraburi, Sing Buri, Suphan Buri

Preview document

Politica turismului în Thailanda - Pagina 1
Politica turismului în Thailanda - Pagina 2
Politica turismului în Thailanda - Pagina 3
Politica turismului în Thailanda - Pagina 4
Politica turismului în Thailanda - Pagina 5
Politica turismului în Thailanda - Pagina 6
Politica turismului în Thailanda - Pagina 7
Politica turismului în Thailanda - Pagina 8
Politica turismului în Thailanda - Pagina 9
Politica turismului în Thailanda - Pagina 10
Politica turismului în Thailanda - Pagina 11
Politica turismului în Thailanda - Pagina 12
Politica turismului în Thailanda - Pagina 13
Politica turismului în Thailanda - Pagina 14
Politica turismului în Thailanda - Pagina 15
Politica turismului în Thailanda - Pagina 16
Politica turismului în Thailanda - Pagina 17
Politica turismului în Thailanda - Pagina 18
Politica turismului în Thailanda - Pagina 19
Politica turismului în Thailanda - Pagina 20
Politica turismului în Thailanda - Pagina 21
Politica turismului în Thailanda - Pagina 22
Politica turismului în Thailanda - Pagina 23
Politica turismului în Thailanda - Pagina 24
Politica turismului în Thailanda - Pagina 25
Politica turismului în Thailanda - Pagina 26
Politica turismului în Thailanda - Pagina 27
Politica turismului în Thailanda - Pagina 28
Politica turismului în Thailanda - Pagina 29
Politica turismului în Thailanda - Pagina 30
Politica turismului în Thailanda - Pagina 31
Politica turismului în Thailanda - Pagina 32
Politica turismului în Thailanda - Pagina 33

Conținut arhivă zip

  • Politica Turismului in Thailanda.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Te-ar putea interesa și

Impactul globalizării serviciilor turistice asupra economiei mondiale - studiu de caz

INTRODUCERE În contextul definirii prin analogie cu comerţul internaţional a unor concepte specifice turismului internaţional şi identificând...

Potențialul Turistic și Valorificarea Acestuia în Thailanda

Introducere În prezenta lucrare am dezbătut subiectul turismului Thailandei. Am ales această temă, deoarece prezintă importanţă economică,...

Resurse și destinații turistice exotice - Studiu de caz Thailanda

Introducere De-a lungul timpului, s-a demonstrat că turismul joacă un rol important în viaţa economică şi socială a unei naţiuni dar şi la nivel...

Strategia de Branding a Thailandei

1. Scurta prezentare Forma statala : Regatul Thailandei Imn naţional: Phleng Chat Forma de guvernamânt: monarhie constituţională Suprafaţa:...

Turismul rural în Thailanda

Introducere Turismul rural este un tip de turism durabil care exploatează resursele în regiunile rurale, are un impact negativ redus și generează...

Turismul și activitățile turistice

Prin turism se întelege ansamblul relatiilor si fenomenelor care rezulta din deplasarea si sejurul temporar al persoanelor care calatoresc cu...

Modificări ale turismului la nivel mondial

INTRODUCERE Industria turismului și a călătoriilor reprezintă, pe plan mondial, cel mai dinamic sector de activitate și, în același timp, un...

Turismul internațional al Thailandei

Thailanda 1.Scurtă descriere Thailanda,oficial Regatul Thailandei,este o țară în Asia de sud-est, învecinată cu Cambodgia la est, Golful...

Ai nevoie de altceva?