Raport de practică - Canonic Tur

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 47 în total
Cuvinte : 22426
Mărime: 203.44KB (arhivat)
Publicat de: Oliviu Dobre
Puncte necesare: 9

Extras din proiect

Capitolul I. Caracteristica generală a agenţiei de turism

1.1 Determină si caracterizează tipul agenţiei de turism si forma juridică a acesteia

Organizarea activităţilor turistice se realizează de către diverşi agenţi economici din turism. Aceştia sunt persoane juridice, societăţi comerciale cu capital de stat, privat, mixt, societăţi familiale sau persoane fizice care prestează servicii specifice acestei activităţi: hoteluri, servirea mesei, transport, tratament balnear, servicii de agrement. Agenţia de turism este intermediarul privilegiat între aceşti prestatori şi turist. Ea deţine frecvent monopolul vânzării, pentru că are două mari avantaje faţă de alte forme de distribuţie: protecţia aproape totală a consumatorului de turism şi garanţiile financiare acordate atât turiştilor, cât şi prestatorilor. Datorită diversităţii serviciilor solicitate de către clienţii-turişti, agenţiile de turism s-au specializat în timp, ceea ce a condus la clasificarea acestora în mai multe tipuri. Conform recomandarilor O.M.T., exista, de asemenea, doua tipuri de agentii de turism:

a.detailista, care furnizeaza publicului informatii asupra posibilitatilor de voiaj, cazare si asigurare a serviciilor suplimentare, informatii despre tarife si conditiile de acordare a serviciilor. De asemenea, ele sunt autorizate de catre furnizorii lor sa vânda respectivele servicii la tarifele precizate. În contractul de vânzare a produsului turistic (bilet, voucher) se precizeaza de altfel ca agentiile actioneaza ca intermediar.

b. agrosista (tour-operatoare), care concepe, pregateste si vinde produse turistice forfetare destinate a fi vândute fie direct prin propriile oficii, fie prin agentiile detailiste.

Agenţia de turism ,,CANONIC TUR,, este un operator multidirectional, iar genul de activitate prioritar este deservirea în complex a vizitelor de afaceri şi turistice atât în interiorul ţării, precum şi după hotarele acestora. Activitatea agenţiei este concentrată în trei direcţii:

- primirea comenzilor, definitivarea, livrarea biletelor avia în toate direcţiile, inclusiv internaţionale,

- rezervarea hotelelor, automobilelor, organizarea deservirii de turism şi excursii,

- pregătirea documentelor de intrare-ieşire pentru cetăţeni.

Forma juridică a societăţii comerciale ,,Canonic Tur S.R.L.”este: societate comercială cu răspundere limitată, ce are ca domeniu de activitate: vinderea de pachete şi servicii turistice, comercializarea de pachete turistice sau componente ale acestora pe plan intern si international, rezervare bilete de avion şi activităţi de turism ca şi touroperator. Societatea este persoana juridică care îşi desfăşoară activitatea în scop lucrativ, în conformitate cu legile Republicii Moldova.

Obiectivul de bază a agenţiei de turism ,,Canonic Tur S.R.L.” este stabilirea sarcinilor pe termen scurt, mediu şi de durată în vederea realizării doleanţelor potenţialilor turişti prin:

- satisfacerea cererii pe măsura manifestării acesteia, în funcţie de cerinţele pieţei turistice;

Conținutul activității practice

- reducerea costurilor şi creşterea profiturilor, fără a pierde din calitate;

- flexibilitatea ofertei în dependenţă de destinaţiile solicitate;

- ajustarea ofertei turistice conform standardelor internaţionale;

- asigurarea concordanţei între obiectivele întreprinderii şi aspiraţiile personalului.

Obţinerea de profit este un alt obiectiv de bază, care trebuie racordat cu prevederile strategice ale firmei pe termen mediu şi de durată. Preţurile şi tarifele mari la serviciile turistice pot influenţa negativ cererea şi ca consecinţă, pierderea potenţialilor turişti.

Adaptarea permanentă la evoluţia pieţei turistice este un alt obiectiv al agenţiei care presupune racordarea activităţii în aşa mod, ca să reziste schimbărilor permanente ce au loc pe piaţă. Este vorba de relaţiile cu clienţii, furnizorii, prestatorii de servicii, concurenţii.

Asigurarea climatului intern constituie un alt obiectiv, deoarece de gradul de cooperare între factorii umani (conducerea firmei, cadrele specializate, angajaţii), depinde succesul activităţii agenţiei Reuşita acestui proces, depinde în acelaşi timp şi de calitatea resurselor umane, metodele de organizare şi conducere, politica salarială şi cea socială.

Următorul obiectiv este extinderea activităţii agenţiei în cadrul pieţelor existente. Extinderea este condiţionată de politica de preţ a agenţiei folosită în relaţiile cu partenerii şi potenţialii turişti, de spectru de servicii acordate, de diversitatea ofertei.

Consolidarea economică este următorul obiectiv al agenţiei de turism care prevede diminuarea permanentă a riscului în raport cu mediul concurenţional.

Funcţiile agenţiei de turism ,,Canonic Tur S.R.L.” reiese din însă-şi obiectivele sale, care sînt acelea de a vinde, a cumpăra, a utiliza factorii de producţie ( producţia, munca capitalul). A administra înseamnă a prevedea, a organiza, a coordona, a conduce şi controla.

Reieşind din cele menţionate putem deduce următoarele funcţii ale agenţiei ,,Canonic Tur,, :

Funcţia de cercetare-dezvoltare cuprinde activităţile prin care se studiază, se concepe, se elaborează şi se realizează viitorul cadrului tehnic, tehnologic şi organizatoric al firmei turistice. Pentru realizarea acestei funcţii firma turistică efectuează studii, elaborează proiecte privind crearea şi diversificarea produselor turistice, caută noi tehnologii avansate în vederea deservirii calitative a potenţialilor turişti.

Funcţia de producţie cuprinde ansamblul activităţilor firmei în vederea formării pachetelor, realizării şi prestării serviciilor turistice. Costul produsului turistic se stabileşte în dependenţă de achiziţionarea componentelor care-l formează şi de consumul eforturilor factorului uman.

Funcţia comercială cuprinde totalitatea de activităţi îndreptate spre aprovizionarea tehnică, aprovizionarea cu componentele care formează pachetul turistic, comercializarea lor, cooperarea internaţională. De asemenea funcţia comercială include studiul pieţei privind elaborarea politici de preţ şi politicii de distribuţie.

Funcţia de marketing cuprinde acţiunile de cercetare a pieţei interne şi externe, necesităţile şi comportamentul potenţialilor turişti, determinarea distribuţiei optime, strategiile în mediul concurenţial cu scopul stabilirii celor mai adecvate modalităţi de comercializare a produsului turistic.

Preview document

Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 1
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 2
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 3
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 4
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 5
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 6
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 7
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 8
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 9
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 10
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 11
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 12
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 13
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 14
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 15
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 16
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 17
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 18
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 19
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 20
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 21
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 22
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 23
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 24
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 25
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 26
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 27
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 28
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 29
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 30
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 31
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 32
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 33
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 34
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 35
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 36
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 37
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 38
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 39
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 40
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 41
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 42
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 43
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 44
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 45
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 46
Raport de practică - Canonic Tur - Pagina 47

Conținut arhivă zip

  • Raport de Practica - Canonic Tur.docx

Alții au mai descărcat și

Agenția de turism - agenția Corner Tour SRL

CAPITOLUL I : PREZENTAREA GENERALA A INTREPRINDERII 1.1. Scurt istoric Agentia Corner Tour S.R.L. face parte din categoria tour operatorilor...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Agenție de turism Kron Tour Brașov

Capitolul 1 Elemente de identificare Numele agenției este Kron-Tour. Amplasarea agenției fiind pe Strada George Barițiu nr. 12, Brașov, județul...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Te-ar putea interesa și

Raport de practică Canonic Tur

Introducere Am ales această agenţie de turism, Canonic Tur, pentru a efectua stagiul de practică cu scopul de a căpăta un minim de experienţă în...

Ai nevoie de altceva?