Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 2 fișiere: docx, ppt
Pagini : 37 în total
Cuvinte : 4525
Mărime: 1.17MB (arhivat)
Publicat de: Vladimir Farkas
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Foris Diana

Cuprins

  1. CUPRINS
  2. CAP. 1 Descriere generală 4
  3. 1.1 Prezentare generală 4
  4. 1.2 Prezentarea turismului 4
  5. CAP. 2 Procedura de clasificare 7
  6. 2.1 Descriere HOTREC 7
  7. 2.2 Descriere HOTEL STARS EU 7
  8. 2.3 Descriere DEHOGA 8
  9. 2.4 Modalităţi de clasificare 8
  10. 2.5 Sistemul de clasificare 9
  11. 2.5.1 Criterile de clasificare 9
  12. 2.5.2 Stabilirea politicii de clasificare 9
  13. 2.5.3 Voluntariat şi transparenţă 9
  14. 2.5.4 Participanţii la clasificare 9
  15. 2.5.5 Autorităţi competente 10
  16. 2.5.6 Evaluare unităţilor de cazare 10
  17. CAP. 3 Condiţii şi criterii de clasificare 10
  18. 3.1 Criterii de clasificare 11
  19. 3.2 Condiţii de clasificare 12
  20. 3.3 Clasificarea motelurilor, hanurilor şi pensiunilor 14
  21. CAP. 4 România vs. Germania- concluzii 16
  22. BIBLIOGRAFIE 20ANEXE 21

Extras din proiect

CAP. 1 PREZENTARE GENERALĂ

1.1 Prezentare Germania

Germania este situată în Europa Central-Nordică, intre 47016’-55003’ latitudine nordică şi 5056’-15002’ longitudine estică.

Limite: Marea Nordică, Danemarca, Marea Baltică, Cehia, Austria, Elveţia, Franţa, Luxemburg, Belgia, Olanda, Polonia. Suprafaţa Germaniei este de 356 945 km2.

Este republică parlamentară, stat federal, potrivit Legii Fundamentale din 23.05.1949, devenită Constituţie a celor două Germanii unificate la 03.10.1990. Activitatea legislativă este exercitată de un parlament bicameral, compus din Bundesrat si Bundestag, iar cea executivă de guvernul federal numit de Bundestang după alegerile legislative. Partide politice: 10 formaţiuni printre care uniunea creştin democrata. Şeful statului (presedinte) Richard Freiherr von Weizacker; prim-ministru Helmut Kohl.

1.2 Prezentare situaţie turism:

Germania este o țară cu una dintre cele mai dezvoltate industrii turistice, axată pe turismul cultural. Cele mai populare destinații sunt Berlin, München, Marea Baltică, Marea Nordului, Hamburg, Bremen.

Turismul în Germania a evoluat progresiv după cel de-Al Doilea Război Mondial. Obiectivele turistice variază de la destinații rurale până la hoteluri de lux. Turismul rural este dezvoltat în sudul țării, în landul Baden-Württemberg, acolo unde sunt plantate culturi ca viță-de-vie și pomi fructiferi. Turismul urban înflorește în centrele urbane de tipul orașului Bremen. Turiștii admiră monumentele arhitecturale de tipul clădirii Reichstagului sau Noului Castel.

Multe dintre atracţiile turistice ale acesteia au fost incluse pe lista patrimoniului mondial al UNESCO. Câteva dintre ele sunt: Domul din Aachen, Reşedinţa din Wurzburg, Monumentele Romane, Catedrala Sf. Petru şi Biserica Maica Domnului din Tier, Palatele şi parcurile din Potsdam şi Berlin, Domul din Koln, Centrul Vechi şi cartierul Stadtamhof din Regensburg precum şi multe altele.

Capitala ţării, Berlin, e un oraş verde, cu parcuri înconjurate de păduri şi canale, cu numeroase palate, peste 170 de muzee şi galerii de artă, teatre, opere, restaurante şi pub-uri. Cel mai reprezentativ simbol al acesteia este Poarta Brandenburg, construită după modelul Acropolei din Atena. Statuia din vârf, Quadriga, o reprezintă pe Victoria, zeiţa păcii, într-un car de luptă tras de patru cai.

Piaţa Gendarmenmarkt, e considerată a fi cea mai frumoasă piaţă din capitală În piaţă se află bisericile gemene Deutscher Dom şi Franzosischer Dom, catedrala franceză, care adăposteşte un muzeu iar din cupolă se poate admira panorama oraşului.

Palatul Charlotteburg e înconjurat de impresionantele grădini regale. În jurul acestuia se află câteva clădiri precum: Belvedere, ce conţine o colecţie de ceramică, Pavilionul Schinkel, care gazduieşte colecţii de picturi şi sculpturi şi Mausoleul neoclasic, unde se află mormintele Reginei Louise, a Regelui Friedrich Wilhem al III, a Împărătesei Augusta şi a Împăratului Wilhem.

Muzeele Dahlem, se află într-o clădire cu trei etaje ce adăposteşte Galeria de Fotografii, Cabinetul de Gravuri, Muzeul de Artă Indiană, Muzeul de Etnografie şi Galeria de Sculpturi.

Hamburg este cel mai mare oraş-port din Germania şi al doilea din Europa, după Rotterdam. Aproximativ 30 la sută din suprafaţa oraşului e acoperită de parcuri, spaţii verzi, zone rurale protejate şi rezervaţii naturale, făcând din Hamburg cel mai verde oraş din Germania.

Portul oraşului are peste 64 de km de canale şi peste 2500 de poduri. Se organizează excursii de o zi spre oraşele Lubeck, Bremen sau excursii de mai multe zile la centrele de relaxare din Marea Nordului sau Marea Baltică.

Cele mai reprezentative simboluri ale oraşului sunt: Muzeul de Artă şi Industrie, Portul Hafen, Biserica Sf. Mihail şi Rathaus-ul sau Primăria. Cea mai renumită regiune din Germania este Bavaria. Aceasta oferă peisaje de neuitat cu drumuri alpine, staţiuni termale renumite, oraşe medievale şi atracţii naturale precum Zugspitze.

Capitala Bundeslandului Bavaria, e Munchen, al treilea oraş ca mărime din ţară, după Berlin şi Hamburg. Cele mai importante muzee din oraş sunt: Alte Pinakothek, Neue Pinkothek şi Pinakothek der Moderne

Piaţa Marienplatz găzduieşte vechea şi actuala Primărie, spectaculoasă datorită turnurilor sale. Catedrala Frauenkirche e cea mai frumoasă biserică din centru, având o arhitectură medievală impresionantă iar Peterskirche e cea mai veche.

Castelul Hohenschwangau, a fost iniţial un castel medieval, fiind reconstruit de către Maximilian al Bavariei în stil neogotic. Acesta e locul unde Ludovic al II-lea şi-a petrecut o mare parte a vieţii.

Alte atracţii turistice sunt: Statuia Bavariei, Grădina Englezească, Muzeul de Ştiinţă şi Rathaus Glockenspiel, un ceas cu figurine aflat în vârful Primăriei. Mii de turişti vizitează oraşul în timpul Oktoberfestului, o sărbătoare a berii ce începe la sfârşitul lunii septembrie şi durează până la începutul lui octombrie.

Frankfurt am Main, pe de o parte reprezintă capitalul financiar al Germaniei iar pe de altă parte este un loc care acordă o mare importanţă culturii.

Preview document

Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania - Pagina 1
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania - Pagina 2
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania - Pagina 3
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania - Pagina 4
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania - Pagina 5
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania - Pagina 6
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania - Pagina 7
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania - Pagina 8
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania - Pagina 9
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania - Pagina 10
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania - Pagina 11
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania - Pagina 12
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania - Pagina 13
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania - Pagina 14
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania - Pagina 15
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania - Pagina 16
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania - Pagina 17
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania - Pagina 18
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania - Pagina 19
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania - Pagina 20
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania - Pagina 21
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania - Pagina 22
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania - Pagina 23
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania - Pagina 24
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania - Pagina 25
Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania
    • Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania.docx
    • Sistemul de Clasificare al Hotelurilor din Germania.ppt

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Organizarea bazei de cazare după criterii europene

INTRODUCERE Importanţa deosebită a dezvoltării serviciilor turistice în economia oricărei ţări decurge din faptul că acestea asigură creşterea...

Te-ar putea interesa și

Potențialul Turistic Balnear între Agigea și Mangalia

Introducere Având în considerare distribuția activității turistice la nivel mondial observăm că sunt regiuni foarte dezvoltate din punct de vedere...

Sisteme de Clasificare a Hotelurilor în Practica Internațională

Introducere Industria hotelieră este o afacere care se dezvoltă rapid în multe ţări ale lumii, în special în acele zone unde turismul s-a...

Analiza eficienței economice la nivelul SC Grand Amarilis SA

INTRODUCERE Industria hotelieră este o afacere care se dezvoltă rapid în multe ţări ale lumii, în special în acele zone unde turismul s-a...

Evoluția Turismului Romanesc în Dinamica Turismului Mondial

CAPITOLUL I Specificul dezvoltării turismului românesc în dinamica turismului mondial Analizând evoluţia principalilor indicatori ai activităţii...

Rolul Contractelor în Turism. Studiu de Caz - SC Dalin SRL

INTRODUCERE Turismul apare ca un fenomen economico-social specific civilizaţiei moderne, puternic ancorat în viaţa societăţii şi ca atare,...

Sectorul de Cazare

INTRODUCERE În ansamblul activităţii turistice, cazarea, în mod frecvent, nu are un loc sau o raţiune de sine–stătătoare. Rareori un turist...

Planificarea strategică a agenției Galaxytur pentru turismul balnear

1. Misiunea Agentia Galaxytur considera ca “turismul nu poate fi pastorit decat de oameni care il iubesc! “. Acesta este crezul dupa care ne...

Gestiune hotelieră

1.1 Lanþul hotelier InterContinental este un exemplu de extindere: a) în zone de interes turistic; b) în legãturã cu cãile de comunicaþie; c)...

Ai nevoie de altceva?