Cuprins
- Introducere ...3
- I.Noțiune a etapei de examinare .4
- II.Prezentare generală a procesului de examinare din cadrul auditului ..4
- III.Scopul și abordarea fazei de examinare 5
- Bibliografie 6
Extras din referat
Introducere
Probele de audit reprezintă toate informațiile utilizate de auditor pentru a ajunge la concluziile auditului și, acolo unde este necesar, la o opinie de audit. Pe parcursul cercetărilor auditorii trebuie să obțină probe suficiente pentru a le putea aduce în sprijinul concluziilor lor cu privire la obiectivele auditului. Exercitarea unui bun raționament profesional este necesară mai ales atunci când se evaluează dacă, din punctul de vedere al cantității și al calității probelor, acestea vor permite formularea unor păreri adecvate pe marginea întrebărilor de audit, precum și atunci când se stabilește importanța constatărilor auditului.
Pe baza probelor, auditorul trebuie să întocmească o documentație de audit suficientă pentru ca un auditor cu experiență care nu a participat la audit să poată înțelege: natura, programarea în timp și amploarea procedurilor de audit efectuate; rezultatele procedurilor de audit și probele de audit obținute; aspectele semnificative care au fost evidențiate în timpul auditului; concluziile la care s-a ajuns și raționamentele profesionale semnificative care au fost aplicate pentru a se ajunge la concluziile respective.
Pe parcursul studiului meu individual o să prezint informații despre procedura de obținerea de probe și anume prin faza de examinare.
Etapa de examinare din cadrul auditului începe odată cu demararea activităților de audit, în urma aprobării planului de audit, și continuă până la redactarea raportului final. Activitățile de examinare din cadrul auditului sunt efectuate pe baza planificării deja realizate a auditului și pe baza documentelor de planificare rezultate
I. Noțiune a etapei de examinare
Etapa de examinare din cadrul auditului constă execuția procedurilor de audit în ceea ce privește colectarea și analiza datelor, evaluarea faptelor constatate pe baza unor criterii predefinite, precum și redactarea și validarea constatărilor de audit.
Bibliografie
https://www.eca.europa.eu/Lists/ECADocuments/PERF_AUDIT_MANUAL/PERF_AUDIT_MANUAL_RO.PDF
https://www.eca.europa.eu/Lists/ECADocuments/FCAM_2012/FCAM_2012_RO.pdf
Preview document
Conținut arhivă zip
- Examinarea ca procedura pentru obtinerea dovezilor de audit.docx