Investițiile Companiei Multinaționale Egger

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2421
Mărime: 39.59KB (arhivat)
Publicat de: Eremia Panait
Puncte necesare: 6
Investitiile companiei Egger

Extras din referat

Grupul Egger

EGGER reprezintă o companie în continuă creştere, o afacere de familie fondată în 1961 cu sediul central în St. Johann in Tyrol (Austria). Este furnizor al unei game complete de lemn solid şi materiale lemnoase, ce crează "Mai mult din lemn" în fiecare zi cu cei 5.800 de angajaţi din lumea întreagă.

Munca zilnică a celor 5.800 de angajaţi din cele 16 locaţii din Europa, face ca EGGER să fie lider internaţional în industria de prelucrare a lemnului. Compania se dezvoltă continuu, oferind produse inovative pentru industria mobilei, arhitecţilor, meşteşugarilor şi distribuitorilor.

Egger a demarat în octombrie 2006, lucrările pentru noua locaţie de producţie de la Rădăuţi, investiţie ce va fi realizată în trei etape de construcţie. În prima etapă, fabrica va produce PAL brut şi PAL melaminat şi vor fi îmbunătăţite capacităţile de impregnare. Al doilea stagiu de dezvoltare are în vedere producţia de plăci fibrolemnoase (MDF/HDF), împreună cu producţia de parchet laminat. Ulterior, este planificată construcţia unei unităţi de producţie pentru plăci OSB, precum şi a unei instalaţii pentru producerea adezivilor şi a răşinilor de impregnare.

La puţin peste un an de la startul lucrărilor, în decembrie 2007 fabrica din Rădăuţi a început producţia de PAL melaminat, iar din ianuarie 2008 fabrica a devenit complet operaţională.

Compania Egger este prezentă în România, încă din anul 2002, prin biroul de vânzări deschis la Bucureşti. Investiţia în fabrica de prelucrare a lemnului lângă Rădăuţi a creat deja 400 de noi locuri de muncă în regiune. Întreaga locaţie de producţie se întinde pe o suprafaţă de 76 de hectare.

Conducerea Grupului

În prezent grupul EGGER este deţinut de către fraţii Michael şi Fritz Egger, care, ca şi proprietari, contribuie la stabilirea principiilor strategice de management. Afacerile companiei de familie sunt conduse de către Conducerea Grupului EGGER formată din Thomas Leissing, Ulrich Bühler şi Walter Schiegl.

Grupul EGGER a crescut cu succes de-a lungul anilor, bazându-se pe propriile performanţe, integrarea partnerilor fiind foarte importantă pentru companie. Au construit relaţii pe termen lung, atât cu furnizorii cât şi cu clienţii De-a lungul deceniilor, EGGER şi-a câştigat renumele de firmă dinamică şi profund inovatoare. Aceste atribute se regăsesc în toate activităţile, începând de la alegerea materiei prime de bază, proiectarea semifabricatelor şi până la concepţia unor decoruri şi suprafeţe adaptate trendurilor actuale. Egger nu se limitează la fabricarea de produse, ci crează soluţii pentru dorinţele clienţilor. Deschiderea şi transparenţa faţă de angajaţi, public şi vecini constituie atribute de bază ale identităţii EGGER. O importanţă deosebită o acordă durabilităţii economice şi ecologice a materiilor prime, produselor şi proceselor.

Viziune

Prezenţa Internaţională

Egger produce şi comercializează produse pe bază de lemn în Europa, inclusiv în Rusia şi Turcia. În afara Europei, compania este o prezenţă activă pe pieţele de export strategice şi colaborează cu clienţii strategici.

Inovaţie

Dezvoltarea continuă şi inovaţiile în ceea ce priveşte produsele, procesele şi serviciile se bazează pe beneficiile obţinute de clienţi şi reprezintă fundamentul pentru îmbunătăţirea productivităţii şi prin urmare pentru profitabilitate pe termen lung.

Integrare

Integrarea lanţului de valori, de la clienţi până la furnizori.

Identitate

Egger este cel mai atractiv angajator pentru fiecare piaţă a muncii importantă pentru el.

Misiune

More from Wood

Valorile principale ele grupului sunt dinamismul, loialitatea, responsabilitatea şi încrederea, dar şi menţinerea spiritului de pionierat al grupului EGGER ca afacere de familie.

Reuşesc să obţină o creştere internaţională sustenabilă datorită propriilor performanţe şi menţinerii independenţei.

Oferă clienţilor soluţii inovatoare, produse şi servicii orientate către nevoile pieţei, bazate pe un material natural şi regenerabil - lemnul.

Valori principale

VALORILE GRUPULUI CA ŞI COMPANIE DE FAMILIE

- Dezvoltarea durabilă şi extinderea companiei în beneficiul generaţiilor următoare

- Respectul, încrederea, parteneriatele şi loialitatea definesc acţiunile zilnice.

- Respectarea promisiunilor (strângere de mână).

- Profesionalismul şi procesele eficiente de decizie constituie factorii cheie de succes.

- Se ghidează după valorile implementate şi se prezintă pe piaţa muncii cu valorile unei companii de familie.

Preview document

Investițiile Companiei Multinaționale Egger - Pagina 1
Investițiile Companiei Multinaționale Egger - Pagina 2
Investițiile Companiei Multinaționale Egger - Pagina 3
Investițiile Companiei Multinaționale Egger - Pagina 4
Investițiile Companiei Multinaționale Egger - Pagina 5
Investițiile Companiei Multinaționale Egger - Pagina 6
Investițiile Companiei Multinaționale Egger - Pagina 7
Investițiile Companiei Multinaționale Egger - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Investitiile Companiei Multinationale Egger.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Prezența Corporațiilor Multinaționale în România

1.Aspecte privind corporațiile multinaționale În contextul actual al economiei mondiale, care se află în plin proces de globalizare și extindere,...

Ai nevoie de altceva?