Sinteza unor Legi de Modulație Neliniară în Frecvență

Referat
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Electronică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2352
Mărime: 418.25KB (arhivat)
Puncte necesare: 7

Extras din referat

Rezolutia în distanta a unui sistem radar sau sonar este invers proportionala cu banda de frecventa a impusului de sondaj, daca sistemul utilizeaza compresia impulsului. Marirea benzii impusului de sondaj se realizeaza prin modulatia suplimentara, unul dintre cele mai utilizate semnale de sondaj în sistemele radar sau sonar cu compresie fiind impulsul radio modulat liniar în frecventa.

Anvelopa raspunsului filtrului de compresie la semnalul util, proportionala cu anvelopa functiei de autocorelatie a semnalului de sondaj, prezinta o serie de lobi secundari care pot produce interferente cu raspunsul la semnalele ecou vecine sau neunivocitati în estimarea distantei. Reducerea acestora cu cel putin 40 dB se realizeaza printr-o filtrare ponderata în domeniul frecventa, suplimentara filtrarii adaptate a semnalui, care introduce pierderi de prelucrare si înrautateste rezolutia în distanta .

Unul din procedeele utilizate pentru reducerea directa a lobilor secundari la iesirea filtrului de compresie, fara a mai fi nevoie de filtrare ponderata, este modulatia neliniara de frecventa a impulsului de sondaj. Obiectivul acestui referat este de a prezenta rezultatele obtinute prin sinteza unor legi neliniare de modulatie a frecventei, utilizând metoda fazei stationare. Analiza impulsurilor radio modulate neliniar în frecventa, dupa legile sintetizate, se va efectua cu ajutorul functiei de autocorelatie iar în prezenta efectului Doppler, cu ajutorul functiei de incertitidine a semnalului.

1. Introducere

Rezolutia potentiala în distanta a unui sistem radar este determinata de relatia

Preview document

Sinteza unor Legi de Modulație Neliniară în Frecvență - Pagina 1
Sinteza unor Legi de Modulație Neliniară în Frecvență - Pagina 2
Sinteza unor Legi de Modulație Neliniară în Frecvență - Pagina 3
Sinteza unor Legi de Modulație Neliniară în Frecvență - Pagina 4
Sinteza unor Legi de Modulație Neliniară în Frecvență - Pagina 5
Sinteza unor Legi de Modulație Neliniară în Frecvență - Pagina 6
Sinteza unor Legi de Modulație Neliniară în Frecvență - Pagina 7
Sinteza unor Legi de Modulație Neliniară în Frecvență - Pagina 8
Sinteza unor Legi de Modulație Neliniară în Frecvență - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Sinteza unor Legi de Modulatie Neliniara in Frecventa.doc

Te-ar putea interesa și

Modulația Semnalelor

Pentru a comunica între 2 calculatoare situate la distanta printr-o linie telefonica care suporta semnale analogice este nevoie de un dispozitiv...

Ai nevoie de altceva?