Adidas-Salomon - managementul rețelei de furnizori

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1295
Mărime: 8.42KB (arhivat)
Publicat de: Zamfir Mircea
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adina Popa

Extras din referat

Pozitie:

Brandul de haine sport ADIDAS este recunoscut in intreaga lume si ca orice nume cunoscut, poate deveni tinta unor proteste si presiuni din partea mass-mediei daca politicile si practicile companiei dau gres in fata opiniei publice.

Utilizarea unui lant de furnizori extern a permis ca Adidas-Salomon sa-si mentina costurile reduse si sa-si elimine concurenta. Oricum, reteaua de furnizori a companiei este vasta si complexa, bazandu-se pe aproximativ 570 de fabrici in toata lumea. Doar in Asia, furnizorii sai opereaza in 18 tari diferite. De altfel, economisirea costurilor utilizand furnizori externi nu se produce fara riscuri: in detaliu, compania are mai putin control asupra conditiilor locurilor de munca la fabricile furnizorilor decat ar avea la sediul propriei companii.

Colaborarea externa prin urmare ridica o gama larga de probleme si preocupari pentru companie. Standardele utilizate trebuie sa fie evaluate de-a lungul lantului de furnizori pentru a asigura sinceritatea si conformitatea legala in astfel de probleme cum ar fi salariile si beneficiile, numarul de ore lucrate, libertatea de asociere si practicile disciplinare, de asemenea chiar si in probleme mai serioase cum ar fi: munca silita, exploatarea copiilor si discriminarea. In afara de acestea, problemele de siguranta si sanatate, protectia mediului si implicarea comunitatii trebuie luate in considerare.

Scopuri:

Colaborarea externa nu trebuie sa insemne si responsabilitate morala implicita. Recunoscand aceasta si tinand cont de riscurile si responzabilitatilor associate cu directia globala a retelei de furnizori, Adidas-Salomon a implementat o strategie cuprinzatoare de management a lantului de furnizori.

Strategia este de a recruta ofertantii companiei din cele mai ieftine surse acceptabile mai degraba decat din cele mai ieftine posibile. Compania are asa numitele standarde de angajament (SOE) iar nivelul de acceptabilitate se bazeaza pe valorile companiei insasi. Furnizorii, sub-furnizorii, ofertantii si altii sunt asadar planificati sa se alinieze cu standardele de angajament ale Adidas-Salomon.

Strategia este bazata pe o viziune pe termen lung a directiei administrative – Adidas nu doreste sa fie mereu pe pozitia de a-si urmari “peste umar” furnizorii sai.

Activitate:

Compania are 30 de echipe puternice care se ocupa de standardele de angajament, cea mai mare parte a acestora fiind stabilite in tari unde furnizorii sunt situati (Asia, Europa si SUA). Ei cunosc legislatia muncii si regulile de siguranta in tarile lor si sunt deseori capabili sa intervieveze muncitorii in propria lor limba.

Inainte ca o relatie sa se formeze cu oricare alt furnizor nou, un audit intern este format pentru a asigura conditiile de munca si ca acel furnizor sa indeplineasca standardele de angajament ale Adidas-Salomon. Toti partenerii de afaceri semneaza o intelegere prin care sa se conformeze cu standardele companiei si sa-si asume responsabilitatea pentru performanta sub-contractantilor lor. Procesul de monitorizare este continuu deoarece ofertantii sunt verificati de cel putin o data pe an si mai des cand se iveste o problema mai serioasa.

Preview document

Adidas-Salomon - managementul rețelei de furnizori - Pagina 1
Adidas-Salomon - managementul rețelei de furnizori - Pagina 2
Adidas-Salomon - managementul rețelei de furnizori - Pagina 3
Adidas-Salomon - managementul rețelei de furnizori - Pagina 4
Adidas-Salomon - managementul rețelei de furnizori - Pagina 5
Adidas-Salomon - managementul rețelei de furnizori - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Adidas-Salomon - Managementul Retelei de Furnizori.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?