Agentul economic - emailul - SA Mediaș

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 6866
Mărime: 55.88KB (arhivat)
Publicat de: Miranda Sanda Grecu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Virgil Popa
Referatul este creatie proprie, a fost sustinut la disciplina „Management strategic”, in anul IV si contine un studiu de caz

Cuprins

  1. CUPRINS
  2. I . VIZIUNEA ORGANIZATIEI
  3. II. MISIUNEA ORGANIZATIEI
  4. III.VALORILE ORGANIZATIEI
  5. IV. GUVERNAREA CORPORATIVA
  6. V. PORTOFOLIILE DE AFACERI
  7. VI. DIAGNOSTIC
  8. PEST
  9. SWOT
  10. FACTORI CHEIE DE SUCCES (FCS)
  11. PORTER (CELE 5 FORTE ALA LUI PORTER)
  12. VII. STRATEGIILE ORGANIZATIEI ; ALEGEREA/SELECTAREA STRATEGIEI
  13. VIII. OBIECTIVE STRATEGICE (SMART-ER); DESFASURAREA OBIECTIVELOR
  14. IX. EVOLUTIILE ECONOMICE
  15. X. RAPOARTE FINANCIARE

Extras din referat

Sectorul articolelor de uz personal si gospodaresc prezinta o importanta deosebita deoarece produsele sale se adreseaza celei mai largi parti ale populatiei unei tari fiind o oglinda a traiului cotidian si exprima gradul de confort si civilizatie atins de respectiva societate. In aceast sector intra intreaga gama de vase care fac parte integranta din viata de zi cu zi a omului obisnuit, acoperind cerintele zilnice.

S.C. “EMAILUL” S.A. Medias face parte din sectorul mentionat, in coordonarea Ministerului Industriei – Directia Generala Strategia Industriei Electrotehnice si Electronice, s-a constituit prin H.G. 1272/1990 pe baza Legii nr.15/1990 prin preluarea integrala a patrimoniului fostei intreprinderi “EMAILUL ROSU” Medias, pastrand profilul de activitate. De asemenea mai putem aminti ca “EMAILUL” S.A. Medias ocupa o suprafata totala de 91.803 m2 din care suprafata construita este de 55.934 m2.

Profilul de fabricatie a vaselor emailate cuprinde circa 600 tipodimensiuni, societatea fiind cel mai mare producator de vase emailate din Romania - din punct de vedere tehnologic, al diversificatiei productiei si al calitatii S.C. “EMAILUL” S.A. Medias detine primul loc in tara, capitalul social reevaluat conform H.G.500 fiind de 34.312.575 mil.lei (vechi), va reusi consolidarea si mentinera pozitiei pe piata si asigurarea unei cresteri a profitului net de 10% in fiecare an, o crestere a numarului clientilor cu 5% pe an si a vânzarilor cu 10% pe an

2. SCURT ISTORIC AL S.C. “EMAILUL” S.A. MEDIAS

S.C. “EMAILUL” S.A. Medias a fost infiintata in anul 1921- 14.12 sub numele de “UZINELE DE MODELAT SI EMAILAT WESTEN” si a avut ca productie de baza vasele emailate.

In anumite perioade firma a produs si vase zincate, apoi vase de aluminiu si produse diverse ca: felinare, cazane casnice, etc.

In decursul celor aproape 80 de ani de existenta S.C. “EMAILUL” S.A. MEDIAS a trecut prin multe etape si grele incercari cum ar fi: productia speciala in timpul razboiului, incendiul din 1953, inundatiile din 1970 si 1975, etc.

Pana in anul 1978 a fost singura firma producatoare de vase emailate din Romania, dar si dupa aparitia altor firme similare S.C. “EMAILUL” S.A. MEDIAS a ramas cel mai mare producator de produse de profil, depasind productia celorlalte firme producatoare luate impreuna, dar avand si cercetare proprie, productia de frite si pigmenti pentru emailuri, decalcomanii, etc.

Se poate mentiona capacitatea mare de productie si diversificare prin cele peste 600 de tipodimensiuni de vase emailate, executate in peste 50 de culori diferite si toate acestea putand fi decorate in cca 600 modele.

Aceste aspecte nu sunt limitative, unitatea putand practic executa orice tip, marime, culoare si decor de vase pentru bucatarie sau articole igienice, firme si indicatoare sau diverse emailuri decorative sau de productie.

3. Aprecierea barierelor

Datorita faptului ca S.C. ‘’EMAILUL’’ S.A. Medias este leader pe piata romaneasca nu are probleme din punctul de vedere al barierelor la intrare ale noilor produse. Putem afirma ca dintre costurile de transfer, canalele de distributie, efectul pietei, rezerva capacitatii de productie si politica guvernului, singura pe care nu o poate previziona cu certitudine ar fi cea enumerata pe ultima pozitie (politica guvernului), pentru celalalte avand parghii proprii pentru a le depasi. Aceasta nu presupune insa o neglijare a acestui tip de bariere care pot avea efecte psihologice profunde.

Nu acelas lucru il putem spune cand amintim despre barierele de iesire de pe piata ale diferitelor poduse : costurile fixe de iesire, activele durabile si specializate, obstacolele strategice la iesirea de pe piata, obstacolele datorate conducatorilor, obstacolele politice si sociale. Din acest punct de vedere putem spune ca firma analizata face eforturi de retehnologizare adaptate scopului micsorarii efectului barierelor de iesire ale unor produse ale sale de pe piata.

II . MISIUNEA ORGANIZATIEI S.C. “EMAILUL” S.A. MEDIAS

1. ARIA DE INTERES MAJOR A SOCIETATII

Obiectul de ativitae al S.C. ‘’EMAILUL’’ S.A. Medias il constituie producerea si comercializarea articolelor de uz casnic, a fritelor de emailare, decalcomanii, vase din otel inoxidabil, firme emailate.

Gama articolelor emailate este deosebit de diversa cuprinzand oale, cratite, capace, ibrice, tavi, cafetiere, cani, ceainice, polonice, scrumiere, strecuratoare, galeti, recipiente sanitare, etc.

2. ALTE SCOPURI SI ACTIUNI

In complementaritate cu obiectul de activitate principal, mentionat anterior, mai putem enumera si actiuni intreprinse in urmatoarele scopuri:

- proiectare a produselor de profil;

- activitati de intretinere si servicii;

- activitati de comert exterior import – export.

Nivelul tehnic al vaselor emailate la S.C. “EMAILUL” S.A. Medias este comparabil cu cel realizat de firme cu experienta in domeniu, cu cel din strainatate in ceea ce priveste forma si culoarea, dar in privinta decorului nu este atins nivelul extern. Problemele sunt in realizarea unor tipuri de pigmenti noi, a pastelor, imprimare directa si indirecta (sitografie si decalcomanie), precum si in elaborarea unor retete de email fundamental cu oxid de nichel indigen.

Toate acestea constituie teme de cercetare ale personalului specializat in cadrul societatii.

Dotarea tehnologica a atelierelor de productie este alcatuita din:

- utilaje si echipamente tehnologice de baza;

- A.M.C.-uri;

- dotari si inventar industrial.

In procesul tehnologic utilajele care determina in mare masura calitatea produselor sunt reprezentate de cuptoarele de ars vase emailate.

3. Piata si comercializarea

Dupa anul 2000 preocuparea specialistilor din cadrul compartimentului de maketing a constat in:

- intarirea increderii vechilor clienti in posibilitatea S.C. “EMAILUL” S.A. Medias, de a produce si a livra vase de calitate deosebita la preturi competitive in termene bine stabilite, cu scopul de a mentine si dezvolta pietele traditionale de desfacere la export: Italia, Germania, Olanda, Franta, Israel, S.U.A., Liban, Libia, etc.;

- dezvoltarea relatiilor cu clientii noi in scopul castigarii a noi piete de desfacere: Grecia, Australia, Mexic, Coasta de Fildes, Ghana, Guineea, Panama, Paraguay, etc.;

Preview document

Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 1
Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 2
Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 3
Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 4
Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 5
Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 6
Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 7
Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 8
Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 9
Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 10
Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 11
Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 12
Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 13
Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 14
Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 15
Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 16
Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 17
Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 18
Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 19
Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 20
Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 21
Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 22
Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 23
Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 24
Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 25
Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 26
Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 27
Agentul economic - emailul - SA Mediaș - Pagina 28

Conținut arhivă zip

  • Agentul Economic - Emailul - SA Medias.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Evaluarea resurselor umane la SC Emailul SA Mediaș

S.C. “EMAILUL” S.A. Mediaş a fost înfiinţată în anul 1921 pe 14.decembrie sub numele de “UZINELE DE MODELAT ŞI EMAILAT WESTEN” şi a avut ca...

Analiza Swot SC Apidava SRL

I. Prezentarea societăţii comerciale S.C. Apidava S.R.L. a fost înfiinţată în 1992, iar obiectul de activitate este producerea, prelucrarea şi...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Caracterizarea județului Sibiu

I. ANALIZA SOCIO-ECONOMICĂ 1. DESCRIERE GENERALĂ Localizare Judeţul Sibiu, situat în centrul României, în partea de sud a Transilvaniei,...

Modalități de creștere a eficienței economice prin modernizare și restructurare pe exemplul SC Emailul SA Mediaș

IMPORTANTA RESTRUCTURARII INDUSTRIEI PRIN MODERNIZARE, TEHNOLOGIZARE CAPITOLUL I IMPORTANTA RESTRUCTURARII INDUSTRIEI PRIN RETEHNOLOGIZARE,...

Caracteristici ale Activității de Creditare a Persoanelor Juridice la Banca Transilvania Sucursala Medias

INTRODUCERE Activitatea bancară se întrepătrunde cu activitatea economică, penetrând mecanismul complex al acesteia, având totodată, rolul de a...

Modalități de creștere a eficienței economice prin modernizare și restructurare

2. ASPECTE ALE PATRUNDERII PE PIATA INTERNA A BUNURILOR DE LARG CONSUM DIN IMPORT SI IMPACTUL ACESTORA ASUPRA CONSUMURILOR Incepand cu anul...

Modalități de creștere a eficienței economice

In timp ce industria are un rol important ceea ce le diferentiaza semnificativ este structura activitatilor industriale. Diferentele esentiale...

Orașul Sibiu

1.2 Relieful Suprafata judetului este acoperita in cea mai mare parte de munti, acestia ocupand circa 30% din teritoriul judetului. Zona...

Analiza Comparativă a Județelor Sibiu și Vaslui

Aceasta lucrare consta intr-o analiza comparativa dintre doua judete aflate in regiuni diferite ale tarii, si anume, judetul Sibiu din Regiunea...

Proiect de practică - SC VEF SA Focșani

Capitolul 1 Prezentarea generala a firmei 1.1 Scurt istoric al activitatii Societatea comerciala VEF S.A. Focsani este o firma cunoscuta în...

Ai nevoie de altceva?