Analiza mixului de marketing al companiei transnaționale L'Oreal

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1734
Mărime: 336.39KB (arhivat)
Publicat de: Giorgian Ciocan
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lector. Dr. Tecau Alina

Cuprins

  1. Introducere - Scurta prezentare a companiei transnationale L’Oreal 3
  2. 1. Strategia de produs 4
  3. 2. Strategia de pret 7
  4. 3. Strategia de distributie 8
  5. 4. Strategia de promovare 9
  6. Concluzii 10
  7. Bibliografie 10

Extras din referat

Introducere - Scurta prezentare a companiei transnationale L’Oreal

Un tânăr chimist francez pe nume Eugène Schuller a inventat vopseaua de păr, în 1907. Această vopsea s-a numit “Auréole”. Astfel, începe istoria L’Oréal. Eugene Schuller, creează şi produce propriile sale produse care erau vândute în saloanele de înfrumuseţare din Paris din acea vreme. Doi ani mai târziu Schuller a înregistrat compania sa sub numele de “Societatea Franceză de Vopsea Inofensivă pentru Păr”,viitoarea firmă L’Oreal. Principiile după care se ghida compania lui Schuller sunt aceleaşi principii ale firmei L’Oreal din ziua de azi, si anume cercetare şi inovare în interesul frumuseţii.

După cinci ani de când Eugene Schuller a creat produsele pentru colorarea părului, a început să exporte produsele în 3 ţări din Europa, şi anume – Olanda, Austria şi Italia. Câţiva ani mai târziu prin intermediul agenţilor pe care firma îi avea în lume produsele acesteia au fost introduse şi pe pieţele din SUA, America de Sud, Rusia şi Orientul Îndepărtat. Azi Grupul L’Oreal este prezent peste tot în lume prin intermediul sucursalelor şi filialelor pe care le are în lume.

L’Oreal a început cu produse pentru colorarea părului, dar în anul 1934 L’Oreal a început să pună la dispoziţia consumatorilor şi produse pentru curăţarea şi înfrumuseţarea tenului.

Comunicarea este cuvântul cheie în istoria Grupului L’Oreal. Atunci când publicitatea era încă la început L’Oreal a început să-şi facă cunoscut numele prin postere promoţionale, care sunt faimoase şi în ziua de azi, realizate de graficieni ca Loupot, Colin, Sanvignat care au ajutat firma L’Oreal să-şi pună în atenţia consumatorilor produsele pe care le producea.

În anul 1950 când a apărut publicitatea prin intermediul filmului, L’Oreal a profitat de această oportunitate şi a debutat în această formă de publicitate cu o companie pentru Ambre Solaire, produs care a fost reintrodus pe piaţă după cel de-al doilea război mondial.Trei ani mai târziu firma L’Oreal câştigă primul premiu Oscar pentru publicitate.

Grupul L’Oreal cuprinde peste 500 de brand-uri şi mai mult de 2000 de produse care fac parte din industria frumuseţii, cum ar fi: vopsea de păr, produse de styling, produse pentru îngrijirea corpului, produse de parfumerie, cosmetice etc.

L’Oreal în România

L’Oreal lansează o nouă divizie. L’Oreal România a organizat un spectacol de inaugurare a noii divizii L’Oreal Professional (ianuarie 2004). În faţa unei audienţe compuse din stilişti din top din România, din reprezentanţi ai celor mai renumite saloane de coafură din Bucureşti şi din ţară şi personalităţi, noile produse au fost prezentate de ambasadoarea L’Oreal Laetitia Guenaou. În România divizia L’Oreal Professional îşi propune să ofere celor mai bune saloane de coafură tot ceea ce au nevoie pentru a atinge excelenţa şi pentru a cunoaşte succesul: produse de vopsire, produse de styling şi de îngrijire a părului, inspiraţie artistică şi servicii noi.

Firma L’Oreal din România reprezintă o filială a firmei L’Oreal Paris.

Capitalul firmei este format din 51% acţiuni private şi 49% acţiuni la bursă. Capitalul alocat cercetării reprezintă 30% din profitul brut.

1. Strategia de produs

Compania L’Oreal este ideal poziţionată pe segmentele ce cresc rapid pe piaţa cosmeticelor şi are un real succes datorită produselor sale de calitate. A penetrat piaţa românească prin produsele sale deoarece compania L'Oreal furnizează sfaturi consumatorilor, instrucţiuni de folosire a produselor descriind adaptarea acestora pentru orice tip de piele, sfaturile şi instrucţiunile fiind date pe orice ambalaj şi în pliantele publicitare pentru o utilizare mai uşoară şi mai eficientă a produselor.

Pozitia de lider atinsa de L'Oreal pe piata romaneasca se datoreaza mai multor factori:

- calitatea produselor;

- imaginea si notorietatea mega-brandului L'Oreal;

- inovatiile permanente care au dus la lansari de noi produse pe piata;

- segmentarea clara a produselor pe tip de probleme si de varsta a consumatoarei.

L'Oreal - Pure Zone este un produs care improspateaza, ingrijeste si protejeaza tenul impotriva cosurilor si imperfectiunilor (de la 15 ani).

L’Oreal - Hydrafresh asigura hidratarea si este destinat unui ten foarte tanar (15-25 de ani).

Preview document

Analiza mixului de marketing al companiei transnaționale L'Oreal - Pagina 1
Analiza mixului de marketing al companiei transnaționale L'Oreal - Pagina 2
Analiza mixului de marketing al companiei transnaționale L'Oreal - Pagina 3
Analiza mixului de marketing al companiei transnaționale L'Oreal - Pagina 4
Analiza mixului de marketing al companiei transnaționale L'Oreal - Pagina 5
Analiza mixului de marketing al companiei transnaționale L'Oreal - Pagina 6
Analiza mixului de marketing al companiei transnaționale L'Oreal - Pagina 7
Analiza mixului de marketing al companiei transnaționale L'Oreal - Pagina 8
Analiza mixului de marketing al companiei transnaționale L'Oreal - Pagina 9
Analiza mixului de marketing al companiei transnaționale L'Oreal - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Analiza Mixului de Marketing al Companiei Transnationale L'Oreal.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Plan de afaceri pentru înființarea fabricii de prelucrare a produselor din lapte din localitatea Tecuci

SINTEZA PLANULUI DE AFACERI Acest plan de afaceri este întocmit de catre Firma “S.C. LACTA S.A.” pentru obţinerea unui credit bancar necesar...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?