Codul de etică privind relațiile cu clienții la LibraBank

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1091
Mărime: 8.97KB (arhivat)
Publicat de: Aurelian Drăgan
Puncte necesare: 6
Universitatea Crestina “Dimitrie Cantemir” Facultatea de Management Turistic si Comercial

Extras din referat

Reguli generale

Angajaţii Bancii nu trebuie sa solicite, sa ofere sau să accepte vreun bun, indiferent de valoare, în scopul obţinerii unor avantaje necuvenite în cadrul vânzãrii de produse sau servicii, derularii de tranzacţii economice sau reprezentarii intereselor Bancii. Nu vom accepta şi nu vom oferi cadouri, favoruri sau alte beneficii dacă acestea apar drept obligante pentru persoana căreia îi sunt oferite.

În nici o situaţie, nu vom accepta, nu vom oferi şi nu vom permite oferirea directã sau indirectã a vreunui lucru de valoare (cum ar fi bani, bunuri sau un serviciu) de la/către un client sau funcţionar public în scopul obţinerii vreunui avantaj personal necuvenit.

Gesturile de curtoazie în afaceri, cum ar fi oferirea unor cadouri, donaţiile sau diferite contribuţii nu trebuie niciodatã fãcute într-o manierã care ar putea crea aparenta de ilegalitate.

Daruri acceptate si ospitalitate

Ca angajati ai Bancii nu vom putea accepta daruri, ospitalitate sau alte beneficii care ne-ar putea influenta judecata sau ar putea interfera cu datoriile noastre. Angajatii pot sa accepte daruri, ospitalitate sau alte beneficii care sunt oferite de persoane, grupuri sau organizatii care fac sau ar vrea sa faca afaceri cu Banca, in cazul cand aceste beneficii au o valoare simbolica (nu mai mult de 10 de EUR), reflectand curtoazie sau ospitalitate normala si nu ridica suspiciuni cu privire la obiectivitatea sau impartialitatea lor. De exemplu, ospitalitatea uzuala include un pranz de afaceri sau mici articole promotionale. Pentru cadourile in valoare de pana la 10 EUR, inclusiv, angajatii le vor putea accepta cu instiintarea superiorului. Recomandam refuzarea politicoasa a cadourilor ce depasesc valoarea de 10 euro, ca fiind politica normala a Bancii. In situatiile exceptionale care tin de cultura partenerilor de afaceri, cadourile in valoare de peste 10 EUR, pot fi acceptate doar cu aprobarea prealabila a conducerii.

Angajatii Bancii vor refuza calatoriile sponsorizate de orice organizatie in afara cazului in care angajatul este invitat sa participe la o conferinta publica pentru care s-a dat acordul anterior.

Situatii exceptionale - Exemple:

1. Sunteti invitat la o cina de afaceri cu clienti din extremul orient si la finalul cinei directorul companiei cu care ati discutat conditiile de acordare a unei finantari, va ofera un cadou sub forma unui vas de ceramica, a carui valoare depaseste cu mult limita de 10 euro. Ce faceti?

- Refuzati cadoul intrucat incalca politica bancii si nu cedati la insistentele lor;

- Daca refuzul reprezinta un impas datorat culturii de afaceri a partenerului, va cereti scuze pentru faptul ca trebuie sa obtineti in prealabil aprobarea superiorilor, pentru acceptarea cadoului in mod exceptional, datorita importantei relatiei de afaceri si a interlocutorilor;

- Acceptati cadoul fara sa informati superiorii, intrucat afacerea a fost incheiata si nu sunteti obligat sa faceti ceva in schimbul cadoului respectiv;

In nici un caz a treia varianta nu este cea corecta, la fel cum nici prima nu este diplomatica.

2. La o prezentare cu public, în care refuzul unui cadou este imposibil, sau un astfel de gest ar putea fi interpretat drept grosolan, daca este posibil, va trebui sa ii informam imediat pe superiori, care vor comunica masurile ce trebuiesc luate. Pentru a preîntâmpina conflicte în jurul oferirii de cadouri, este adeseori de ajutor ca, la iniţierea unei relaţii de afaceri, să discutam asupra lucrurilor nepermise. O buna metoda pentru a discerne ce este etic, in aceasta situatie si nu numai, este imaginarea efectelor dezvăluirii publice a faptelor. In majoritatea cazurilor, bunul-simt va fi un bun ghid.

Relaţiile directe cu Clienţii

Relaţiile dintre Banca şi clienţii sai trebuie să se bazeze pe respect, integritate si mai ales profesionalism.

Banca va participa în competiţia de afaceri în mod agresiv dar onest. Nu vom prezenta eronat produsele, serviciile, dobanzile sau comisioanele practicate de noi. Nu vom face comentarii sau aprecieri in fata clientilor privind ofertele concurenţei.

Confidentialitate

Banca şi angajatii acesteia vor respecta cu stricteţe obligaţia de confidenţialitate faţă de clienţi şi nu vor divulga detalii despre conturile clienţilor sau informaţii şi date pe care le obţin în cursul desfasurarii activităţii bancare.

În cazul în care legislaţia impune sau informaţiile personale sunt dezvăluite cu acordul clientului, Banca va da dovadă de maximum de discreţie în folosirea informaţiilor ce-i parvin în orice moment al derulării serviciului oferit (înainte de, în timpul sau la terminarea relaţiei contractuale) şi vor lua toate măsurile rezonabile şi posibile pentru a se conforma obligatiei de confidentialitate.

Preview document

Codul de etică privind relațiile cu clienții la LibraBank - Pagina 1
Codul de etică privind relațiile cu clienții la LibraBank - Pagina 2
Codul de etică privind relațiile cu clienții la LibraBank - Pagina 3
Codul de etică privind relațiile cu clienții la LibraBank - Pagina 4
Codul de etică privind relațiile cu clienții la LibraBank - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Codul de Etica privind Relatiile cu Clientii la LibraBank.doc

Alții au mai descărcat și

Banca Comercială Română

1.FUNCȚIONAREA ORGANIZAȚIEI 1.1 CONDIȚII ȘI ETAPE DE ÎNFIINȚARE Denumirea societății: Banca Comercială Română (BCR). BCR a fost înființată in...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?