Crowdfunding și Business Angels

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1658
Mărime: 19.56KB (arhivat)
Publicat de: Andrei Sava
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Termenul "Crowd Funding” descrie acțiunea colectivă ce are rolul de a strânge fonduri, în general prin intermediul internetului, pentru a finanța un proiect, o organizație, sau pentru a sprijini diferite activități cu rol social. Așadar presupune atragerea de contribuții mărunte din cât mai multe părți, incluzând o mulțime de participanți. Aceștia pot fi deținătorii de idei sau cei care își aduc efectiv contribuția monetară, formând împreună activitatea de crowdfunding. Crowdfunding se poate referi, de asemenea, la finanțarea unei societăți, prin vânzarea de cantități mici de capital propriu, la cât mai mulți investitori.

Activitatea de crowdfunding este strâns legată de rețelele de comunicare și de comunitățile online, petru că internetul oferă avantajul ca informația să circule în toată lumea, precum și posibilitatea de a contribui oricine dorește. Din acest motiv au fost create site-uri cu acoperire globală, care permit antreprenorilor/organizațiilor/persoanelor particulare să-și creeze propriile activități de crowdfunding, doar înregistrându-se și astfel având posibilitatea de a comunica ideea și scopul activității pe care dorește să o demareze și de a strânge suma de bani necesară noului proiect. Câteva dintre aceste site-uri sunt:

1. Kickstarter (695)

2. IndieGoGo (1,959)

3. GoFundMe (9,896)

4. ChipIn (29,918)

5. RocketHub (49,490)

6. GiveForward (55,883)

7. Fundable (96,830)

8. Crowdtilt (166,285)

9. Crowdfunder (188,628)

10. AppBackr (148,297)

Crowdfunding-ul s-a dezvoltat dintr-o varietate de scopuri, unele dintre acestea fiind : necesitatea de ajutor în cazul dezastrelor naturale, dorința fanilor de a-i ajuta pe artiști, necesitatea de a înființa diferite campanii/organizații, finanțarea cercetărilor științifice, fondarea unor companii, etc. Crowdfunding-ul este favorabil societății, atât pentru faptul că își aduce contribuția la întărirea solidarității dintre oameni, dar și pentru fapul că poate aduce realizări mari din lucruri mărunte.

Termenul “Business Angel” desemnează un investitor informal, deținător de avere considerabilă, ce iubește provocarea și dorește să finanțeze o afacere, fie în faza de start-up, fie în faza de dezvoltare. Business Angels sprijină o persoană sau o idee deosebită ce are potențial pentru a obține viitor succes. Aceștia sunt înzestrați cu fler, sesizând potențialul unei noi afaceri și pot face parte din diverse categorii de persoane, precum: foști proprietari de afaceri, manageri, profesioniști, sau chiar pensionari pasionați de construcția de noi afaceri, doctori, avocați, contabili etc. care sunt dispuși să investească în companii care oferă produse sau servicii utilizate în domeniul lor de activitate, toți având dorință de a dobândi o companie care operează o afacere, de multe ori inovatoare, ce comportă un grad destul de ridicat de risc, dar care presupune mari așteptări în ceea ce privește câștigurile ulterioare. Relația ce se creează între business angel și contractant este pur spontană și bazată pe încredere, de aici termenul de “informal”.

Se consideră că aceste persoane sunt cunoscute sub denumirea explicată anterior (business angels), deoarece dau dovadă de inovație, sunt capabili de a oferi sfaturi prețioase pentru conducerea și gestionarea afacerii, dețin cunoștințe tehnico-operative, dar mai ales pentru faptul că au foarte multe relații și cunoștințe în lumea afacerilor, astfel că intervin într-o afacere atunci când niciun alt ajutor financiar nu este disponibil antreprenorului abia intrat pe piață, tânăr, aflat la prima lui expriență de a înființa o activitate cu scop economic.

Business Angels investesc în toate domeniile și se simt însuflețiți atunci când riscă și primesc rezultatele așteptate, motivațiile lor fiind diverse: fie că obțin satisfacția de a contribui la dezvoltarea economică a comunitatilor și generațiilor noi de antreprenori, fie pentru a trăi sentimentul de provocare pe care îl oferă nouă investiție, fie pentru puradorință de a fi activi în permanență sau pentru a obține un profit mult mai mare decât ar presupune plasamentele financiare tradiționale.

Preview document

Crowdfunding și Business Angels - Pagina 1
Crowdfunding și Business Angels - Pagina 2
Crowdfunding și Business Angels - Pagina 3
Crowdfunding și Business Angels - Pagina 4
Crowdfunding și Business Angels - Pagina 5
Crowdfunding și Business Angels - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Crowdfunding si Business Angels.docx

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?