Development Management Porsche

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1163
Mărime: 17.97KB (arhivat)
Publicat de: Dorian Oltean
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ioan Ursachi
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE

Extras din referat

Romania a ocupat in 2007 locul 8 in Europa in ceea ce priveste numarul de inmatriculari de masini noi, cu aproape 300.000 de bucati. Tara noastra este inaintea unor tari cu un nivel de trai mult mai ridicat, precum Austria sau Suedia. Tarile europene cu cele mai multe inmatriculari sunt Germania, cu aproape 3 milioane de masini, urmata de Italia si Marea Britanie.

Porsche Romania, cel mai mare importator auto pe piata autohtona, şi-a început activitatea în noiembrie 1997 cu 8 angajaţi, fiind astăzi considerată una dintre cele mai de succes operaţiuni ale holdingului austriac.

La inceput, compania a functionat intr-un sediu inchiriat, insa la mijlocul anului 1998 a demarat un plan de investitii, care este si astazi în plina defasurare. Porsche Bucuresti Aviatiei (1998), Porsche Bucuresti Nord (2002), Centrul Multifunctional 1 (2004), Porsche Bucuresti Vest 1 (2005), Porsche Bucuresti Vest 2 (2006), Centrul de scolarizare (2006) si Centrul Multifunctional 2 (2008) sunt proiectele care au marcat în mod deosebit dezvoltarea companiei pana in prezent. Investitia totala a Holdingului Porsche în Romania se ridica pana in momentul de fata la 43 de milioane de euro.

Porsche Bucuresti Aviatiei a fost deschis in primavara anului 1998 reprezentand initial doar marca Skoda iar imediat, in toamna anului urmator a inceput sa gazduiasca si noua marca SEAT. Ambele marci se inscriu intre cele 5 importate de Porsche Romania.

Dupa 5 ani,in care s-au inregistrat vanzari de peste 6300 de masini, au inceput lucrarile de extindere, urmarind ridicarea standardelor conform celor mai noi concepte de calitate si design recomandate de constructorii austrieci.

Dealerul Porsche Bucuresti Nord, deschis la sfarsitul anului 2002, vinde peste 4000 de masini anual si este unul din cele mai mari centre de vanzari si service VW si Audi din Europa, construit si utilat in conformitate cu ultimele standarde de calitate si design recomandate de constructorii austrieci. Porsche Bucuresti Nord urmareste conceptul modern de "dealer full service", oferind clientilor sai o varietate de servicii foarte extinse si confortul ca pot gasi toate serviciile legate de cumpararea/repararea unui autoturism intr-o singura locatie.

Cu o suprafata construita de 8.680 mp pe un teren de 30.000 mp, Porsche Bucuresti Nord cuprinde trei showroom-uri, un service cu ateliere ultrautilate de reparatii mecanice si electrice, tinichigerie si vopsitorie, un depozit de piese de schimb, o statie ITP si o spalatorie automata, totalizand o investitie de 12 milioane euro. Porsche Bucuresti Nord pune la dispozitia clientilor sai si serviciul de comercializare a autovehiculelor de ocazie, dupa un concept de succes: Weltauto - Austria.

La sfarsitul anului 2005, Porsche Romania a deschis portile unui nou dealer propriu, Porsche Bucuresti Vest 1, situat la iesirea din Bucuresti spre vest, langa Parcul Comercial Militari. Constructia a inceput in martie 2005 si s-a finalizat in luna decembrie a aceluiasi an, valoarea investitiei ridicandu-se la 8 milioane de euro.

Porsche Bucuresti Vest 1 se intinde pe o suprafata de 37,800 mp cu o deschidere de 113 m, gazduind doua showroom-uri: unul pentru marcile Volkswagen si Volkswagen Autovehicule Comerciale, construit dupa conceptul “Piazza” si unul dedicat marcii Skoda. De asemenea, Porsche Bucuresti Vest 1 cuprinde un parc cu masini de ocazie sub marca Weltauto, service complet, statie ITP si spalatorie automata.

În martie 2006 activitatea companiei in Romania a depaşit 100.000 de autovehicule vândute, totalul personalului dedicat marcilor din intreaga retea ajungand la peste 3.000 de angajati.

In 2007 vanzarile Porsche Romania au crescut cu 35%, pana la 59.000 de masini vandute.

Preview document

Development Management Porsche - Pagina 1
Development Management Porsche - Pagina 2
Development Management Porsche - Pagina 3
Development Management Porsche - Pagina 4
Development Management Porsche - Pagina 5
Development Management Porsche - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Development Management Porsche.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Porsche România

Introduction I have chosen Porsche Romania to make a project about because it is the importer in Romania of some of my favourite car brands, such...

Ai nevoie de altceva?