Merceologie nealimentară - globurile din sticlă de Crăciun

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3055
Mărime: 1.96MB (arhivat)
Publicat de: Clementina Kiss
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA “TRANSILVANIA” DIN BRAŞOV FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE SPECIALIZAREA: ECONOMIA COMERŢULUI, TURISMULUI ŞI SERVICIILOR

Cuprins

  1. 1.Motivarea temei alese Pag 2
  2. 2.Obiectivele proiectului Pag 3
  3. 3.Evoluția globurilor din sticlă Pag 4
  4. 4.Procesul de fabricație a globurilor din sticlă Pag 6
  5. 5. Descrierea materiilor prime folosite Pag 7
  6. 6. Verificarea calității globurilor din sticlă Pag 8
  7. 7.Comparațiile cu produsele existente pe piață Pag 9
  8. 8.Influența asupra organismului Pag 10
  9. 9.Concluzii și propuneri Pag 10
  10. 10.Bibliografie Pag 11

Extras din referat

1.Motivarea temei alese

Este vremea sărbătorilor de iarnă iar Crăciunul bate la uşă. Apropierea lui reprezintă o perioadă specială, în care casele oamenilor ar trebui să se transforme şi să dobândească un aer festiv, deosebit, în acord cu atmosfera minunată a Crăciunului. Cu toţii dorim să aducem puţin din spiritul lui în fiecare cameră. Este timpul să ne gândim deci, cum să ne colorăm şi amenajăm locuinţa, decoraţiunile pentru această sărbătoare deosebită trebuind să fie cât mai fastuoase şi cât mai măreţe. Dintotdeauna pentru decor apelăm la globuri, fundiţe roşii, lumânărele, coroniţe din brad natural, ghirlande.

Indiferent de formă sau culoare, globurile de Crăciun ajung să vorbească fiecare în felul lor despre noi toţi astfel fiecare dintre aceste podoabe de brad ne arată drumul către tărâmul poveştilor şi al sărbătorilor de iarnă. Chiar şi globurile mici, pătate de vreme şi deloc atractive, dacă sunt lăsate din generaţie în generaţie, ajung să poarte o încărcătură de o valoare emoţională considerabilă,ce le va asigura cel mai bun şi cel mai vizibil loc în bradul de Crăciun an de an.

Împodobirea bradului de Crăciun reprezintă ideea de uniune a familiei, unde părinţii şi copii împodobesc bradul, aceasta fiind una dintre cele mai populare tradiţii asociate cu sărbătoarea Naşterii Domnului. Dintre toate ornamentele care împodobesc bradul, cele mai populare sunt fără îndoială globurile. Fragile şi foarte viu colorate, acestea răsfrâng misterios lumina din încăpere în mii de licăriri. Cele din sticlă, lucrate manual, sunt cele mai frumoase dar și cele mai scumpe. De la cele banale, în formă de sferă, pictate naiv, până la cele placate cu aur, ce îl reprezintă pe Moș Crăciun, globurile de sticlă au fost și vor rămâne unul dintre cele mai comune și des utilizate decorațiuni pentru pom.

Globurile suflate din sticlă, pictate sau decorate manual cu peisaje, personaje sau elemente decorative specifice sărbătorilor de iarnă sunt realizate cu măiestrie, migală şi mult suflet într-o mare varietate de modele, combinaţii de culori şi dimensiuni pentru magia momentelor de Crăciun, sărbătoarea cea mai frumoasă şi mai aşteptată de copii din toată lumea. Importanţa acestor decoraţiuni de Crăciun atât de mici şi firave sunt speciale în sufletul oamenilor deoarece acestea ne readuc an de an în spiritul sărbătorilor de iarnă.

Astăzi, numeroşi creatori şi designeri se întrec în a împodobi cel mai frumos brad, iar moda culorilor şi a decoraţiunilor pentru bradul de Crăciun se schimbă la fel ca orice altă modă.

Fig 1. Globuri de diferite forme

2. Obiectivele proiectului

Acest proiect are rolul de a pune în valoare frumuseţea şi farmecul globurilor din sticlă fabricate manual prin prezentarea evoluţiei acestora, a materiilor prime folosite în procesul de producţie dar şi a descrierii modului de lucru.

Aceste globuri reprezintă pe lângă alte decoraţiuni de brad, o splendoare prin simplul fapt că sunt făcute cu multă răbdare şi atenţie, iar efectul lor vizual pune în lumină binecunoscutul brad de Crăciun şi nu numai.

Calitatea globurilor de sticlă cât şi posibila influenţă a lor asupra organismului vor arăta cum să facem cea mai bună alegere în selectarea decoraţiunilor ce vor împodobi casa în preajma sărbătorilor de iarnă.

Fig 2. Glob din sticlă cu Moş Crăciun

2.Evoluția Globurilor din Sticlă

Globurile de Crăciun sunt decoraţii făcute din sticlă, lemn, cristal, plastic sau zahăr utilizate pentru a împodobi pomul de Crăciun. Istoria globurilor începe undeva în anul 1847. Primul glob de sticlă a fost produs în orășelul Lauscha din Germania de către Hans Greiner. Pentru că nu avea destui bani pentru a-și cumpăra obișnuitele obiecte de decor pentru pom (nuci, mere și bomboane), acesta a creat primele globuri de sticlă în formă de fructe pentru a împodobi pomul de Crăciun. Interiorul globului era făcut să pară de argint, la început era folosit mercurul sau plumbul, apoi cu ajutorul unui amestec între azotatul de argint şi apă cu zahăr. Obiceiul de a face astfel de globuri de sticlă a fost preluat de copiii şi nepoţii lui Hans Greiner.

Preview document

Merceologie nealimentară - globurile din sticlă de Crăciun - Pagina 1
Merceologie nealimentară - globurile din sticlă de Crăciun - Pagina 2
Merceologie nealimentară - globurile din sticlă de Crăciun - Pagina 3
Merceologie nealimentară - globurile din sticlă de Crăciun - Pagina 4
Merceologie nealimentară - globurile din sticlă de Crăciun - Pagina 5
Merceologie nealimentară - globurile din sticlă de Crăciun - Pagina 6
Merceologie nealimentară - globurile din sticlă de Crăciun - Pagina 7
Merceologie nealimentară - globurile din sticlă de Crăciun - Pagina 8
Merceologie nealimentară - globurile din sticlă de Crăciun - Pagina 9
Merceologie nealimentară - globurile din sticlă de Crăciun - Pagina 10
Merceologie nealimentară - globurile din sticlă de Crăciun - Pagina 11
Merceologie nealimentară - globurile din sticlă de Crăciun - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Merceologie Nealimentara - Globurile din Sticla de Craciun.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Merceologie nealimentară - globuri de Crăciun din sticlă

Globurile de Crăciun din sticlă 1. Descriere Globurile de Crăciun sunt piese de ornament , decoraţii, utilizate pentru a împodobi şi înfrumuseţa...

Ai nevoie de altceva?