Plan de Afaceri Pet Shop

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 1686
Mărime: 39.93KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Aurel Gheorghilas
UNIVERSITATEA DIN BUCUREŞTI Facultatea de Geografie

Cuprins

  1. Capitolul 1 - Obiectul studiului
  2. Capitolul 2 – Descrierea proiectului
  3. 2.1. Echipamente
  4. 2.2. Conducerea şi personalul
  5. 2.3. Conturi investiţinale
  6. Capitolul 3 – Piaţa agentului economic
  7. 3.1. Piaţa ţintă, beneficiarii
  8. Capitolul 4 – Analiza economico-financiară in perspectivă
  9. 4.1. Analiza costurilor
  10. Capitolul 5 - Analiza veniturilor
  11. Capitolul 6 - Proiecţiile financiare pentru următorii 3 ani
  12. Capitolul 7 - Indicatori economico-financiari preconizaţi
  13. Capitolul 8 – Concluzii

Extras din referat

Planul de afaceri a S.C. PARFUMAT S.R.L Alexandria

Sumarul planului de afaceri

Societatea S.C. Parfumat S.R.L. va avea ca obiect de activitate achizţionarea şi comercializarea de produse de alimentaţie animală, accesorii pentru animale de companie, precum şi oferirea de servicii de îngrijire animală atunci când proprietarii vor fi plecaţi sau ocupaţi. Gama de produse va cuprinde urmatoarele: mâncare sub formă de granule ambalată în saci de diverse sortimente, conserve diferite, oase, batoane umede şi semiumede, perute umplute cu diferite sortimente de carne etc.

Societatea S.C. Parfumat S.R.L. îşi va începe activitatea în luna ianuarie anul 2013, având doi invesitori, care vor aduce ca aport cea mai mare parte a capitalului necesar înfiinţării. Restul va fi reprezentat de un împrumut nu foarte semnificativ, şi nu de un credit, ci de un sprijin din partea familiei.

Investiţia propriu-zisă va avea o valoare de 7800 eur, din care 3800 eur reprezintă capitalul propriu al celor doi investitori, iar restul de 4000 eur este un împrumut pe o perioadă de un an, din partea familiilor celor doi. Din acesti bani se vor achiziţiona resursele iniţiale, necesare începerii activităţii, precum şi achitarea cheltuielilor de întreţinere şi funcţionare. Se va îun spaţiu de 100 mp şi se vor cumpăra urmatoarele: mobilier, casă de marcat, cântar, accesorii pentru îngrijirea animalelor, computer, program de gestiune, diverse.

Analiza economico-financiară.

În primul an de activitate nu se va înregistra profit datorită acestor cheltuieli menţionate mai sus şi a împrumutului, pierderea fiind de 2810 eur (estimativ).

În anul doi, cu exact aceleaşi cheltuieli de funcţionare a activităţii, va exista profit. Cheltuielile totale anuale vor fi de 62210 eur, iar veniturile, la o vânzare de 200 eur pe zi (28 zile lucrătoare), la nivelul întregului an, vor fi de 67200 eur. Profitul brut va fi deci de 4990 eur (estimativ).

Capitolul 1 - OBIECTUL STUDIULUI

Obiectul de activitate al SC Parfumat SRL va fi reprezentat de achiziţionarea şi comercializarea de produse de alimentaţie animală, accesorii pentru animăluţe de companie, precum şi oferirea de servicii de îngrijire animală.

Misiunea firmei este reprezentată în primul rând de pornirea şi dezvoltarea afacerii, satisfacerea clienţilor şi câstigarea încrederii acestora.

Se doreşte a se acţiona rapid pentru deplina multumire a acestora, tinând seama de toate dorinţele sau sugestiile lor,contribuind astfel la dezvoltarea pieţei în avantajul firmei. Se preţuieste mai mult decât orice aportul salariţilor la realizările întreprinderii, profitabilitatea afacerii fiind un obiectiv major.

Dintr-o astfel de activitate, sigur, iniţial nu se poate câstiga foarte mult, însă ca activitate complementară unui cabinet veterinar, are un avantaj, un punct forte încă de la început. Apoi, dezvoltarea, în timp, ca obiectiv pe termen lung, poate aduce multe beneficii.

Capitolul 2 - Descrierea proiectului

2.1 Echipamente

Pentru început S.C. Parfumat S.R.L îşi propune achiziţionarea de mobilier,casă de marcat,cântar,accesorii pentru îngrijire, computer şi telefon.

2.2 Conducerea şi personalul

Iniţial se vor ocupa de întreaga activitate numai cei doi antreprenori, Nitu Alin fiind administratorul, cel care va verifica buna desfăşurare a lucrurilor, iar Banzea Mihai se va ocupa atât de aprovizionare cât şi de vânzare. Acest lucru se întampla din cauza faptului că afacerea este abia la început şi este într-adevar nevoie ca aceşti investitori să observe cu atenţie evoluţia afacerii, astfel încât să poată lua eventuale decizii de schimbare sau îmbunătăţire.

Relaţia cu clienţii este un aspect decisiv în comerţ, motiv pentru care este foarte important ca aceasta să se formeze corespunzator încă de la început.

Preview document

Plan de Afaceri Pet Shop - Pagina 1
Plan de Afaceri Pet Shop - Pagina 2
Plan de Afaceri Pet Shop - Pagina 3
Plan de Afaceri Pet Shop - Pagina 4
Plan de Afaceri Pet Shop - Pagina 5
Plan de Afaceri Pet Shop - Pagina 6
Plan de Afaceri Pet Shop - Pagina 7
Plan de Afaceri Pet Shop - Pagina 8
Plan de Afaceri Pet Shop - Pagina 9
Plan de Afaceri Pet Shop - Pagina 10
Plan de Afaceri Pet Shop - Pagina 11
Plan de Afaceri Pet Shop - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri Pet Shop.docx

Alții au mai descărcat și

Sinteza planului de afacere

Scopul perezentului plan de afacere este de a analiza în detaliu condiţiile existente pe piaţa acestui tip de serviciu, în vedrea implementării...

Plan de Afaceri SC Choco Time SRL

1. Numele firmei: SC CHOCO TIME SRL 2. Codul unic de înregistrare: J214/254/2010 3. Forma juridică de constituire: SRL 4. Data...

Plan de Afacere Petshop

Sinteza afacerii Petshop-ul care se va numi Pets Heaven, va fi condus în parteneriat de către doi asociaţi, xyz şi zyx. Spaţiul de desfăşurare a...

Plan de Afaceri la SC Five O'Clok Tea SRL

I. Introducere Povestea ceainărie începe în octombrie 2010. Mai exact pe data de 4 a toamnei însorite şi frumoase, dar cam reci, ne-am adunat în...

Plan de Afaceri - SC NEC SRL - New Ecological Company

I. Prezentare generala si cuprins Prezentul plan de afaceri este intocmit de catre firma S.C. “NEC” S.R.L. Botosani in vederea obtinerii unui...

Managementul aprovizionării și desfacerii - SC First Time Pets SRL

1. PREZENTAREA FIRMEI DENUMIREA FIRMEI: SC FIRST TIME PETS SRL STATUTUL: SOCIETATE CU RASPUNDERE LIMITATA FORMA DE PROPRIETATE: PRIVATA CAPITAL...

Planul înființării magazinului Pet Max

A. INFORMATII DESPRE SOLICITANT A.1 SOLICITANT Numele organizației: Pet Max SRL Anul înființării:2017 Cod de identificare fiscală (CIF):...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Ai nevoie de altceva?