Proiect Management Claulact

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2767
Mărime: 22.45KB (arhivat)
Publicat de: Florin B.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Liliana Magdoiu
UNIVERSITATEA DIN ORADEA FACULTATEA DE INGINERIE ELECTRICA SI TEHNOLOGIA INFORMATIEI

Cuprins

  1. Organigrama Claulact 3
  2. Prezentarea Firmei 3
  3. Obiectiv de activitate 4
  4. Structura organizatorica 4
  5. Conducerea unitatii 7
  6. Decizii in conditi de ceritudine , risc si incertitudine 7
  7. Mediul ambiant 7
  8. Relatii interumane 9
  9. Trăsături ale altor cadre de conducere pe care vi le-ati dori în firmă. 9
  10. Profilul meu de manager 10

Extras din referat

Organigrama Claulact

Prezentarea Firmei

Claulact este cea mai recenta companie de lactate din Bihor cu capital romanesc si al treilea mare jucator din piata locala, bihoreana, a produselor lactate. Firma isi are sediul la periferia satului Delani, majoritatea angajatilor fiind chiar locuitori ai satului.

Compania produce o gama variata de branzeturi in fabrica Claulact din Delani, pe care a achizitionat-o in 2008. Claulact si-a mai asumat o misiune importanta – aceea de a contribui la dezvoltarea si consolidarea industriei bihorene de lactate, de a imbunatati performantele tehnologice in productia romaneasca de lactate si de a incuraja consumul de produse romanesti. Fabrica este dotata cu echipamente Tetra Pak de ultima generatie, atat pentru procesare cat si pentru ambalare: pesteurizator de lapte echipat cu bactofuga (pentru eliminarea microorganismelor), separator ermetic si standardizator automat de lapte, instalatii de ultrapasteurizare, unitati de procesare pentru productia iaurtului, tancuri de stocare, masini de ambalat.

Fabrica este complet computerizata, cu urmarirea in timp real a tuturor parametrilor de procesare si ambalare. În ceea ce priveste strategia de cercetari si dezvoltare, Claulact are personal dedicat pentru dezvoltarea de produse noi si un laborator de microbiologie, echipat cu echipamente performante pentru controlul calitatii, analize si determinari.

Claulact a implementat sistemul ISO 9001 şi HCCP – TUV Thüringen Germania pentru evaluarea calitatii. Compania a mai implementat sistemul FIFO pentru trasabilitatea produselor in depozite. De asemenea, in laboratorul companiei lucreaza specialisti laboranti cu studii de microbiologie.

Claulact a introdus si sistemul de management al sigurantei alimentare conform ISO 22000/2005, sistem certificat de TÜV Thüringen Germania. Scopul implementarii sistemului este acela de a documenta politica si strategia companiei in domeniul sigurantei alimentelor, de a informa si instrui utilizatorul intern asupra cerintelor, relatiilor si responsabilitatilor esentiale referitoare la siguranta alimentelor. Acest sistem permite managementului companiei sa tina sub control siguranta produselor fabricate. Compania este verificata si recertificata de catre auditorii TUV Thunringen la fiecare 2 ani.

Pentru ca este preocupata de asigurarea unui mediu sigur si adecvat pentru angajatii sai, compania Claulact a implementat in 2009 sistemul de management al sanatatii si securitatii ocupationale OHSAS 18001:2008.

Obiectiv de activitate

Obiectivul Claulact este sa-si consolideze pozitia pe piata interna, sa se extinda si sa dezvolte produse lactate noi, proaspete si gustoase, in mod responsabil. Claulact este lider de piata pe segmentul laptelui proaspat pasteurizat cu laptele Milky si mai este lider de piata cu untul de masa Claulact. Cu smantana Claulact, compania ocupa locul doi pe acest segment.

Structura organizatorica a firmei este asigurata de

- Fit Claudiu Ionut , presedinte si director general

- Bran Vladimir Florin, director de marketing

- Ecaterina Mandoiu, director comercial

- George Bonchis, director resurse umane

Atributii si sarcini

Atributiile si sarcinile angajatilor sunt bine definite in fisa postului , astfel fiecare angajat stie cu exactitate rolul sau in cadrul firmei. Pentru o eficientizare mai buna firma practica strategia de rotire a posturilor, pentru ca angajatii din departamentul de productie sa fie familiarizati si cu activitati astfel in caz ca un angajat lipseste rolul sau poate fi preluat de un alt angajat fara a pune in pericol procesul de productie.

Atributiile managerului general sunt:

Acesta subordoneaza: consilier juridic, director comercial, director marketing, director resurse umane, director productie;

Managerul are relatii functionale cu directorii de departamente (aproba proceduri de organizare si derulare a principalelor procese la nivel de firma: contractare, vanzari, aprovizionare, etc);

Stabileste obiectivele generale ale firmei in concordanta cu strategia elaborata de consiliul de administratie:

1. Stabileste anual, impreuna cu directorii de departamente, obiectivele generale de dezvoltare;

2. Comunica fiecarui director obiectivele generale si specifice previzionate pentru fiecare departament si urmareste ca acestea sa fie comunicate personalului din cadrul fiecarui departament.

Preview document

Proiect Management Claulact - Pagina 1
Proiect Management Claulact - Pagina 2
Proiect Management Claulact - Pagina 3
Proiect Management Claulact - Pagina 4
Proiect Management Claulact - Pagina 5
Proiect Management Claulact - Pagina 6
Proiect Management Claulact - Pagina 7
Proiect Management Claulact - Pagina 8
Proiect Management Claulact - Pagina 9
Proiect Management Claulact - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Proiect Management Claulact.doc

Alții au mai descărcat și

Sistemul de management al calității SC Poliplastik

1. Definire produs. Produsul ales in vederea realizarii acestei lucrari il reprezinta hard disk-ul. Acesta este un dispozitiv electronic-mecanic...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?