Recrutarea Orange Tree Imports

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 3159
Mărime: 14.68KB (arhivat)
Publicat de: Emilian Tătaru
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: dan chitu
stiinte economice

Extras din referat

Abia iesita de pe bancile scolii, Carol Schroeder, cunoscuta mai bine ca Orange, a deschis un magazin de specialitati de comert en-detail în regiunea istorica Madison, Wisconsin. De atunci, ea creste Orange Tree Imports si vrea sa le inspire acelasi devotement si angajatilor.

Orange face asta , oferindu-le o munca semnificativa. Pentru ea, asta inseamna sa-si încurajeze angajati în luarea tuturor deciziilor importante. Chiar daca ea are dreptul suprem de veto, Orange îsi numeste structura oranizationala democratie participativa. Membrii staff-ului dirijeaza interviurilede grup si au un cuvânt de spus în orice job pentru care sunt angajati candidatii. Angajatii îsi organizeaza sarcinile la locul de munca, îsi fac singuri programul de lucru si primesc facturi când au are loc ocuparea unui post de un nou coleg. Orange îsi instruieste de asemenea angajasii în privinta noilor produse si conduce sesiunile de degustare ale produselor alimentare vândute la magazin. În felul acesta, angajatii pot sa le descrie mai bine diferentele dintre marci si arome.

Aceasta abordare a resurselor umane a creat o comunitate strâns unita de angajati la Orange Tree Imports. În mai bine de 20 de ani, Orange a angajat mai bine de 120 de persoane si înca mai pastreza legatura cu majoritatea. De fapt orgnizeaza reuniuni de staff cam o data la cinci ani.

Angajatii onesti, competenti si motivati reprezinta o resursa valoroasa pentru orice afacere. Astfel, este sential ca antreprenorii sa-si conduca bine angajatii.

Firmele mici nu pot si nu trebuie sa încerce sa copieze activitatile/caracteristicile personalului din marile corporatii ca Wal-Markt sau General Motos, dar pot folosi metode de management al personalului care se potrivesc mai bine firmelor mai mic. Acest capotil trateaza caractersticile managementului resurselor umane care se potrivesc cel mai bine firmelor antreprenoriale.

Recrutarea de personale

Recrutarea aduce unei afaceri candidati ; scopul este de a obtine un numar de candidati suficient de mare încât sa cuprinda destule talente promitîtoare. Într-o etapa ulterioara procesului de selectie, managementul decide care candidati sunt de pastrat.

Necesitatea de angajati de calitate

În studiul sau clasic despre companiile de la bune la foarte bune )companii care au vansat de la a fi într-adevar bune la a deveni foarte bune cu adevarat), Jim Collins a ajuns la concluyia ca toae companiile foarte bune opreau oamenii potriviti în autobuz.

Executivii care au initiat transformarile de la bune la foarte bune, nu si-au dat seama la început încotro sa conduca autobuzul si apoi sa ia oamenii potriviti (iar pe cei nepotriviti îi dadeau jos) si apoi îsi dadeau seama unde sa-i conduca. Ei spuneau, în esenta :  Uite, nu stiu exact pe unde ar trebui sa mergem cu acest autobuz. Dar un lucru stiu: Daca luam în autobuz oamenii care trebuie, nepotrivitii îi dam jos, atunci ne vom da seama cum sa ajungem într-un loc grozav. 

Acest rationament este specific cu precadere personalului din posturile-cheie, dupa cum persoana potrivita la locul potrivit asigura o baza solida pentru orice afacere. În sens larg, acest concept se aplica tuturor angajatilor, în vederea influentei lor directe sau indirecte în realizarile afacerii.

Preview document

Recrutarea Orange Tree Imports - Pagina 1
Recrutarea Orange Tree Imports - Pagina 2
Recrutarea Orange Tree Imports - Pagina 3
Recrutarea Orange Tree Imports - Pagina 4
Recrutarea Orange Tree Imports - Pagina 5
Recrutarea Orange Tree Imports - Pagina 6
Recrutarea Orange Tree Imports - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Recrutarea Orange Tree Imports.doc

Alții au mai descărcat și

Planificarea resurselor umane

Importanta si avantajele planificarii resurselor umane Organizatiile în general si firmele în special au dovedit o permanenta preocu- pare pentru...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?