Recrutarea și selectarea resurselor umane în cadrul companiei SC.GSM Service SRL.

Referat
9/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 2 fișiere: docx, pptx
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 2194
Mărime: 882.22KB (arhivat)
Publicat de: Rebecca C.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Corocaiescu Mihai
Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor
Universitatea Politehnica Bucuresti, Bucuresti

Cuprins

  1. 1.Prezentarea temei
  2. 2.Prezentarea companiei
  3. 3.Fișele posturilor
  4. 4.Recrutarea și selectarea personalului in cadrul companiei

Extras din referat

În organizație pot intervene apărea posturi vacante și un necesar de persoane competente care să ocupe aceste posturi.

Recrutarea este procesul de căutare și atragere în organizație a persoanelor potrivite pentru ocuparea posturilor vacante. Acest proces presupune cunoașterea numărului de posturi vacante, natura și cerințele acestora și competentele necesare îndeplinirii sarcinilor.

Selecția presupune alegerea persoanelor care vor primi oferta de angajare, dintre candidații recrutați. Eficiența acesteia depinde de eficiența activității de recrutare care trebuie să ofere un număr mediu de opțiuni viabile. Grupul recrutat (short list-ul) nu trebuie să fie prea mare pentru a nu aglomera procesul de selecție.

Complementar cu găsirea unei persoane care să satisfacă nevoile postului, activitatea de recrutare trebuie să aibă în vedere şi satisfacerea nevoilor persoanei ce va ocupa acel post. Putem spune că, activitatea de recrutare nu are ca obiectiv numai atragerea resurselor umane, dar şi creşterea şanselor ca acestea să rămână în organizaţie o perioadă relativ mare de timp. Acest lucru se poate realiza numai dacă persoanele recrutate au valori, atitudini şi personalităţi ce se potrivesc culturii organizaţionale existente.

In activitatea de recrutare intervin atat departamentul de resurse umane cat si managerul direct sau chiar managerul general. Managerul de linie va urmari sa identifice calitatile tehnice, acele competente care pot face angajatul foarte productiv. In schimb recrutorul se poate axa mai degraba pe motivatia candidatului, calitatile sociale si disponibilitatea sa.

Planificarea resurselor umane se referă la ajustarea numărului de intrări și ieșiri de personal din organizație în așa fel încât numărul de angajați din firmă să rămână egal cu cel necesar desfășurării în bune condiții a activității.

Paşii procesului de recrutare

În cadrul organizaţiilor în care managementul respectă principiile eticii, la apariţia unui post vacant, managerul anunţă departamentul de resurse umane pentru a se declanşa procesul de recrutare în vederea ocupării lui. În continuare un reprezentant al departamentului de resurse umane şi unul al managerului vor revizui „descrierea postului” şi „ specificaţia postului” pentru ca ambii să aibă o imagine clară şi actualizată despre îndatoririle şi cerinţele specifice impuse candidatului de către post. După revederea documentaţiei postului, începe recrutarea propriu zisă. Se verifică de obicei, mai întâi, sursa internă identificându-se candidaţi ce pot fi transferaţi, promovaţi, sau rotiţi. Dacă din surse interne nu se poate recruta nimeni, atunci se apelează la sursa externă fiind admişi la proces, toţi cei ce „aplică” pentru post

Sursele de recrutare

Identificarea surselor de recrutare este o etapă importantă în cadrul desfăşurării procesului de recrutare, surse care pot fi interne sau externe, însă majoritatea organizaţiilor folosesc ambele surse, mărind şansele de a descoperi şi atrage candidaţi cât mai competitivi.

Pentru ocuparea posturilor vacante se face o analiză a avantajelor şi dezavantajelor pe care le prezintă fiecare sursă de recrutare la care se apelează. În cazul unei recrutări interne nu se realizează propriu-zis o angajare, ci doar o schimbare de post, dar care presupune parcurgerea de către candidaţi a aceloraşi etape ca şi pentru candidaţii externi. Dacă se apreciază că posturile vacante nu pot fi ocupate din surse interne, este necesar să se acţioneze în afara organizaţiei pentru a se identifica posibile surse externe. Sursele interne pot fi: sistemul de anunţare continuă a posturilor vacante, planul de promovare a resurselor umane, planul de rotaţie posturilor, baza de date a angajaţilor, referinţele angajaţilor, baza de date cu candidaţii respinşi la recrutări anterioare.

Sursele externe pot fi şcolile, universităţile, agenţiile de recrutare şi plasare a forţei de muncă, mijloacele de comunicare în masă, angajaţii în sistem de „leasing”, sindicatele, asociaţiile profesionale, serviciile IT, evenimente precum: târguri de locuri de muncă, zilele carierei, ziua uşilor deschise.

Paşii procesului de selecţie Procesul de selecţie cuprinde trei grupuri de activităţi: Ierarhizarea iniţială a candidaţilor, testarea şi intervievare candidaţilor. Ierarhizarea iniţială a candidaţilor presupune activităţile: revederea cerinţelor postului, analiza scrisorilor de intenţie, analiza

Cv-urilor şi verificarea referinţelor şi recomandărilor.

2.Prezentarea companiei

Activitatea companiei

Compania SC.GSM Service SRL. este un service multibrand ce ofera servicii de reparatii hardware si software pentru majoritatea dispozitivelor.

Suntem un Service GSM cu o experienta de peste 15 de ani in domeniu. Pentru ca ne pasioneaza tehnologia am reusit sa tinem pasul cu noutatile din domeniu. Laboratorul nostru este dotat cu aparatura de ultima generatie. Astfel ca tehnicienii nostri sunt calificati sa va ajute cu cele mai dificile si complicate reparatii hardware/software. Oferim cea mai variata gama de servicii/reparatii indiferent de brand.

Traim in secolul vitezei si intelegem nevoile clientului Am creat departamente speciale in care va puteti aduce gadget-urile. Indiferent daca aveti o tableta, un laptop sau o unitate pc la noi gasiti solutii pentru orice problema atat software cat si hardware.

Reusim ca in Service-ul nostru sa cream mai mult decat o relatie de client vanzator, viziunea pe care dorim sa o imprimam fiind cea de PARTENERI.

Preview document

Recrutarea și selectarea resurselor umane în cadrul companiei SC.GSM Service SRL. - Pagina 1
Recrutarea și selectarea resurselor umane în cadrul companiei SC.GSM Service SRL. - Pagina 2
Recrutarea și selectarea resurselor umane în cadrul companiei SC.GSM Service SRL. - Pagina 3
Recrutarea și selectarea resurselor umane în cadrul companiei SC.GSM Service SRL. - Pagina 4
Recrutarea și selectarea resurselor umane în cadrul companiei SC.GSM Service SRL. - Pagina 5
Recrutarea și selectarea resurselor umane în cadrul companiei SC.GSM Service SRL. - Pagina 6
Recrutarea și selectarea resurselor umane în cadrul companiei SC.GSM Service SRL. - Pagina 7
Recrutarea și selectarea resurselor umane în cadrul companiei SC.GSM Service SRL. - Pagina 8
Recrutarea și selectarea resurselor umane în cadrul companiei SC.GSM Service SRL. - Pagina 9
Recrutarea și selectarea resurselor umane în cadrul companiei SC.GSM Service SRL. - Pagina 10
Recrutarea și selectarea resurselor umane în cadrul companiei SC.GSM Service SRL. - Pagina 11
Recrutarea și selectarea resurselor umane în cadrul companiei SC.GSM Service SRL. - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Procesul de recrutare si selectare a resurselor umane Service GSM.pptx
  • Service GSM.docx

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Funcțiile managementului serviciilor sociale

Introducere Un obiectiv important al acestui seminar de doua zile este de a prezenta tendintele actuale in domeniul asistentei sociale si in mod...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?