Strategii de motivare a echipelor de salariați multiculturale

Referat
8/10 (1 vot)
Ă
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 23 în total
Mărime: 1.48MB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Motivația

Procesul de management, având în vedere natura sarcinilor implicate în desfășurarea lui și în modul de realizare, se poate partaja în 5 funcții:

previziunea

organizarea

coordonarea

antrenarea

evaluare - control

Funcția de antrenare încorporează ansamblul proceselor de muncă prin care se determină personalul firmei să contribuie la stabilirea și realizarea obiectivelor planificate, pe baza luării în considerare a factorilor care îl motivează.

Fundamentul antrenării îl reprezintă motivarea, ce rezidă în corelarea satisfacerii necesității și intereselor personalului cu realizarea obiectivelor și sarcinilor atribuite.

Utilizarea recompenselor bănești

Asigurarea echității pentru a motiva salariații

Un principiu de bază al managementului resurselor umane este echitarea. Angajații așteaptă ca ceea ce ei dau organizației să fie echivalent cu ceea ce ei vor primi de la aceasta.

Teoria echitării este o teorie motivațională care explică modul în care angajații răspund situațiilor în care ei simt că au fost răsplătiți mai puțin - sau mai mult - pentru ceea ce ei au realizat.

În rândul angajaților pot apărea sentimente de inechitate datorită mai multor motive, în special al salarizării. Faptul că inechitatea poate conduce la probleme de productivitate pentru organizație este marele motiv pentru care profesioniștii ce se ocupă cu resurselor umane trebuie să se consacre percepției inechității și corectitudinii, dincolo de planurile clasice de compensare.

Tehnici manageriale utilizate în scopul asigurării echității la locul de muncă

Bibliografie

www.actrus.ro

economiedepiata.blogspot.com

Conținut arhivă zip

  • Strategii de motivare a echipelor de salariati multiculturale.pptx

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?