Supply Chain Managemant Visibility

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 17 în total
Mărime: 306.42KB (arhivat)
Publicat de: Bebe Gherman
Puncte necesare: 6
Prezentarea ppt cu titulu: Vizibilitatea unui lant de aprovizionare

Extras din referat

Lant de aprovizionare

Termenul de "managementul lantului de aprovizionare", a aparut la sfarsitul anilor 1980 si a intrat In folosirea pe scara larga In anii 1990.

Un lant de aprovizionare consta din toate etapele implicate, direct sau indirect, pentru indeplinirea unei cereri a clientului.

Lantul de aprovizionare nu include doar producatorii si furnizorii, ci si transportatorii, depozitele, comerciantii cu amanuntul si clientii insisi.

Un lant de aprovizionare este o retea de organizatii care coopereaza cu scopul de a optimiza fluxul de materiale dintre furnizorul de baza si clientul final avand ca rezultat un flux de materiale rapid si eficient din punct de vedere al costurilor.

Logistica VS Gestiunea lantului de aprovizionare

Logistica de obicei se refera la activitatile care au loc in limitele unei singure organizatii, in timp ce lanturile de aprovizionare se refera la retelele de companii care lucreaza impreuna si isi coordoneaza actiunile pentru a livra un produs pe piata.

Logistica traditionala isi concentreaza atentia asupra activitatilor de achizitii publice (distributie, intretinere, si management al inventarulu).

Gestiunea lantului de aprovizionare recunoaste toate activitatile de logistica traditionale (marketing, dezvoltarea de noi produse, finante si servicii pentru clienti).

Gestiunea lantului de aprovizionare vede lantul de aprovizionare si organizatiile din el ca o singura entitate.

Aceasta abordare sistemica ofera cadrul care sa raspunda cel mai bine la cerintele de afaceri, care, altfel, ar parea sa fie in conflict unele cu altele.

Modelul unui lant de aprovizionare

Exista un model de baza pentru practicarea gestiunii lantului de aprovizionare.

Desi fiecare lant de aprovizionare are propriul set unic de cerinte de piata si provocari de operare, problemele raman, in esenta, aceleasi in fiecare caz.

Companiile din orice lant de aprovizionare trebuie sa ia decizii individual si colectiv in ceea ce priveste actiunile lor in cinci domenii: Productie, Inventarul, Locatie, Transport, Informatii.

Conținut arhivă zip

  • Supply Chain Managemant Visibility.ppt

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Delimitări ale Managementului Lanțului de aprovizionare-livrare în Domeniul Militar

1. DOMENII ALE MANAGEMENTULUI LANŢULUI DE APROVIZIONARE -LIVRARE Competitivitatea şi performanţa unei organizaţii sunt dependente de apartenenţa...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?