Temă de creație - produs de plăți - Daily Card

Referat
6.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 2015
Mărime: 16.77KB (arhivat)
Publicat de: Mircea Stan
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Capraru

Extras din referat

Piata româneasca de carduri este destul de saraca în oferta pentru persoane fizice. De aceea m-am gândit la un card care sa atraga populatia prin câteva caracteristici noi, cum ar fi comisioane variabile la platile direct de pe card, schimb valutar sau elemente noi de siguranta.

Cardul se va numi Daily Card în ideea ca va fi un card foarte des utilizat. Va fi un card de debit emis cu sigla Visa. Mai exact este un card de salarii cu o limita de credit de unul pâna la trei salarii nete.

Caracteristici noi

1. Prima caracteristica a acestui card este sistemul de puncte bonus. Prin acest sistem la fiecare 10 lei folositi la plati directe cu cardul, titularul primeste un punct bonus. La sfârsitul fiecarei luni aceste puncte se însumeaza si în functie de suma obtinuta se aplica pentru luna urmatoare comisioane pentru retrageri si plati.

Total puncte Comision plati Comision retrageri

Pâna la 75 puncte 0,25% 0,5%

75 – 150 puncte 0,20% 0,5%

150 – 250 puncte 0,15% 0,4%

Mai mult de 250 de puncte 0,10% 0,4%

Trebuie mentionat aici ca plata facturilor la utilitati (energie electrica, gaz, telefon – Romtelecom, Orange, Vodafon, Cosmote) sunt scutite de comisioane. În acelasi timp pentru aceste plati se ofera punctele bonus. Comisioanele sunt aplicabile la plata cumparaturilor de diferite tipuri, în diverse magazine, care nu implica exceptiile mai sus mentionate.

2. A doua caracteristica este schimbul valutar direct. Titularul, fie ca pleaca la munca în strainatate sau doar într-o vacanta exotica, are posibilitatea conversiei sumei aflate pe card sau a unei parti din aceasta într-o alta moneda (euro, dolari, lire, etc.). Conversia se va putea face de la orice bancomat al bancii si nu va necesita un acord prealabil încheiat cu banca. Schimbul se va efectua la cursul bancii din ziua efectuarii tranzactiei. Daca banca a fost închisa tranzactia va utiliza ultimul curs al valutei solicitate afisat de banca.

3. Titularul mai poate deschide pe contul sau înca doua carduri Daily pentru alte doua persoane autorizate de el. Aceste carduri pot avea acces la toata suma din cont sau la o parte din suma, în valoare fixa stabilita de titular în momentul solicitarii cardului. Cardurile bonus nu vor beneficia de limita de credit.

4. Al patrulea avantaj oferit de Daily Card este autentificarea pe baza de amprenta. Pentru o mai buna siguranta noile carduri nu vor mai folosi doar clasica parola de patru cifre, ci si amprenta titularului de card sau a utilizatorului acceptat de acesta. Preluarea amprentelor se va face la sediul bancii în momentul solicitarii cardului.

Alte caracteristici

- Durata de valabilitate a cardului principal este de 3 ani, cu posibilitatea de reînnoire automata. Cardurile atasate sunt valabile tot 3 ani dar la reînnoire este necesar acordul titularului.

- Cardul se poate utiliza atât in tara, cât si în strainatate.

- Accesul la card este garantat 24 de ore din 24 la orice ATM din tara si din strainatate.

- Poate fi folosit în mediul electronic: ATM-uri si POS-uri.

- Servicii disponibile posesorilor de card aflati în strainatate: asistenta telefonica privind utilizarea cardului, înlocuirea cardului pierdut sau furat.

- Cu acest card titularii beneficiaza de reduceri de pret de 5% în retelele de magazine McDonalds si Sensublu.

- Titularul de cont poate cere un extras de cont pentru cele doua carduri atasate suplimentar la contul sau.

- Se ofera o perioada de gratie de 45 de zile pentru depasirea fondurilor proprii de pe cardul principal.

- Tranzactiile între cardul principal si cele secundare sunt scutite de comisioane.

Piata tinta

Cardul are ca scop determinarea persoanelor care folosesc numerarul renunte la acesta si sa-l înlocuiasca cu platile directe cu cardul. Daily Card se adreseaza persoanelor cu cetatenie româna care lucreaza în tara sau în strainatate.

Preview document

Temă de creație - produs de plăți - Daily Card - Pagina 1
Temă de creație - produs de plăți - Daily Card - Pagina 2
Temă de creație - produs de plăți - Daily Card - Pagina 3
Temă de creație - produs de plăți - Daily Card - Pagina 4
Temă de creație - produs de plăți - Daily Card - Pagina 5
Temă de creație - produs de plăți - Daily Card - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Tema de Creatie - Produs de Plati - Daily Card.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?