Brief pentru dezvoltarea unei promoții de consumator - Hochland

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2368
Mărime: 516.29KB (arhivat)
Publicat de: Anaida Solomon
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ionescu Florin
Academia de Studii Economice Bucureşti Marketing On-Line

Extras din referat

1. Compania

Hochland România este lider de piaţă în domeniul brânzei topite a cremei de brânză şi a caşcavalului, la o distanţă considerabilă faţă de competitori. Hochland reprezintă unul dintre primele opt nume în industria europeană de brânzeturi. Cu o vechime de 80 de ani şi cu parteneri în peste 50 de ţări în întreaga lume, Hochland a devenit o marcă respectată şi apreciată datorită calităţii produselor sale şi a echipei care stă în spatele acestei afaceri.

Fiind prezentă pe piaţa românească încă din 1993 (importuri), Hochland şi-a deschis propria filiala în anul 1998. La sfarsitul aceluiaşi an s-a concretizat şi investitia în actuala fabrică de la Sighişoara, locul unde se produce brânza topită triunghiuri, felii şi bloc.

În 1999 Hochland a preluat o a doua fabrică la Sovata, la aproximativ 80 km nord-est de Sighişoara. Aici sunt fabricate specialităţi specifice româneşti cum ar fi caşcavalul, precum şi brânzeturile crude necesare procesării ulterioare în fabrica de la Sighişoara, dar totodată se asigură materia primă pentru fabrica de brânză topită din Sighişoara.

Începând din anul 2001, fabrica din Sovata se concentrează aproape exclusiv pe producţia caşcavalului Hochland.

Începând cu anul 2002, sunt fabricate aici două dintre cele mai apreciate produse ale familiei Hochland: Caşcavalul Hochland felii şi bloc.

Totodată, începând cu luna iulie 2003, la Sovata se produce şi Hochland Caşcaval bloc de 350g, în aceleaşi două variante ca şi cel felii: Clasic şi Afumat.

În anul 2009 Hochlad a preluat mărcile de brânzeturi tari şi semi-tari "Grünländer” şi unităţile de producţie brânză topită “Grünland” din Kempten – Allgäu de la Bechtel Group.

Cu investiţii de peste 20 milioane Euro şi cu 300 de locuri de muncă create în ultimii şapte ani, Hochland constituie unul din cei mai serioşi şi importanţi investitori în industria alimentară din România

2.Piaţa

Brânza topită triunghiuri reprezintă o categorie tradiţională de brânzeturi pre-ambalate din România. Triunghiurile de brânză topită existau încă dinainte de 1989 pe piaţă, segmentul dezvoltându-se puternic în anii ’90.

Piaţa triunghiurilor a început o dezvoltare atât cantitativă, cât şi calitativă din 1993, când primele produse Hochland au fost importate în România.

1.Alegere participanţi

Participantii au fost alesi prin intermediul unui interviu din care rezultă dacă sunt consumatori de brânză topită Hochland, date demografice, ocupaţia, preferinţe în ceea ce priveşte consumul de brânză topită Hochland.

Pentru a îndeplini obiectivele cercetării am folosit ca metodă de cercetare calitativă, focus-grupul. Eşantionul a fost format din 9 persoane, care fac parte din piaţa de referinţă datorită caracteristicilor comune, alcătuind un grup omogen pentru tema pusă în discuţie.

2. Derulare focus-grup

Pe parcursul desfăşurării focus-grupului s-au folosit întrebări deschise (evitarea întrebărilor dihotomice), referitoare la experienţa trecută a participanţilor şi nu proiectarea lor în viitor; folosirea unor întrebări care să-i păstreze pe participanţi concentraţi şi implicaţi în discuţie.

Ghidul de interviu va aborda următoarele discuţii:

-Prezentarea moderatorului şi a fiecărui membru participant la focus-grup.

-Prezentarea de către moderator a scopului pentru care este organizat focus-grupul.

-Numele şi câteva caracteristici, job-ul, familie, hobby-uri.

-Modul de viaţă al consumatoarelor

-Când, sau cu ce ocazii preferaţi să achiziţionaţi triunghiurile de brânză topită Hochland?

-Motivul pentru care achiziţionează triunghiurile de brânză topită Hochland

-Ce apreciaţi la brânza tipită atunci când o cumpăraţi (calitatea, gustul delicios, natural, preţul, forma de prezentare)?

-Sortimentul de brânză topită preferată

-Ati consumat triunghiuri de brânză topită Hochland în amestec cu alte brânzeturi? Ce părere aveţi, aţi vrea să consumaţi?

-Ce apreciaţi că este important la un astfel de produs?

-Preţul influenţează alegerea produsului?

-Ce cantitate de brânză topită consumaţi săptămânal ?

-Brânza topită pe care o consumaţi frecvent este ambalată la cutii rotunde de carton?

-Care este motivul pentru care alegeţi un numit ambalaj?

-Încheierea - mulţumiri pentru participarea la derularea focus-grupului

Concluzii focus grup

S-a remarcat o schimbare în comportamentul consumatorului, care a devenit mai atent la ceea ce cumpără, fiind interesat de o alimentaţie mai sănătoasă, mai bogată în produse naturale. Şi nu numai atât. Consumatorii sunt - în materie de brânzeturi - destul de conservatori. Conservatorismul se manifestă însă în sortimentele achiziţionate. În topul preferinţelor se disting triunghiurile de brânza topită, caşcavalul, produsele tradiţionale şi cele procesate termic. Triunghiurile de brânza topită de la Hochland rămân preferatele consumatorilor, deoarece aceştia se îndreaptă tot mai mult spre produse naturale, noi şi sofisticate.

Motivul principal pentru care consumatorii achiziţionează triunghirile de brânză Hochland este reprezentat de calitatea superioara, certificată International Food Standard şi de gustul delicios, natural.

Criteriile de apreciere ale produsului sunt: gustul, mirosul, consistenţa, ambalajul.

Sortimentele de brânză topită preferate de către consumatori sunt: Smântână, Ciuperci şi Fitness.

Consumatorii de triunghiuri de brânză topită Hochland apreciază faptul că acestea se găsesc permanent în reţeaua comercială şi sunt în general multumiţi de preţ 3,30 Lei / pe bucată.

Preview document

Brief pentru dezvoltarea unei promoții de consumator - Hochland - Pagina 1
Brief pentru dezvoltarea unei promoții de consumator - Hochland - Pagina 2
Brief pentru dezvoltarea unei promoții de consumator - Hochland - Pagina 3
Brief pentru dezvoltarea unei promoții de consumator - Hochland - Pagina 4
Brief pentru dezvoltarea unei promoții de consumator - Hochland - Pagina 5
Brief pentru dezvoltarea unei promoții de consumator - Hochland - Pagina 6
Brief pentru dezvoltarea unei promoții de consumator - Hochland - Pagina 7
Brief pentru dezvoltarea unei promoții de consumator - Hochland - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Brief pentru Dezvoltarea unei Promotii de Consumator - Hochland.doc

Alții au mai descărcat și

Cercetare de Marketing - Serbe - Mello

I. PROBLEMA DECIZIONALĂ Firma Caramello , cu o experienţă pe piaţa dulciurilor de 2 ani, doreşte să lanseze pe piaţă un nou sortiment de şerbet,...

Analiza calitativă de marketing

Rezumat Misiunea specializǎrii Marketing este de a forma specialişti cu înaltă calificare, capabili să analizeze şi să gândească în mod critic...

Reasearch Proposal - Ariel Excel Gel Actilift

1. Descrierea contextului decizional Compania Procter&Gamble Balcani (P&G) doreşte introducerea pe piața românească a unui nou produs din gama...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Te-ar putea interesa și

Brief pentru dezvoltarea unei promoții de consumator pentru triunghiurile de brânza topită Hochland

Piata: In Romania, branzeturile inregistreaza unul dintre cele mai bune ritmuri de crestere la nivelul produselor alimentare. Piata branzeturilor...

Ai nevoie de altceva?