Cercetarea Online

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3406
Mărime: 21.76KB (arhivat)
Publicat de: Ieremia Miron
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Cercetarea online

1. Despre eveniment

Urmează examenul de licenţă, despărţirea de colegi, de cadrele didactice şi de toate întâmplările prin care am trecut împreună. Rămân amintiri ... amintiri ce trebuie marcate printr-un Curs festiv de neuitat.

Va fi "ULTIMA STRIGAREA A CATALOGULUI", ultimul moment din viaţă când ne vom auzi numele strigat, ne vom urca pe scenă, în timp ce o mulţime de sentimente contradictorii ne vor cuprinde: bucuria că am terminat facultatea, dar tristeţea pentru că ne despărţim de colegi şi profesori; răsuflarea că am scapat de examene, dar apăsarea, gândidu-ne că trebuie să începem un nou capitol de viaţă pentru care nu suntem încă pregătiţi. Dar, nimic nu este mai frumos în viaţa unui adolescent care încheie o etapă, studenţia, decât să îşi ştie familia aproape, cunoştinţele şi prietenii.

Cursul festiv este un moment ce se întâmplă o dată. Nu există repetiţie, reconstituire sau „mai încercăm o dată”. Va fi evenimentul când împreuna vom fredona vestitul marş „Gaudeamus”, când vom purta celebra tocă, iar ciucurele acesteia ne va fi mutat în partea dreaptă şi cu toţii o vom arunca în aer.

Atmosfera ultimilor ani va fi readusă într-o singură zi şi ne dorim ca aceasta să devină un eveniment deosebit de care cu toţii ne dorim să ne amintim cu zâmbetul pe buze.

2. Definirea obiectivelor cercetării

La sfârşitul acestei anchete dorim să aflăm ce preferinţe au studenţii de la Informatică Economică anul 3 în ceea ce priveşte desfăşurarea cursului festiv. În primul rând trebuie să ştim câte persoane sunt interesate să participe la acest eveniment pentru a şti câtor persoane ne adresăm. Vrem să ştim ziua şi ora la care doresc participanţii să aibă loc cursul festiv, câte persoane îi vor însoţi pentru a ne decide asupra unei locaţii încăpătoare, şi nu în ultimul rând ce sumă sunt dispuşi să aloce pentru plata evenimentului. De asemenea, suntem interesaţi să aflăm părerea respondenţilor cu privire la modul de desfăşurare al evenimentului: dacă doresc un moment artistic şi un cocktail la sfârşit. În ceea ce priveşte imortalizarea evenimentului, dorim să aflăm opţiunile studenţilor cu privire la filmarea cursului festiv, primirea unui album cu studenţii şi profesorii specializării Informatică Economică şi modelul de diplomă preferat. Un ultim lucru pe care dorim să-l identificăm este precizarea profesorului ce va ţine ultimul curs şi alegerea persoanei ce va prezenta evenimentul.

3. Definirea eșantionului

Eșantionul ales pentru prezenta cercetare de marketing este alcătuit din 25 de studenți din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Informatică Economică, anul 3. Acesta este un eșantion reprezentativ deoarece respondenții sunt cei care vor participa la cursul festiv organizat. Eșantionul este format din 25 de studenți atât de sex feminin cât și masculin, cu vârsta cuprinsă între 21 și 23 de ani.

4. Crearea chestionarului online pentru eveniment

4.1 Formularea întrebărilor

Ca metodă de cercetare s-a optat pentru anchetă pe bază de sondaj. Ancheta este online, chestionarul fiind trimis persoanelor din piața țintă via e-mail. S-a ales acest tip de anchetă, deoarece respondenții sunt familiarizați cu mediul online, și este o modalitate ușoară pentru a obține informațiile dorite. Ca instrument al cercetării s-a folosit un chestionar cu 17, respeciv 18 întrebări. Numărul întrebărilor varianză în funcție de răspunsul la întrebarea numărul 15 (Doriți să participați la un moment artistic?). Dacă respondentul răspunde afirmativ la aceasta întrebare, atunci este vizibilă pentru el următoarea întrebare care îl obligă să precizeze ce moment artistic dorește să organizeze. În schimb, dacă răspunsul la întrebarea numărul 15 este negativ, următoarea întrebare nu mai este vizibilă pentru respondent, informațiile privind momentul artistic nu mai prezintă interes pentru acesta.

Tipuri de întrebări

În construirea chestionarului s-au folosit diferite tipuri de scale pentru întrebări, astfel încât să obținem informațiile necesare despre modul de desfășurare a cursului festiv.

Întrebarea nr. 1: Doriți să participați la cursul festiv organizat de specializarea dumneavoastră?

Prima întrebare este de tip filtru, aleasă cu scopul de a chestiona doar persoanele care se încadreză în eşantionul propus pentru cercetare. Această întrebare stabilește disponibilitatea respondenților de a participa sau nu la cursul festiv.

Întrebarea nr. 2: În care din următoarele locații doriți să se desfășoare cursul festiv?

A doua întrebare vizează preferinţele studenților în ceea ce priveşte desfășurarea cursului festiv. Răspunsurile acestea ne vor ajuta implicit la stabilirea locației. Este o întrebare semi-închisă, de scală nominală.

Întrebarea nr. 3: În ce zi a săptămânii preferați să aibă loc evenimentul?

Răspunsurile oferite la a treia întrebare ne vor ajuta să stabilim ziua în care se va desfășura cursul festiv pentru a putea fi onorați cu o prezența cât mai mare a studenților. Este o întrebare închisă.

Întrebarea nr. 4: În ce interval orar doriți să se desfășoare cursul festiv?

Aceasta este o întrebare închisă, cu scală de tip interval, care permite respondetului alegerea unui interval orar în care se va desfășura cursul festiv.

Întrebarea nr. 5: Ce sumă sunteți dispus să plătiți pentru cursul festiv?

Întrebare închisă, utilizează o scală de tip interval care permite stabilirea unui preț mediu pe care potențialii participanți sunt dispuși să îl ofere pentru aceste eveniment.

Întrebarea nr. 6: Precizați cu aproximație numărul de persoane care vă vor însoți la cursul festiv?

Această întrebare deschisă ne permite să aflăm, cu aproximație, numărul de persoane prezente la cursul festiv, pentru a putea lua o decizie în legătura cu locul potrivit pentru desfășurarea evenimentului.

Întrebarea nr. 7: Ce persoană doriți să prezinte cursul festiv?

A şaptea întrebare este o întrebare închisă şi ne arată preferinţele studenţilor de la Informatică Economică în legătură cu persoanele care vor prezenta cursul festiv.

Întrebarea nr. 8: Ce profesor din catedra de informatică economică doriți să susțină ultimul curs?

A opta întrebare este o întrebare deschisă, aceasta permiţând studentului chestionat să-şi aleagă cadrul didactic pe care îl consideră potrivit pentru a susţine ultimul curs.

Întrebarea nr. 9: Doriți ca evenimetul să fie filmat?

Preview document

Cercetarea Online - Pagina 1
Cercetarea Online - Pagina 2
Cercetarea Online - Pagina 3
Cercetarea Online - Pagina 4
Cercetarea Online - Pagina 5
Cercetarea Online - Pagina 6
Cercetarea Online - Pagina 7
Cercetarea Online - Pagina 8
Cercetarea Online - Pagina 9
Cercetarea Online - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Cercetarea Online.doc

Te-ar putea interesa și

Strategie de marketing online a organizației Coca-Cola

INTRODUCERE În contextul de actualitate internetul se află la bază oricărei activități indiferent de natura acesteia, profesională sau personală,...

Consecințele epidemiei Covid-19 asupra comportamentului de achiziționare a produselor igienice în cadrul populației române

Rezumat Cercetarea de față a avut ca scop determinarea consecințelor epidemiei COVID-19 asupra comportamentului de achiziționare a produselor...

Turismul de sănătate

Introducere Serviciile turistice, trebuie privite ca totalitatea utilităților care se încadrează în caracteristicile de ordin general al...

Profilul consumatorilor de internet din România

Introducere Cea mai mare invenţie a omenirii este limbajul – o invenţie la care au contribuit o mulţime de oameni de-a lungul unei perioade...

Efectul rețelelor sociale asupra interacțiunii dintre indivizi

1.Rezumat Cercetarea de față își dorește să răspundă la o întrebare ce preocupă toate categoriile de vârstă, în special pe cei tineri, și anume:...

Infracționalitatea în domeniul informatic

Introducere Începutul de mileniu ne înfăţişează amploarea deosebită a activităţilor economice ce se desfăşoară în statele puternic dezvoltate din...

Publicitatea Online

Abstract Online advertising is a form of promotion that uses the internet and world wide web for the expressed purpose of delivering marketing...

Cercetare de piață magazin online

S.C. Aralis Consulting SRL, este o societate româneasca cu capital privat, având ca obiect principal de activitate comercializarea echipamentelor...

Ai nevoie de altceva?