Compania Nokia

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2156
Mărime: 185.60KB (arhivat)
Publicat de: Giorgian-Codin Boca
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Liderul mondial în domeniul mobilităţii – Nokia 2
  2. Prezentarea companiei 2
  3. Scurt istoric 2
  4. Emblemă 4
  5. Apariţia companiei Nokia în România 4
  6. Descrierea produselor 5
  7. Preţul 9
  8. Dimensiuni şi toleranţe 10
  9. Ambalarea telefoanelor 10
  10. Depozitarea telefoanelor 10
  11. Bibliografie 10

Extras din referat

Liderul mondial în domeniul mobilităţii – Nokia

Prezentarea companiei

Nokia este o companie finlandeză de telecomunicaţii mobile,iar la nivel mondial este cel mai mare producător de telefoane mobile!

De asemenea, devine al treilea mare producător european de televizoare. De un mare succes comercial se bucură şi receptoarele de satelit produse de companie, precum şi producţia de anvelope.

Compania Nokia provine din ţara Finlanda! Sediul central se află la Espoo, lângă Helsinki, Finlanda, având multiple locaţii de cercetare şi producţie pe mai multe continente! Principalele fabrici sunt localizate la Salo, Finlanda, Dongguan, China, Chennai, India, Komarom, Ungaria şi Ruhr, Germania!

În anul 2008, Nokia deținea la nivel mondial 13 fabrici, amplasate în 9 țări. În anul 2009, compania a vândut 424 milioane de telefoane.

De asemenea, compania a preluat în anul 2007 furnizorul american de servicii de navigare Navteq pentru 8,1 miliarde USD.

Scurt istoric

Totul începe în 1865 când Fredrik Idestam pune bazele primei fabrici de hârtie lânga râul Tammerkoski, în Tampere.

1898: Se creează Uzinele Finlandeze de Cauciuc Arvid Wickström înființează compania Uzinele Finlandeze de Cauciuc - aceasta avea să devină ulterior divizia producătoare de cauciuc din cadrul Nokia.

1912: Se creează Uzinele Finlandeze de Cabluri Eduard Polón înființează compania Uzinele Finlandeze de Cabluri - pe baza acesteia se va crea ulterior divizia de cabluri și electronice a Nokia.

1960: Primul departament de electronice Uzinele Finlandeze de Cabluri își înființează primul departament de electronice, care desfășoară activități de comercializare și exploatare computere. In anul 1962 finalizează primul dispozitiv electronic producție proprie - un analizor de semnal pentru centralele de energie nucleară. În 1963 este dezvoltat radio receptorul, aparat produs pentru armată, servicii publice și de urgență. În 1969 Nokia este prima companie care a creat echipamente PCM (modulatia de impulsuri codificate) aceasta se referă la convertirea semnalelor analog în formă digitală), în conformitate cu standardele internaționale.

1967: Are loc fuziunea oficială dintre Nokia Ab, Uzinele Finlandeze de Cauciuc și Uzinele Finlandeze de Cabluri - în urma fuziunii, se creează Nokia Corporation.

La începutul anilor 1970 Nokia produce aparate destinate transmisiei, dar centrala digitală este tot mai necesară, astfel că finlandezii au început să lucreze la Nokia DX200, care s-a transformat într-o platformă care constituie baza centralelor digitale ale companiei până azi.

La începutul anilor 1970 a fost înființată în Finlanda si Suedia, o retea mobilă de telefonie, destinată conectării de telefoane de mașină la rețeaua publică, în scurt timp luând amploare în toate statele nordice.

Mobira Talkman este lansat în 1984 fiind primul telefon transportbil, acesta a făcut ca Nokia să intre pe piate de pe glob (Marea Britanie si SUA). Primul telefon produs de Nokia care putea fi tinut în mâna a apărut în 1987 si se numea, Mobira Cityman.

Anul 1992 marchează intrarea pe piață a seriei de telefoane portabile Nokia 100, destinat tuturor retelelor analogice, dar si a lui Nokia 1011, primul telefon mobil digital destinat retelelor GSM. În 1993, Nokia realizează echipamentul destinat celei dintâi retele bazate pe standardul GSM 1800, iar în rețeaua Europolitan, bazată pe echipament Nokia, intră pentru prima dată în functiune un serviciu care avea să facă istorie, cel de mesaje scurte (SMS).

1994: Primul apel prin satelit realizat vreodată în lume Are loc primul apel prin satelit efectuat vreodată în lume - la realizarea acestuia se folosește un terminal GSM marca Nokia. În anul 1998 se lansează telefonul Nokia 5110, primul telefon care are instalat jocul Snake, considerat și cel mai mic telefon NSE-1Nx de până atunci. Acesta este primul telefon mobil care dispune de fețe interschimbabile. Tot în anul 1998 se lansează și telefonul Nokia 6110. Un an mai târziu, compania lansează un alt telefon, Nokia 7110 primul terminal din lume care oferă WAP permite accesarea internetului direct de pe ecranul telefonului, dar si unul dintre cele mai cunoscute terminale Nokia 3310. În 2000 Nokia lansează serviciul de Mesaje Multimedia, următoarea generație de mesagerie mobilă. În 2002 apar Nokia 6310i (primul telefon mobil care poate fi numit “business" al mărci), Nokia 6650 primul său telefon 3G si Nokia 5510 primul telefon mobil cu MP3 player din istorie. Odată cu apariția platformei N-Gage, jocurile în sistem multiplayer pătrund și în mediul mobil, în anul 2004 se lanseaza Nokia N-Gage. În anul 2005 se lanseaza Nseries, modele destinate pasionaților de muzică, fotografie digitală și celor care doresc să vizioneze emisiuni TV pe mobil.

Tot în anul 2005 este vândut telefonul Nokia cu numărul 1 miliard un Nokia 1100, în Nigeria Restul deja nu mai este istorie, este prezent.

La sfârșitul anului 2005, retelele de telefonie mobilă au o acoperire de 80%, preconizându-se o creștere de până la 95% până la sfârșitul anului 2010.

Emblemă

Emblema firmei NOKIA este reprezentată de sunetul distinctiv “Nokia tune” pe care fiecare telefon cu această marcă îl are instalat în secvenţa muzicală,împreună cu cele două mâini unite, având ca mesaj faptul că NOKIA conectează oamenii între ei.

Preview document

Compania Nokia - Pagina 1
Compania Nokia - Pagina 2
Compania Nokia - Pagina 3
Compania Nokia - Pagina 4
Compania Nokia - Pagina 5
Compania Nokia - Pagina 6
Compania Nokia - Pagina 7
Compania Nokia - Pagina 8
Compania Nokia - Pagina 9
Compania Nokia - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Compania Nokia.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Instrumente Manageriale Folosite în Cadrul Companiei Nokia

CAPITOLUL I - PREZENTAREA GENERALA A COMPANIEI 1.1. – Descrierea firmei Nokia reprezinta la momentul actual liderul producatorilor de terminale...

Publicitate Nokia

Rezumat introductiv Acest studiu reprezinta o campanie de promovare a companiei Nokia, companie finlandeză de telecomunicaţii mobile, care la...

Mediul de Marketing al Companiei Nokia

1.Istoria companiei NOKIA De-a lungul ultimilor o suta cincizeci de ani,Nokia a evoluat de la o simpla fabrică de hârtie Riverside,din sud-estul...

Nokia

CAPITOLUL I ISTORIA FIRMEI 1.1 SCURT ISTORIC Istoria firmei Nokia începe în secolul al XIX-lea, cu o fabrică de hârtie. Compania se dezvoltă în...

Economia Afacerilor - Nokia

1. Prezentarea companiei Nokia se găseşte în avangarda societăţii noastre interconectate, globale, aflate într-o evoluţie rapidă. Viziunea ei,...

Prezența Corporațiilor Multinaționale în România

1.Aspecte privind corporațiile multinaționale În contextul actual al economiei mondiale, care se află în plin proces de globalizare și extindere,...

Recrutarea, selecția și evaluarea performanțelor personalului în cadrul companiei Nokia

Într-o organizație pot interveni, la un moment dat, schimbări de personal precum: unii angajati părăsesc organizația (concediere, demisie), alții...

Denumirea Companiei Nokia și Obiectul de Activitate

CAP.1.DENUMIREA COMPANIEI NOKIA SI OBIECTUL DE ACTIVITATE DESPRE COMPANIE: Nokia este liderul mondial în domeniul mobilității, impulsionând...

Ai nevoie de altceva?