Identificarea Percepției Turiștilor asupra Orașului Cluj-Napoca și Conturarea Identității Sale ca Destinație Turistic

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 5568
Mărime: 212.73KB (arhivat)
Publicat de: Leonard Neacșu
Puncte necesare: 7

Extras din referat

Desi au trecut mai bine de 16 ani de la ,,Revolutia din decembrie 1989” , turismul din România este înca într-o faza incipienta, abia la început de drum, potentialul acestei tari nefiind nici pe departe înca valorificat.

Însa din ce în ce mai multe persoane cu spirit întreprinzator încep sa întrevada beneficiile practicarii turismului, astfel ca initiativele în acest domeniu au început sa apara de acum câtiva ani, la început timid în câteva locuri cu traditie, ca mai apoi sa se extinda si în alte regiuni din tara prin urmare, oferta existenta este acum foarte variata, de la tipuri de cazare pâna la locatie. Astfel ca, drumetii si calatorii din peisajul românesc doresc sa experimenteze obiceiuri diferite, sa faca cunostinta cu multe tinuturi încarcate cu mister, având asadar posibilitatea de-asi exploata cât mai eficient timpul lor liber facând si altceva decât a sta la soare pe un petic de nisip împreuna cu mii de alte persoane.

Din multitudinea de locuri minunate ce se gasesc pe întreg teritoriul românesc si care nu au fost uitate de turisti, Cluj-Napoca este negresit unul dintre acestea, ,,capitala” Transilvaniei a carui sarm si spirit istoric este rar de gasit altundeva si a carui aer unic te va prinde de prima data când vei ajunge în aceasta bijuterie nord-vestica.

Este un oras care se mândreste cu alese contributii la cultura si stiinta romaneasca, Universitatea "Babes-Bolyai", Universitatea de Medicina si Farmacie, Academia de Muzica "Gheorghe Dima", Academia de arte vizuale "Ion Andreescu", Universitatea Tehnica au un renume european bine definit. Existenta a numeroase edificii de arta si arhitectura, a numeroase muzee, biserici, catedrale medievale si moderne, case memoriale precum si accesul facil (drumuri de interes national si international, cai de comunicatie aeriana si feroviara) au facut din acesta un centru turistic de prim rang.

Deviza orasului Cluj-Napoca:

,,Traiul nemijlocit în orasul Cluj-Napoca, chiar si pentru câteva zile, te ajuta sa vezi viata în culori mai op¬ti¬mis¬te, res¬piri mai bine, gândesti mai liber, zâmbesti mai mult, traiesti cu mai multa în¬credere si curaj fiecare secunda. Este o alta lume, mai fireasca, mai pura. Alaturate-i-te!

VINO CA TURIST, PLEACA PRIE¬TE¬N!”.

Ipotezele si obiectivele cercetarii precum si proiectarea acesteia

Scopul cercetarii

Se pune întrebarea daca turistii constentizeaza faptul ca orasul Cluj-Napoca se impune ca o destinatie turistica atractiva, cu un imens potential, ca un loc placut în care sa traiesti, sa muncesti si sa studiezi, cu cetateni activi si autoritati locale responsabile si deschise si nu în ultimul rand ca o comunitate de afaceri dinamica si implicata.

Pentru a raspunde acestei întrebari, se propune ca în aceasta cercetare sa se identifice perceptia turistilor asupra acestui oras si conturarea identitatii sale ca destinatie turistica.

Definirea obiectivelor, ipotezelor, variabilelor si întrebarilor cecetarii

Pornind de la definirea problemei de cercetat putem formula o serie de obiective cu privire la aspectele ce urmeaza a fi cercetate:

Obiectiv: Nivelul de preferinta a turistilor de a vizita orasul Cluj-Napoca fata de alte orase ale României.

Ipoteza: Turistii sunt de acord sa viziteze acest oras.

H0: Cel mult 60% din turisti sunt de acord sa viziteze acest oras.

H1: Mai mult de 60% din turisti sunt de acord sa viziteze acest oras.

Întrebarea cercetarii: Viziteaza turistii acest oras sau prefera alta locatie?

Variabilele operationale: Nivelul de preferinta a turistilor de a vizita acest oras variaza între: dezacord total, dezacord, indiferent, acord si acord total.

Obiectiv: Cunoasterea opiniei turistilor cu privire la calitatea serviciilor turistice din Cluj-Napoca

Iopteza: Calitatea serviciilor turistice sunt apreciate de catre turisti ca fiind bune.

H0: Calitatea serviciilor turistice sunt apreciate de catre turisti ca fiind slabe.

H1: Calitatea serviciilor turistice sunt apreciate de catre turisti ca fiind bune.

Variabilele operationale: Calitatea serviciilor turistice poate fi apreciata ca fiind: foarte slaba, slaba, buna si foarte buna.

Întrebarea cercetarii: Cum apreciaza turistii calitatea serviciilor turistice din Cluj-Napoca?

Obiectiv: Determinarea nivelului de curatenie a orasului Cluj-Napoca în viziunea turistilor.

Ipoteza: Orasul Cluj-Napoca este considerat de cei mai multi turisti ca fiind un oras mai putin curat.

H0: Cel mult 70% din turisti considera Cluj-Napoca un oras mai putin curat.

H1: Mai mult de 70% din turisti considera Cluj-Napoca un oras mai putin curat.

Variabilele operationale: Nivelul de curatenie a orasului Cluj-Napoca poate fi apreciat ca fiind: murdar, mai putin murdar, indiferent, mai putin curat si curat.

Conținut arhivă zip

  • Identificarea Perceptiei Turistilor asupra Orasului Cluj-Napoca si Conturarea Identitatii Sale ca Destinatie Turistic.doc

Ai nevoie de altceva?