Plan de Afaceri - Restaurant Atlantic

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 5436
Mărime: 57.29KB (arhivat)
Puncte necesare: 7

Extras din referat

I.1 Istoricul firmei şi activitatea sa

S.C. Firma S.A. s-a înfiinţat pe data de 15.03.1997, cu un capital social integral privat de 20.000 lei. Obiectul principal de activitate al societăţii îl reprezintă „Activităţi specifice pentru restaurante şi alimentaţie publică”, conform codului CAEN 5530. Pe parcursul activităţii sale restaurantul deţinut de societate şi-a mărit şi consolidat nivelul de clienţi, gradul de utilizare a capacităţii sale de deservire evoluând de la 45% în anul 1996 la aproximativ 85% în anul 2005.

În prezent valoarea lunară a cifrei de afaceri aste de 212.500 lei (aproximativ 85.000 USD pentru un curs al dolarului de 2,50 lei/$), 25% fiind asigurată de serviciile de catering. Cota de piaţă a restaurantului este de 5%, fiind susţinută de serviciile a 24 de salariaţi.

I.2 Descrierea serviciilor

Restaurantul ANTIC oferă un meniu cu mâncăruri şi băuturi deosebite, cu specific naţional sau aparţinând bucătăriei internaţionale, clienţii săi având de ales dintr-o gamă largă de preparate. Societatea este renumită pentru politica strictă de asigurare a calităţii seviciilor sale, făcând din aceasta un avantaj concurenţial.

I.3 Piaţa

Activitatea societăţii se încadrează în sfera alimentaţiei publice, focalizându-se pe segmentul consumatorilor cu pretenţii. Condiţia esenţială de competitivitate într-un astfel de sector o reprezintă satisfacerea exigenţelor clienţilor printr-un meniu variat, de o calitate ireproşabilă, asigurarea unui ambient plăcut în incita restaurantului precum şi promptitudinea livrărilor pentru serviciile de catering.

Cele mai mari riscuri provin din posibilitatea intrării pe piaţă a unor reprezentanşi ai lanţurilor internationale de restaurante si din eventualitatea unor presiuni din partea Patronatului Cărnii.

I.4 Solicitările financiare

Ca urmare a creşterii continue a cererii pentru serviciile restaurantului în condiţiile unei capacităţi limitate, s-a hotărât lărgirea şi diversificarea activităţii să vină în întâmpinarea tendinţelor pieţei.

Pentru acest lucru societatea consideră necesară achiziţia a unui cuptor electric şi a unei plite electrice, schimbarea mobilierului din sala de mese, precum şi achiziţia de tehnică de calcul care să vină în întâmpinarea relansării activităţii, investitie care necesită un credit de 50.000 USD. Pentru aceasta se urmăreşte contractarea unui credit pe doi ani cu dobânda de 8 % pe an.

Împrumutul va fi garantat printr-un contract de gaj şi ipotecă asupra unor active ale societăţii.

CAPITOLUL II

Descrirea afacerii

II.1 Descrierea ideii de afaceri

Prin intermediul restaurantului ANTIC, S.C. Firma SA prestează servicii de alimentaţie publică de peste 10 ani. În acest interval de timp, ca urmare a calităţii ireproşabile a serviciilor sale, restaurantul şi-a câştigat un renume binemeritat şi o cotă de piaţă confortabilă. Calitatea ofertei şi preţurile accesibile atrag totuşi un număr important de consumatori din zona centrală a Brăilei. În prezent, capacitatea de deservire a restaurantului este utilizată în proporţie de 70 %.

Strategia afacerii

Pe baza cunoştinţelor dobândite, succeselor anterioare şi tipul serviciilor oferite, strategia viitoare a afacerii va fi una de diferenţiere calitativă faţă de oferta concurenţei.

Cu toate că există o serie de localuri în care se poate servii masa la preţuri mai mici, în special pentru atragerea şi menţinerea clienţilor-ţintă vizaţi de firmă, acest tip de strategie s-a dovedit a fi cel mai performant. Experienţa şi succesul celor 10 ani de activitate, argumentează foarte bine alegerea acestei strategii.

II.2 Descrierea societăţii

Prezentarea situaţiei actuale

În prezent firma dispune de un capital social de 62.000 lei, reprezentat de un număr de 6.200 de acţiuni în valoare de 10 lei/acţiune. Finanţarea activităţii sale se face predominant din surse proprii, la data întocmirii planului de afaceri structura de finanţare a activităţii cuprinzând în proporţie de 80% capitaluri proprii şi 20% datorii curente către furnizori, acţionari şi instituţii ale statului.

La această dată, S.C. Firma S.A. şi-a consolidat imaginea şi poziţia de piaţă-ţintă.

Structura actuală a cifrei de afaceri lunare este următoarea:

Structura lunară a

cifrei de afaceri Procent Valoare lunară

(lei) Număr mediu de

clienţi (zilnic)

Catering 25 % 52.500 172

Servicii directe în incinta restaurantului 75 % 160.000 290

Total 100 % 212.500 462

Preview document

Plan de Afaceri - Restaurant Atlantic - Pagina 1
Plan de Afaceri - Restaurant Atlantic - Pagina 2
Plan de Afaceri - Restaurant Atlantic - Pagina 3
Plan de Afaceri - Restaurant Atlantic - Pagina 4
Plan de Afaceri - Restaurant Atlantic - Pagina 5
Plan de Afaceri - Restaurant Atlantic - Pagina 6
Plan de Afaceri - Restaurant Atlantic - Pagina 7
Plan de Afaceri - Restaurant Atlantic - Pagina 8
Plan de Afaceri - Restaurant Atlantic - Pagina 9
Plan de Afaceri - Restaurant Atlantic - Pagina 10
Plan de Afaceri - Restaurant Atlantic - Pagina 11
Plan de Afaceri - Restaurant Atlantic - Pagina 12
Plan de Afaceri - Restaurant Atlantic - Pagina 13
Plan de Afaceri - Restaurant Atlantic - Pagina 14
Plan de Afaceri - Restaurant Atlantic - Pagina 15
Plan de Afaceri - Restaurant Atlantic - Pagina 16
Plan de Afaceri - Restaurant Atlantic - Pagina 17
Plan de Afaceri - Restaurant Atlantic - Pagina 18
Plan de Afaceri - Restaurant Atlantic - Pagina 19
Plan de Afaceri - Restaurant Atlantic - Pagina 20
Plan de Afaceri - Restaurant Atlantic - Pagina 21
Plan de Afaceri - Restaurant Atlantic - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - Restaurant Atlantic.doc

Alții au mai descărcat și

Evoluția Conceptului de Franciză

Introducere Scimbările climatului economic din ultimii zece ani, tendinţele privind modelele de cumpărare ale clientului final şi marele val al...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L.

1.1.Scurt istoric The Coca-Cola Company are sediul în Atlanta, Georgia. The Coca-Cola Company este o firmă ce se ocupă cu producerea de băuturi...

Coca-Cola

1 Prezentare Coca-Cola Coca-Cola este o bautura racoritoare, carbogazoasa, produsa de The Coca-Cola Company, cu sediul in Atlanta, Georgia.Este...

Ai nevoie de altceva?