Service-ul Comercial - Studiu de Caz - Mercury 360

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2613
Mărime: 228.48KB (arhivat)
Publicat de: Andreea L.
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ileana Gheorghe

Extras din referat

Un loc distinct si din ce in ce mai important in cadrul politicii de produs, in sens larg, il ocupa politica de service.

Service-ul il reprezinta un pachet de servicii complementare prestatiei de baza oferite de produs sau de ansamblul de bunuri pentru valorizarea deplina a acestuia in consum sau in utilizare. Orice posesor al unui bun de folosinta indelungata este astazi constient de semnificatia serviciilor de intretinere, reparatii, consultanta de specialitate etc. legate de buna functionare si folosire la parametrii maximali ai unui echipament de calcul electronic, a uinui videocasetofon sau a unui automobile. Varietatea prestatiilor ce insotesc produsul de baza sporeste semnificativ atunci cand este vorba de un echipament industrial ( o instalatie de incalzire centrala, o moara de ciment, un computer-tomograf etc) si este minima sau nula in cazul unora din bunurile de uz curent.

Cresterea importantei service-ului in economia unui produs, ce constituie oferta destinata pietei, se sprijina pe urmatoarele argumente:

• Existenta unei concurente crescande, pe tot mai multe piete, ce prezinta in acelasi timp un grad mare de saturatie;

• Dorinta crescanda a cumparatorului potential de a fi scutit de orice fel de probleme legate de folosinta, intretinerea si reparatia produsului;

• Optiunea unor producatori de a-si diferentia semnificativ oferta de cea a concurentilor prin service;

• Cresterea tot mai rapida a gradului de complexitate al produselor, ce fac indispensabila o activitate distinct de service.

Din punct de vedere al continutului activitatii de service oferite pietei acesta se poate divide in:

1.service tehnic;

2.service comercial;

1.Sarcinile principale ale service-ului tehnic privesc: garantarea functionarii normale a produsului in favoarea caruia se acorda dobandirea de catre consummator a tuturor informatiilor de care are nevoie; ofertarea de piese de schimb, inlocuitori sau produse noi alternative, dupa nevoie.

De o imoprtanta deosebita, in cazul produselor de complexitate ridicata sunt activitatile de consultanta tehnica, instalare , scolarizare a personalului de servire, inspectii periodice, aprovizionarea cu piese de schimb.

Inregistrarea sistematica a informatiilor, ce pot fi obtinute in desfasurarea activitatii de service tehnic pentru bunurile de productie si de consum, de folosinta indelungata, se constituie intr-o pretioasa banca de date pentru cercetarile de marketing avand drept obiect urmarirea comportarii produselor in utilizare sau in consum.

Valorificarea adecvata a acestor informatii in deciziile de marketing ale producatorului si distribuitorului marfii, depinde , in masura covarsitoare , de caracterul reprezentativ si maniera sistematica de dobandire a acestora.

2. SERVICE-UL COMERCIAL asigura, de regula, o suita de activitati menite a facilita cumparatorului actului de achizitionare si in unele situatii chiar transformarea acestuia intr-o indeletnicire foarte placuta. Serviciile oferite, in acest context, nu au caracter tehnic si privesc activitati ce se deruleaza inainte, in timpul si post- vanzare. In randul prestatiilor ce alcatuiesc service-ul comercial se inscriu, de regula, servicii de consultanta si/ sau informatii, oferirea de mici atentii gratuite( de ex: mostre de produse noi alimentare, cosmetice, etc), invitatii la degustari ale unor noi marfuri alimentare, prestatii comerciale gratuie( de ex: ambalarea tip cadou a marfurilor cumparate, intocmirea documentelor financiare pentru returnarea TVA cumparatorilor nerezidentiati etc.).

Prin opozitie cu service-ul tehnic, cel comercial este conceput ca un element adaptat prin excelenta clientului sau diferentiat pe segmente de consumatori si nu orientat neaaparat spre produs. Mai mult decat atat el nu trebuie conceput ca dependent de actul achizitionarii marfii avand valente promotionale evidente pe termen lung.

3. STUDIU DE CAZ: MERCURY 360- FIRMA DE SERVICII DE PUBLICITATE INTEGRATA- ASIGURA PROMOVAREA PRODUSELOR ALBALACT

Pentru a reliefa cat mai bine activitatea de service comercial o sa prezint o promotie realizata de firma Mercury360 prin care se doreste fidelizarea clientilor produselor Fulga, prin oferirea unor mici cadouri si sansa castigarii la tombola a unor mari premii.

Mercury a fost infiintata in anul 1993 - in special zona BTL, iar in ultimii ani ofera si servicii de publicitate integrate, TTL (through the line). Mercury a obtinut numeroase distincţii importante pentru campaniile integrate realizate.

In mai 2007, Mercury Promotions devine in urma unui proces de repozitionare, Mercury360.

Preview document

Service-ul Comercial - Studiu de Caz - Mercury 360 - Pagina 1
Service-ul Comercial - Studiu de Caz - Mercury 360 - Pagina 2
Service-ul Comercial - Studiu de Caz - Mercury 360 - Pagina 3
Service-ul Comercial - Studiu de Caz - Mercury 360 - Pagina 4
Service-ul Comercial - Studiu de Caz - Mercury 360 - Pagina 5
Service-ul Comercial - Studiu de Caz - Mercury 360 - Pagina 6
Service-ul Comercial - Studiu de Caz - Mercury 360 - Pagina 7
Service-ul Comercial - Studiu de Caz - Mercury 360 - Pagina 8
Service-ul Comercial - Studiu de Caz - Mercury 360 - Pagina 9
Service-ul Comercial - Studiu de Caz - Mercury 360 - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Service-ul Comercial - Studiu de Caz - Mercury 360.doc

Ai nevoie de altceva?