Raport de practică - Administrația Națională a Penitenciarelor

Referat
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Psihologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1209
Mărime: 13.97KB (arhivat)
Publicat de: Eleonora Solomon
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mihaela Petre

Extras din referat

Raport de practica- Penitenciarul Rahova

Student:

Durata stagiu practica: 14 h

Locul de desfasurare al stagiului de practica: Administratia Nationala a Penitenciarelor (Rahova);

Perioada: 26 octombrie 2009- 14 ianuarie 2010

Scurta descriere a penitenciarului

Penitenciarul Bucureşti Rahova este situat la 8 km de centrul capitalei, pe şoseaua spre Alexandria. Construcţia sa a început în anul 1991 pe amplasamentul vechiului penitenciar care a funcţionat la - capacitate de 2250 persoane, începând cu 1973 până în anul 1998 când a fost demolat. Darea în folosinţă a celui actual s-a făcut în etape începând cu anul 1997.

Perimetrul total atribuit este de 92.200 mp din care s-a construit şi împrejmuit - suprafaţă de 62.100 mp.

Penitenciarul Spital Bucuresti Rahova a fost înfiinţat prin ordin al Ministrului Justiţiei în data de 01.02.2003 şi încadrat de Ministerul Sănătăţii în categoria „Spitale Judeţene”.

Funcţionează cu 114 paturi cuprinse în secţiile:

- Chirurgie generală, toracică, obstetrică – ginecologie, urologie, O.R.L., ortopedie, chirurgie plastică;

- A.T.I. şi compartiment detox.

În cadrul spitalului există compartimente paraclinice (laborator – 68.000 determinări în perioada menţionată; radiologie şi imagistică medicală – 15.100 radiografii si radioscopii; 2.000 ecografii; 640 explorări endoscopice; explorări funcţionale –E.K.G. – 3.100, spirometrie) şi - farmacie de spital (circuit închis).

Ambulatoriul de spital – funcţionează (autorizat şi acreditat) cu următoarele cabinete de specialitate: chirurgie, ORL-oftalmologie, dermato-venerologie, psihiatrie, urologie, boli interne şi medicină generală/medic familie.

În perioada de la înfiinţare până în prezent au fost înregistrate aproximativ 15.000 de solicitări la camera de gardă, din care a rezultat un număr de 5122 internaţi pentru care s-a intervenit chirurgical la 1800 pacienţi de complexitate diversă.

Descrierea activitatiilor desfasurate:

In vederea desfasurarii stagiului de practica au fost stabilite sedinte saptamanale de 2 pana la 4h, impreuna cu psihologul coordonator, doamna Mihaela Petre, sedintele insumand in total 14h

In cadrul sedintelor am analizat in linii mari munca unor categorii de personal din sistemul administratiei penitenciare: personalul din sectorul operativ (angajati care executa misiuni de paza si escortare a persoanelor private de libertate), din sectorul de reintegrare sociala (psihologi, educatori, asistenti sociali), din sectorul psihologia personalului. Pe baza informatiilor obtinute am reusit sa obtinem - viziune de ansamblu asupra rolului psihologului in sistemul administratiei penitenciare.

Prima sedinta- 11.11.2009

Aceasta a constituit - sedinta introductiva in care am stabilit de comun acord cu psihologul responsabil doamna psiholog Mihaela Petre principalele directii de desfasurare a stagiului de practica.

S-a stabilit de la inceput ca un contact direct cu detinutii nu va fi posibil deoarece acesta implica - serie de resurse greu accesibile (acordul directorului penitenciarului, prezenta unui psiholog care se ocupa direct de detinuti, acordul detinutilor dar si gradul de pericol la care am fi supusi).

De asemenea, ni s-a explica care este diferenta dintre sarcinile unui psiholog care se ocupa cu selectia personalului pentru penitenciar si cele ale unui psiholog care lucreaza direct cu detinutii. Cu aceasta ocazie am aflat ca responsabilitatea unui psiholog care se ocupa cu selectia personalului pentru penitenciar este deosebit de mare, deoarece se poate intampla ca insasi candidatii pentru asemenea posturi sa aiba probleme grave de comportament si bineinteles psihologice.

Tot in cadrul primei sedinta de practica am avut ocazia sa ii adresam cateva intrebari unui psiholog care are contact direct cu persoanele private de liberate, satisfacandu-ne astfel - parte dintre curiozitatile legate de munca intr-un penitenciar.

A doua sedinta – 18.11.2009

In cadrul celei de a doua intalniri cu doamna psiholog Mihaela Petre am inceput lucrul propriu-zis. Ne-am axat pe activitatea unui psiholog ce se ocupa cu selectia personalului penitenciarului si nu pe activitatea celor care au contact direct cu persoanele private de libertate.

Astfel ni s-au prezentat cateva cazuri concrete intampinate de-a lungul timpului si am discutat liber despre cum acesta ar fi putut fi rezolvate. Pe baza brainstorming-ului am generat solutii.

De asemenea am stabililit impreuna cu doamna Mihaela Petre cateva dimensiuni care pot sta la baza elaborarii unor profile psihologice necesare in situatia selectiilor.

Preview document

Raport de practică - Administrația Națională a Penitenciarelor - Pagina 1
Raport de practică - Administrația Națională a Penitenciarelor - Pagina 2
Raport de practică - Administrația Națională a Penitenciarelor - Pagina 3
Raport de practică - Administrația Națională a Penitenciarelor - Pagina 4
Raport de practică - Administrația Națională a Penitenciarelor - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Raport de Practica - Administratia Nationala a Penitenciarelor.doc

Alții au mai descărcat și

Stările depresive în raport cu extraversiune - introversiune la diferite etape de vârstă

INTRODUCERE Actualitatea temei investigate În ultimele decenii s-a constat frecvenţa fenomenului psihopatologic în practica clinică – depresia....

Raport de parctică - practica în psihologie clinică I.O.M.C. București

RAPORT DE PRACTICA Am efectuat cele 14 ore de practica in cadrul Institutului de Octrotire a Mamei si Copilului,Bucuresti, sub coordonarea Dnei...

Empatia

O mare varietate de definitii si metafore au fost oferite de literature de specialitate cu privire la empatie, incluzand: “Empatia este eul...

Neuropsihologia Atenției

NEUROPSIHOLOGIA ATENTIEI Exista numeroase puncte de vedere care ar putea fundamenta o teorie moderna a procesului atentiei. În decursul istoriei...

Comportamentul Social

Pentru o mai buna intelegere a subiectului propus vom face mai intai cateva precizari necesare pentru constructia interioara a lucrarii. In primul...

Te-ar putea interesa și

Drepturile și obligațiile persoanelor încarcerate - reglementare doctrină și jurisprudență

Capitolul I. Drepturile deţinuţilor- privire istorică asupra reglementărilor juridice Secţiunea 1. Noţiuni introductive-scurt istoric asupra...

Drept Execuțional Penal

I. DREPT EXECUȚIONAL PENAL 1.1. Noțiune și obiect Profesorul Ioan Oancea definește dreptul execuțional penal ca fiind “ramura de drept alcătuită...

Ai nevoie de altceva?