Cercetarea de marketing - ceas de mână

Seminar
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2761
Mărime: 238.06KB (arhivat)
Publicat de: Andreea L.
Puncte necesare: 0
Prezentat in cadrul facultatii Feaa

Extras din seminar

Lansarea ceasului de mână “Elegance”

I. Problema decizională

Firma Adidas intenţionează să lanseze pe piaţă un nou model de ceas de mână şi anume un ceas care să imbine eleganţa unui om de afaceri cu funcţiile unui ceas sportiv. Pentru aceasta trebuie să cunoască dacă va fi profitabilă lansarea acestuia.

II. Obiectivele cercetării

Având în vedere că dorim să lansăm un nou produs pe piată principalul obiectiv îl reprezintă stabilirea caracteristicilor produsului care să se potrivească cu cele cerute de către potenţialii clienţi. Aceasta ne va ajuta la stabilirea exactă a caracteristicilor noului produs.

Un alt obiectiv ar fi acela de a afla sensibilitatea potenţialilor clienţi faţă de preţ, totodată intenţionând să obţinem un interval de preţ pe care aceştia ar fi dispuşi să-l ofere pentru achiziţia unui ceas de mână.

Cel de-al treilea obiectiv va urmări identificarea segmentului de vârstă în care se încadrează cei interesaţi de achiziţionarea unui ceas de mână.

Prin această cercetare se doresc a fi cunoscute preferinţele consumatorilor în materie de estetică şi funcţii şi de asemenea cum vor privi potenţialii clienţi combinarea celor două.

III. Metoda cercetării

Metoda de cercetare selecţionată este ancheta directă, adică interviul faţă în faţă operator – interveviat, pe stradă, prin intermediul chestionarului. A fost aleasă această metodă de observare datorită avantajelor care le oferă şi anume: cost redus, asigură anonimatul celui ce completează chestionarul şi este cel mai puţin afectată de fenomenul de non-răspunsuri. De asemenea am utilizat pentru 7 dintre chestionare şi ancheta indirectă. Aceasta a fost realizată prin intermediul telefonului şi al messengerului.

Chestionar

Bună ziua! Îmi cer scuze că vă deranjez, îmi puteţi acorda câteva minute din timpul dumneavoastră? Mă numesc Lavinia şi reprezint firma „Adidas”, care se ocupă cu producţia de ceasuri de mână. Aţi dori, dacă sunteţi amabil, să-mi raspundeţi la următoarele intrebări?

1. Sunteţi purtător de ceas de mână?

- Da - Nu

2. Ce tip de ceas purtaţi la momentul actual?

- Elegant

- Sport

- Clasic

3. Care este preţul ceasului pe care l-aţi achiziţionat ultima oară?

- mai puţin de 15- Ron

- între 15- – 30- Ron

- Peste 30- Ron

4. În ce categorie de vârstă vă încadraţi?

- Până la 2- ani

- Între 2- – 4- ani

- Peste 4- ani

5. În ce categorie de venituri vă încadraţi?

- Până la 50- Ron

- Între 50- – 100- Ron

- Peste 100- Ron

6. De ce elemente aţi ţine cont în alegerea unui ceas de mână?

- Calitate

- Preţ

- Tehnologie

7. Ierarhizaţi următoarele atribute în funcţie de preferinţa dumneavoastră: 1 – primul loc, 2 – al doilea loc, 3 – al treilea loc.

- Estetică

- Funcţii

- Mecanism

8. Care din următoarele caracteristici o consideraţi cea mai importantă pentru siguranţa ceasului dumneavoastră?

- Rezistenţa la apă

- Rezistenţa la şoc

- Rezistenţa la presiune

9. Din ce material preferaţi a fi confecţionată cureaua ceasului?

- Piele

- Sintetic

- Metalic

10. Aţi achiziţiona un ceas de mână care ar îmbina eleganţa unui om de afaceri cu funcţiile unui sportiv de performanţă?

0Da 0Nu

Vă mulţumesc!

Explicaţia întrebărilor din chestionar:

1. Prima întrebare este o întrebare filtru care selectează acei interlocutori care pot răspunde şi următoarelor întrebări. Aceştia pot furniza informaţii despre preferinţele lor în materie de ceasuri de mână.

2. Următoarea întrebare ajută la identificarea tipului de ceas preferat de către respondenţi. Cu cât frecvenţa unui răspuns este mai mare cu atât vom cunoaşte mai bine preferinţele consumatorului.

3. A treia întrebare va furniza informaţii referitoare la preţul maxim sau minim pe care sunt dispuşi potenţialii clienţi să-l plătească pentru achiziţionarea unui ceas de mână.

4. Următoarea întrebare ajută la identificarea segmentului de vârstă în care se încadrează cei interesaţi de achiziţionarea unui ceas.

5. A cincea întrebare ne ajută de asemenea la stabilirea intervalului de venituri obţinut de către respondenţi.

6. Prin următoarea întrebare intenţionam să aflăm pe ce elemente se axează potenţialii clienţi la achiziţionarea unui ceas de mână.

7. Această întrebare propune persoanelor chestionate să ierarhizeze în funcţie de preferinţe, cele trei atribute: estetică, funcţii şi mecanism. Răspunsurile acestora vor fi utile pentru a stabili asupra cărui atribut trebuie să se concentreze producţia.

8. Întrebarea opt urmăreşte să evidenţieze principalele caracteristici alese de clienţi cu privire la siguranţa ceasului.

9. Prin a noua întrebare persoanele chestionate vor putea alege între trei tipuri diferite de materiale iar în funcţie de alegerea lor se va putea decide materialul optim ce va fi utilizat pentru producerea curelei.

10. Ultima întrebare ne răspunde la opţiunea potenţialului client cu privire la achiziţionarea unui ceas de mână ce va îmbina eleganţa cu funcţiile sportive.

IV. Operaţionalizarea

În executarea acestui proiect sarcinile au fost repartizate fiecărui membru al grupei. Asadar chestionarele au fost împărţite în mod egal, fiecare membru al acesteia având 1- chestionare, totodată şi restul sarcinilor fiind executate în proporţii egale.

În realizarea acestui studiu pentru a aplica chestionarele ne vom axa pe grupul nostru ţintă pornind de la următorul avantaj: funcţiile ceasului de mână.Pentru găsirea persoanelor corespunzătoare grupului nostru ţinta de care vom avea nevoie în realizarea chestionarelor ne-am împărţit sarcinile după cum urmează: Dana a realizat interviurile pe strada în zona Copou alegându-şi intervievaţii din grupul ţintă;Lavinia a realizat chestionarele în fata Aeroclubului Moldova intervievând persoane corespunzătoare grupului ţintă atât planorişti cât şi paraşutişti; Gabriela a intervievat persoanele din cadrul unei săli sportive care corespundeau cerinţelor segmentului ţintă. Revenind, grupul nostru ţintă cuprinde bărbaţi şi femei cu o vârstă cuprinsă între 2- – 4- ani a căror venituri sunt moderate şi a căror ocupaţie este în special sportul dar care iau parte şi la conferinţe şi evenimente mondene unde trebuie să denote o anumită eleganţă.

Preview document

Cercetarea de marketing - ceas de mână - Pagina 1
Cercetarea de marketing - ceas de mână - Pagina 2
Cercetarea de marketing - ceas de mână - Pagina 3
Cercetarea de marketing - ceas de mână - Pagina 4
Cercetarea de marketing - ceas de mână - Pagina 5
Cercetarea de marketing - ceas de mână - Pagina 6
Cercetarea de marketing - ceas de mână - Pagina 7
Cercetarea de marketing - ceas de mână - Pagina 8
Cercetarea de marketing - ceas de mână - Pagina 9
Cercetarea de marketing - ceas de mână - Pagina 10
Cercetarea de marketing - ceas de mână - Pagina 11
Cercetarea de marketing - ceas de mână - Pagina 12
Cercetarea de marketing - ceas de mână - Pagina 13
Cercetarea de marketing - ceas de mână - Pagina 14
Cercetarea de marketing - ceas de mână - Pagina 15
Cercetarea de marketing - ceas de mână - Pagina 16
Cercetarea de marketing - ceas de mână - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Cercetarea de Marketing - Ceas de Mana.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de marketing - Pensiunea Casa Timiș

Capitolul 1:Expunere Introductiva Pensiunea Casa Timis din Timisul de Sus Preturi rezonabile, curatenie si confort maxim! La numai 12 km de Brasov...

Cercetări de marketing - variante

V-1 1. Prin inferenta statistica se are in vedere decat un proces de generalizare sau de trecere logica a concluziilor stiintifice care se...

Chestionar - detergenți

CHESTIONAR Pentru determinarea preferintelor în materie de detergenti de rufe în judetul Dâmbovita, realizam un studiu de piata pe baza unui...

Metodele de Cercetare în Marketing

TEMA 3: Metodele de cercetare în marketing Există 5 metode de cercetare utilizate în marketing, inclusiv o metodă bazată pe datele secundare...

Cercetare de Marketing Ulei de Masaj

PROBLEMA DECIZIONALĂ Firma SC. Evoline Cosmetics decide să lanseze pe piaţa din România un nou produs din gama cosmeticelor – uleiul de masaj...

Raport preliminar de cercetare - oportunitatea lansării pe piață a unui nou model de trepied aparat foto

A.R.T - Advanced Release Technology este numele dat mecanismului care permite trepiedului sa se deschida si sa se fixeze in pozitia de lucru in...

Elaborarea Chestionarului

1. Reperele de bază ale procesului de elaborare a unui chestionar Conceperea chestionarului reprezintă o activitate de maximă importanţă pentru...

Percepția Sistemelor de Creditare a Achizițiilor de Electocasnice

Desi studiile cantitative sunt mult mai cunoscute pentru ca vorbesc limbajul majoritatii managerilor – cifre si grafice, studiile calitative îsi au...

Te-ar putea interesa și

Cercetare de Marketing Privind Lansarea unei Afaceri

CAPITOLUL I INTRODUCERE Din 1990, Republica nostru a parcurs o cale foarte dificilă de tranziţie şi şocuri grele. Dar pentru toate că ar trebui...

Cercetare de marketing privind lansarea pe piață a unui produs nou

I. Prezentarea firmei “Time” este o companie privata infiintata in 1992,din Moldova producătore de ceasuri și componente de precizie Compania...

Rentabilitatea lansării pe piață a unui nou produs - ceasul de mână Elegance

Introducere Acest proiect evidenţiază perspectivele de dezvoltare ale firmei Basel SA şi activitatea departamentului management-marketing din...

Cercetare de marketing - lansarea ceasului de mână cu telefon mobil încorporat - Nokia Watchmobile

Problema decizională Firma Nokia doreşte să lanseze pe piaţă un produs nou, şi anume, ceasul de mână cu telefon mobil încorporat, Nokia...

SC Orologiu SRL

I Cercetarea pieței SC Orologiu SRL s-a înființat în anul 2005 având ca obiect de activitate producerea și comercializarea ceasurilor de mână....

Cercetare de marketing pentru produsul curele de ceas model Mira

În anul 2009, ClockWise Company, companie ce produce şi comercializează ceasuri de mână şi curele îşi propune să lanseze un nou produs pe piaţa din...

Ai nevoie de altceva?