Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma

Licență
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 79 în total
Cuvinte : 15166
Mărime: 5.12MB (arhivat)
Publicat de: Marusia Roșu
Puncte necesare: 13

Cuprins

  1. Capitolul I: STADIUL ACTUAL AL S.C. Doxar Grup S.R.L. 3
  2. 1.1. Descrierea firmei 3
  3. 1.2. Descriere sector de activitate 5
  4. Capitolul II: ANALIZA DOMENIULUI IMPLICAT. ACTIVITATEA S.C. DOXAR GRUP S.R.L. CONFORM TEORIEI ŞASE SIGMA 9
  5. 2.1. DEFINIRE 10
  6. 2.1.1. Consideraţii preliminare 10
  7. 2.1.2. Clientul, nevoi şi cerinţe 12
  8. 2.1.3. Descrierea procesului analizat 13
  9. 2.1.4. Rezultate previzionate 14
  10. 2.2. MÃSURARE 14
  11. 2.2.1. Stabilirea planului de colectare a datelor 14
  12. 2.2.1.1. Descrierea procesului 14
  13. 2.2.1.2. Identificarea elementelor de măsurat- estantionul reprezentativ, tipul măsurătorii, tipul de date colectate 17
  14. 2.2.2. Implementarea planului. Calculul nivelului Sigma 19
  15. 2.3. ANALIZA 20
  16. 2.3.1. Investigarea în detaliu a relaţiilor existente între caracteristicile actuale ale produsului finit şi aşteptările clienţilor 20
  17. 2.3.2. Identificarea cauzelor pentru nerespectarea cerinţelor clienţilor şi analiza erorilor 21
  18. 2.3.3. Analiza erorilor 28
  19. 2.3.4. Stadiul actual de desfăşurare a procesului în ceea ce priveşte necesităţile clientului 29
  20. Capitolul III: MODALITÃŢI DE PERFECŢIONARE SAU PROIECTARE DE SOLUŢII. ETAPA DE IMPLEMENTARE ŞI CONTROL 31
  21. 3.1. Proiectare de soluţii conform analizei Şase Sigma 31
  22. 3.2. Controlul statistic 38
  23. Capitolul IV: CONCLUZII ŞI RECOMANDÃRI 40
  24. BIBLIOGRAFIE 43
  25. ANEXE 44

Extras din licență

Capitolul I: STADIUL ACTUAL AL S.C. Doxar Grup S.R.L.

1.1. Descrierea firmei

1.1.1. Prezentare generală-denumire, obiect de activitate, an de înfiiţare, formă de proprietate

SC DOXAR GRUP SRL are sediul în B-dul Bucovinei nr. 81, Gura Humorului, jud. Suceava; funcţionează de la data de 8 iunie 1993 în baza Certificatului de Înmatriculare J/33/1157/1993, cod fiscal R 4240308.

Principalele domenii de activitate în care S.C. DOXAR GRUP S.R.L. acţionează operativ, calitativ şi eficient, cu personal calificat şi specializat sunt:

- proiectare, execuţie şi montaj tâmplărie din lemn stratificat

- proiectare, execuţie şi montaj case din lemn masiv din grinzi chertate;

- proiectare, execuţie şi montaj case sistem american de tip panou

Codurile CAEN 2030- Fabricarea de elemente de dulgherie şi tâmplărie pentru construcţii(- fabricarea produselor din lemn, ce urmează a fi utilizate în principal în industria de construcţii:bârne, grinzi, suporţi pentru acoperiş; uşi, ferestre, obloane şi cadrele lor; scări, balustrade; cofraje din lemn, şindrilă; parchete asamblate în panouri; fabricarea caselor prefabricate din lemn, sau a unor elemente ale acestora.) şi 2020- Fabricarea de produse stratificate din lemn: placaj, panel, furnire, placi din aşchii de lemn, placi fibrolemnoase etc.

1.1.2. Scurt istoric

Activitatea firmei S.C. DOXAR GRUP S.R.L îşi are începuturile în luna septembrie 1999 o data cu ieşirea pe poarta fabricii a primelor căsuţe de grădină din lemn masiv, cu destinaţia Germania. Produsele realizate în acea perioadă erau cu preponderenţă construcţii mici din lemn masiv. În perioada 1999 – 2000, datorita investiţiilor facute în tehnologie, s-a realizat o creştere a capacităţii de producţie precum şi mult mai important, o diversificare a produselor obţinute, putându-se astfel realiza case de dimensiuni mari, case de locuit şi de vacanţă, precum şi alte construcţii de lemn de serie mica sau unicate (foişoare, terase şi sere acoperite, adăposturi pentru animale, case pentru porumbei, carporturi etc.).

În anul 2001-2002 are loc o retehnologizare cu ajutorul programului „Dezvoltarea afacerilor” accesat prin ANDR. Datorită calităţii şi finisajelor deosebite majoritatea producţiei a fost solicitată la export în Germania, Italia, Spania şi Franţa.

În anul 2002, datorită necesităţilor de a obţine un produs complet şi superior din punctul de vedere al calităţii începe şi producţia de tâmplărie din lemn stratificat cu geam termopan (din molid şi lemn de esenţe nobile, tropicale, respectiv meranti).

Trecerea timpului a însemnat trecerea la etape superioare de calitate şi exigentă în ceea ce priveşte produsele fabricate. În toamna anului 2004, raliindu-se la cerinţele pieţei, societatea a început construcţia de case din panouri de lemn, ale căror preţuri şi durate de execuţie sunt mult mai atractive decat ale celor elaborate în sistemul clasic constructiv. În prezent societatea se afla într-un plin proces de dezvoltare şi investiţii, astfel că o data cu creşterea, cererii pe piaţa internă şi pe cele externe (în special cea din Spania) să face faţă cu brio solicitărilor cantitative şi calitative ale partenerilor.

1.1.3. Organizare

Aşa cum se poate observa în organigrama (Anexa nr. 2.) societatea are 3 secţii importante de producţie: secţia de case din lemn masiv, secţia de tâmplărie lemn cu geam termopan şi secţia de case panelizate pe sistem american. funcţionează în stânsă legătură Serviciile externalizate din societate sunt: juridic, medicina muncii, securitatea muncii, PSI, PC.

1.2. Piaţa

1.2.1. Descriere sector de activitate

Analiza sectorului de activitate se află sub incidenţa a cinci forţe principale: intrarea pe piaţa, existenţa produselor substituente, puterea de negociere cu clienţii, puterea de negociere cu furnizorii, rivalitatea dintre concurenţii existenţi. Sectorul de producţie al caselor din lemn poate fi catalogat ca un domeniu relativ nou exploatat în economia românească. Majoritatea firmelor existente în acest sector au luat naştere după 1990, prin investiţii străine şi utilizează know-how extern. În România la ora actuala mentalitatea înclina spre deţinerea de proprietăţi imobiliare cu structura din cărămidă, beton sau prefabricate, acestea pretându-se mai bine nevoilor de pe piaţa internă.

1.2.2 Concurenţi, Clienţi, Furnizori (oportunităţi şi ameninţări)

Diagnosticul extern arată următoarele oportunităţi şi ameninţări:

Clienţi: Se înregistreză un ritm crescut de dezvoltare a sectorului de activitate Există piaţă pentru desfacere, fiind caracterizată de o creştere continuă, toata producţia fiind fabricată prin contracte ferme cu clienţii existenţi(externi şi interni).

Concureţi: S.C. DOXAR GRUP S.R.L işi concentrează atenţia în special asupra pieţei externe(majoritatea clienţilor fiind din Spania, Franţa şi Germania, pieţe pe care societatea este prezentă din 1999) şi doar 15% din comenzile societăţii au ca destinaţie piaţa internă. În domeniu operează concurenţi numeroşi, care au forţe concurenţiale sensibil egale – nu există un lider – şi ocupă poziţii solide deaceea putem enumera principalii concurenţi regionali de pe piaţa internă sunt :SC SHINE SRL, SC PETROBEL SRL, SC TEHNOUTIL SRL, cu o producţie anuală de aproximativ 8000 m3lemn în comparaţie cu aproximativ 1200 m3lemn fabicaţi de S.C. DOXAR GRUP S.R.L.

Furnizori: Localizarea halelor de producţie ale S.C. DOXAR GRUP S.R.L este una strategică. Încă de la început s-a avut în vedere o pozitionare avantajoasă faţă de principalii furnizori de materii prime (cherestea, folii de plastic, etc.). Aceasta se concretizează în unul din avantajele firmei în raport cu concurenţii direcţi, înregistrându-se costuri de transport reduse la materiile prime. Deasemenea, un alt avantaj important îl reprezintă faptul că, numărul furnizorilor este mare, în zona Sucevei existând numerosi exploatatori de lemn, se stabilesc relaţii de durată re- ciproc avantajoase cu furnizorii şi se utilizează surse multiple de aprovizionare.

Ameninţări: Cererea tot mai mare pentru produsele S.C. DOXAR GRUP S.R.L îngreunează capacitatea societăţii de a face faţă comenzilor, organizaţia chiar fiind nevoită să refuze unele proiecte sau să le programeze la date de execuţie nefavorbile pentru client.

De aceea un obiectiv important îl reprezintă creşterea capacităţii de producţie sau reproeictarea procesului de fabricaţie astfel încât să asigure un cosum de materii prime şi timp de fabricaţie redus.

Preview document

Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 1
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 2
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 3
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 4
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 5
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 6
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 7
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 8
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 9
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 10
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 11
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 12
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 13
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 14
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 15
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 16
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 17
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 18
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 19
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 20
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 21
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 22
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 23
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 24
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 25
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 26
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 27
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 28
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 29
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 30
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 31
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 32
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 33
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 34
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 35
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 36
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 37
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 38
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 39
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 40
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 41
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 42
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 43
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 44
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 45
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 46
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 47
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 48
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 49
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 50
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 51
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 52
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 53
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 54
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 55
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 56
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 57
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 58
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 59
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 60
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 61
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 62
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 63
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 64
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 65
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 66
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 67
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 68
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 69
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 70
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 71
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 72
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 73
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 74
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 75
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 76
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 77
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 78
Îmbunătățirea potențialului productiv al SC Doxar Grup SRL prin utilizarea metodei șase sigma - Pagina 79

Conținut arhivă zip

  • Imbunatatirea Potentialului Productiv al SC Doxar Grup SRL prin Utilizarea Metodei Sase Sigma.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza managementului calității în cadrul hotelului Valentina Timișoara

Introducere Pentru a reliefa importanţa economică a turismului, ca ramură distinctă a economiei, încadrată în sectorul terţiar, vom folosi...

Considerații privind procesul de producție al SC Pheonix SA Buziaș

INTRODUCERE Managementul este considerat şi artă şi ştiinţă. Privind istoric majoritatea îndeletnicirilor omeneşti au fost socotite la început...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?