Cuprins
- INTRODUCERE 4
- CAPITOLUL I Prezentarea Generală a Firmei 5
- 2.1 Date de identificare a firmei 5
- 2.2 Gama de produse oferite 5
- 2.3 Structura organizatorică şi date privind personalul firmei 6
- 2.4. Piața firmei 8
- 2.4.1 Furnizorii 8
- 2.4.2 Clienţii. Segmentarea pietei. 9
- 2.4.3. Concurenţii 11
- 2.4.4. Activitatea de marketing 11
- CAPITOLUL II Diagnosticul viabilității economico-financiare al societății comerciale 13
- 2.1. Indicatori de profitabilitate 13
- 2.2. Indicatori de lichiditate şi solvabilitate 15
- 2.3. Indicatori privind creantele şi datoriile 16
- CAPITOLUL III Analiza SWOT 19
- 3.1 Puncte tari 19
- 3.2 Puncte slabe 20
- 3.3 Oportunităţi 21
- 3.4 Ameninţări 22
- 3.5 Tabelul SWOT 23
- 3.6. Modelul Porter- Analiza celor 5 forţe asupra S.C. Mobil Prod Mircea S.R.L. 24
- CAPITOLUL IV Strategia de Piaţă in cadrul S.C. Mobil Prod Mircea S.R:L: 26
- 4.1. Politica de produs la S.C. Mobil Prod Mircea S.R.L. 26
- 4.2. Politica de preţ la S.C. Mobil Prod Mircea S.R.L. 29
- 4.3. Politica de distribuţie la S.C. Mobil Prod Mircea S.R.L. 30
- 4.4. Politica de promovare la S.C. Mobil Prod Mircea S.R.L. 33
- CONCLUZII ŞI SUGESTII 36
- Bibliografie 38
Extras din licență
INTRODUCERE
In economia contemporana, a carei evolutie este marcata de tendintele de globalizare a economiei si pietelor, performantele intreprinderii sunt determinate, in masura crescanda, de adoptarea unei viziuni integratoare asupra modalitatilor de abordare a fenomenelor si proceselor economice si sociale.
La un asemenea context general se raporteaza, in prezent si intreprinderile romanesti confruntate cu cerintele si exigentele economiei de piata, caracterizate de un pronuntat dinamism si de concurenta care, la randul lor, impun schimbari profunde in mentalitatea si in metodele proprii de actiune.
Mediul de afaceri în care activeaza întreprinderile este plin de neprevazut, daca tinem seama de faptul ca cei mai multi factori ce îl definesc scapa controlului imediat al acestora. Întreprinderile trebuie sa se astepte întotdeauna la numeroase obstacole mai ales de natura tehnica si manageriala carora trebuie sa le faca fata pentru a supravietui si a prospera. De aceea, analiza mediului de marketing trebuie sa constituie o preocupare permanenta a echipei manageriale, întrucât aceasta îsi asigura o baza de date actualizata si o pune în alerta fata de tendintele ce se manifesta.
În capitolul Iam prezentat societatea în tot ansamblul ei: date de indentificare, un scurt istoric, viziunea şi valorile ei precum şi conducerea întreprinderii. Tot în aces capitol este analizată și piata firmei, cuprinzând furnizorii, clienții, concurenții și activitatea de marketing.
În capitolul II sunt calculați și interpretați indicatorii economico-financiari pe baza situațiilor financiare ale societății.
În capitolul III am analizat mediul de marketing al firmei. Pentru început amanalizat: mediul extern al firmei, repectiv, componentele acestuia, micromediul şi macromediulfirmei. Influența concomitentă a factorilor interni şi externi, face obiectul unui model de analizăbine cunoscut: analiza SWOT – care încheie acest capitol.
Următorul capitol, capitolul IV, implementarea strategiei de piațăa societății Mobil Prod Mircea ce se focalizează asupra laturii concrete a strategiei, materializată în formularea de strategii de marketing pentru produs, preţ, distribuţie şi promovare.
CAPITOLUL I Prezentarea Generală a Firmei
2.1 Date de identificare a firmei
Firma S.C. Mobil Prod Mircea S.R.L. a fost infiintata in anul 1998 de catre Dascalu Adrian, avand sediul in Bucuresti, sctor 4, strada Tudor Gociu, numarul 4, bloc 1, scara1, etaj 4, apartament 23, inregistrata la Registrul Comertului cu CUI 10181630, J40/1161/98, iar atelierul de productie aflandu-se in comuna Afumati, judetul Ilfov.
Societeatea a avut initial ca obiect de activitate productia de mobilier pentru casa, mobilier ce era vandut ulterior societatilor comerciale care se ocupau strict de vanzare si dupa caz, preluari de comenzi.
In anul 2003 firma deschide primul magazin de desfacere pe Calea Dudesti, zona Dristor si merge in paralel cu productia de mobila pentru magazinul propriu dar si pentru societatile comerciale cu care aceasta colabora. Datorita boom-ului in domeniul mobilei, societatea deschide mai multe puncte de vanzare pentru a acoperi mai multe zone cheie in Bucuresti cum ar fi: zona Lujerului, zona Ghencea, zona Mihai Bravu, zona Sebastian.
Domeniul mobilei a fost printre primele care au intrat in asa zisa criza, ceea ce a determinat societatea sa inchida treptat magazinele care nu generau profit sau care erau incet incet eliminate de concurenta.
In 2008 societatea si-a inchis toate punctele de desfacere, axandu-se pe productia de mobilier la comanda pentru agenda de clienti vechi dar si pentru firmele de tip reseller.
In 2010 firma isi reia activitatea de vanzare.
Intreaga activitate a firmei este subordonata scopului major al asigurarii unor castiguri corecte si echitabile ale partenerilor sai, prin desfasurarea unei activitati profitabile si prin dezvoltarea unei organizari eficiente orientata spre reducerea continua a costurilor.
Firma intelege sa fructifice toate oportunitatile ce se ivesc pentru satisfacerea, in cat mai mare masura, a clientilor ei, pentru imbunatatirea situatiei ei economice si a climatului de afaceri in industria de profil si pe pietele pe care le serveste.
In acest sens firma va intreprinde actiuni adecvate pentru a se achita la un nivel superior de responsabilitatile sale socio-economice, astfel incat sa serveasca cat mai bine interesele clientilor si salariatilor. O directie primordiala de actiune va fi aceea de perfectionare continua si de vanzare a produselor.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Strategia de Marketing la SC Mobil Prod Mircea SRL.docx