Analiza societății Trangaz

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: xlsx
Pagini : 17 în total
Mărime: 90.95KB (arhivat)
Publicat de: Marta Costin
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Societatea Națională de Transport de Gaze Naturale Tansgaz S.A. Mediaș a fost înființată în anul 2000 printr-o Hotărâre de Guvern ce avea ca obiectiv desprinderea de Romgaz, în vederea restructurării și separării extracției, transportului, depozitării și distribuției gazelor naturale. Întreprinderea are ca scop transportul, tranzitul internaţional, precum şi cercetarea-dezvoltarea în domeniul transportului de gaze naturale.

Apariţia societăţii „Transgaz” S.A.:

UEG - “Societatea ungară de gaz metan”

“SONAMETAN” – Societatea anonimă de gaz metan

Întreprinderea de exploatare a conductelor magistrale de gaz metan Mediaş

Regia autonomă “Romgaz”

Societatea naţională “Romgaz”

Societatea naţională “TRANSGAZ”

Transgaz S.A. are personalitate juridică și funcționează ca o societate pe acțiuni, și își desfașoară activitatea în conformitate cu legile române.

În conformitate cu Hotărârea nr. 334/28 aprilie 2000, o dată cu înființarea societății Transgaz S.A. (pentru transportul gazelor naturale), a fost înființată ca și societate națională, și „Depogaz” S.A. Ploiești (pentru depozitarea gazelor naturale).

Cu sediul social în Mediaș, Județul Sibiu, societatea este înregistrată la Registrul Comerțului cu numărul de ordine J32/301/2000.

Alte doua societăți comerciale de distribuție a gazelor naturale, rezultate in 2000 au fost „Distrigaz Nord” S.A. Targu Mureș și „Distrigaz Sud” S.A. București, iar în ceea ce privește producția și exploatarea, a fost înființată societatea „Exprogaz” S.A. Mediaș. Societatea este condusă de Adunarea Generala a Acționarilor și de Consiliul de Administrație. Consiliul de Administrație deleagă conducerea societății către directorul general al Transgaz S.A.. Acesta reprezintă și societatea în relațiile cu terții.

Transgaz S.A. este societatea de bază în industria gazelor naturale, atât pentru furnizori, cât şi pentru clienţi. Aceasta reprezintă un pion important pe piaţa gazelor naturale. Întreprinderea Transgaz S.A. are ca obiect principal de activitate Cod CAEN 4950 – Transporturi prin conducte.

Asigurarea accesului terților la Sistemul Național de Transport (SNT) în condiții nediscriminatorii, de eficiență economică și transparența reprezintă una din condițiile de bază pentru funcționarea corespunzătoare a pieței gazelor naturale.

Societatea poate funcţiona pe o perioadă nelimitată de la data înmatriculării la Registrul Comerţului şi conform Actului Constitutiv poate înfiinţa sedii secundare, fără personalitate juridical, situate şi în alte localităţi din ţară sau din străinătate, care se vor organiza ca şi sucursale, reprezentanţe sau agenţii.

Întreprinderea este cotată la Bursa de Valori Bucureşti, aceasta fiind tranzacţionabilă.

Conținut arhivă zip

  • Analiza Societatii Trangaz.xlsx

Ai nevoie de altceva?