Cuprins
- Introducere 3
- Capitolul I. Aspecte generale privind patrimoniul întreprinderii 6
- 1.1. Noţiunea de patrimoniu al întreprinderii şi elementele lui 6
- 1.2. Necesitatea analizei situaţiei patrimoniale ale întreprinderii 24
- 1.3. Practica de evaluare a patrimoniului la întreprinderile din Republica
- Modova 28
- Capitolul II. Analiza situaţiei patrimoniale la SRL”FEODORA” 34
- 2.1. Caracteristica generală a activităţii SRL „Feodora” 34
- 2.2. Aprecierea generală a mărimii şi evoluţiei activelor disponibile 65
- 2.3. Analiza structurală a patrimoniului SRL”Feodora” .68
- 2.4. Calculul şi analiza patrimoniului net la SRL „Feodora” 74
- Capitolul III. Căile posibile de perfecţionare a gestiunii patrimoniului
- SRL „FEODORA” 78
- Încheiere 97
- Bibliografie
Extras din proiect
Introducere
Analiza financiară ajută la identificarea activităţii nesatisfăcătoare a întreprinderii şi la stabilirea măsurilor care vor influenţa rezultatele în viitor.
Analiza situaţiei patrimoniale contribuie la formarea gândirii economice a specialiştilor, la sporirea capacităţii acestora de a înţelege complexitatea fenomenelor economico-financiare, sprijinindu-i în efortul de explicare, apreciere ştiinţifică, diagnosticare şi soluţionare a diverselor situaţii care apar în întreprindere.
Creşterea rolului analizei situaţiei patrimoniale ca instrument indispensabil în procesul de diagnoză şi reglare a funcţionării oricărei unităţi economice, de pregătire şi luare a deciziilor impune abordarea sistematică, prezentarea mecanismelor factoriale, a intimităţilor cauzale ale fenomenelor şi proceselor economice. De aici, se desprinde concluzia că analiza situaţiei patrimoniale este instrumentul de bază al managementului performant din orice domeniu de activitate şi o condiţie esenţială în elaborarea şi aplicarea unor decizii.
Obiectivul cercetării constă în studiul teoretico-metodologic şi particularităţile SRL „Feodora” or. Ungheni, str Decebal 17.
Obiectul propus presupune realizarea următoarelor sarcini de cercetare:
→ Necesitatea analizei situaţiei patrimoniale ale întreprinderii;
→ Caracteristica generală a activităţii SRL „Feodora”;
→ Aprecierea generală a mărimii şi evoluţiei activelor disponibile;
→ Analiza structurală a patrimoniului SRL”Feodora”;
→ Calculul şi analiza patrimoniului net la SRL „Feodora” etc.
Obiectivul şi sarcinile cercetate au determinat structura tezei de licenţă care constă din: Introducere, trei capitole, încheiere, lista bibliografică şi anexe.
În capitolul I Aspecte generale privind patrimoniul întreprinderii se arată că
explicarea noţiunii de patrimoniu trebuie să pornească, în mod logic, de la originea acesteia, respectiv „patrimonium” care în limba latină desemna averea sau moştenirea lăsată de înaintaşi. Expresia are corespondenţă în alte lexicuri grefate pe latină sub formele: le patrimoine în franceză, il patrimonio în italiană, el patrimonio în spaniolă. Menţionăm că în limbile engleză şi germană nu se utilizează termenul de patrimoniu, ci conţinutul lui economic şi juridic. În consecinţă, în contabilitatea anglo-saxonă, termenul de patrimoniu este substituit de cele două componente ale sale, respectiv „Avere” pentru Activ şi „Capital” pentru Pasiv.
Capitolul II Analiza situaţiei patrimoniale la SRL ”FEODORA” analizează
Societatea cu răspunderea limitată “Feodora”, care se află în or. Ungheni, str.Decebal 17. Anul 2000 este considerat anul în care au fost puse bazele de producere a berii. SRL „Feodora” este persoană juridică, care are bilanţ propriu şi poate încheia în nume propriu contracte. Dreptul de persoană juridică l-a obţinut din momentul înregistrării de Stat din 20 februarie 1996, termenul de activitate fiind limitat. Capitalul statutar al SRL „Feodora” constituie 500000 lei. Patrimoniul SRL „Feodora” este format din următoarele surse:
Preview document
Conținut arhivă zip
- Eficienta Folosirii Patrimoniului Intreprinderii.doc