Prezentarea economică a Canadei

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2933
Mărime: 164.23KB (arhivat)
Publicat de: Tiberiu Savu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Constanta Chitiba
O prezentare a Canadei din punct de vedere economic.

Extras din proiect

Localizare: Nordul Americii de Nord, marginita la Nord de Oceanul Arctic, la Nord-Est cu Peninsula Alaska (SUA), la Est si Sud-Est de Oceanul Atlantic de Nord, la Vest de Oceanul Pacific si la Sud de Statele Unite ale Americii.

Canada este al doilea stat ca intindere din lume.

Suprafata: 9984670 km² din care:

- 9093507 km2 pamant

- 891163 km2 apa

Populatia: 33.76 mil. loc. (2009). Raportat la suprafata, Canada inregistreaza cea mai mica densitate a populatiei dintre tarile puternic industrializate, de numai 3,19 locuitori / km2.

Capitala: Ottawa

Organizarea administrativa: In componenta Canadei intra 10 provincii si 3 teritorii autonome, fiecare cu capitala proprie.

Limba: 2 limbi oficiale - Engleza (58.8%) si Franceza (21.6%) si alte aproximativ 80 de dialecte (19.6%).

Principalele resurse naturale: Canada are mai rezerve de minereuri de fier (peste 125 mld de tone, locul 2 pe glob), minereuri neferoase (plumb, zinc, cupru, nichel, potasiu), metale pretioase (mai ales aur) si rare (uraniu). Acestora li se adauga zacaminte importante: carbune, petrol si gaze naturale. Canada are si un fond forestier urias (aproape 400 mil ha), intinse pasuni naturale si terenuri arabile si unu dintre cele mai mari potentiale hidroenergetice de pe glob.

Agricultura - grau, ovaz, porumb, seminte de floarea soarelui, tutun, bumbac, fructe, legume, produse lactate, produse din lemn si peste.

Agricultura, specializata in cultura cerealelor si cresterea extensiva a animalelor, este puternic mecanizata. Canada este unu dintre principalii producatori mondiali de cereale (locul 2 la orz si locul 6 la grau) si al doilea exportator mondial. Pe intinsele pasuni naturale se cresc in principal ovine si porcine, fara a se inregistra efective foarte mari.

In regiunea cea mai populata din sud-est, agricultura este tot mai diversificata, pentru a satisface cerintele populatiei: pomicultura, legumicultura, cresterea animalelor pentru carne si lapte.

Principalele activitati industriale: industria de autovehicule si componente, industria aerospatiala, celuloza si hartie, prelucrarea metalelor, productia de masini si echipamente, industria miniera, extractia combustibililor fosili (petrol si gaze naturale), silvicultura si industria lemnului, industria aluminiului, constructiile civile si industriale.

La sfarsitul secolului al XX-lea, Canada a ajuns unu dintre cei mai mari producatori mondiali de minereuri neferoase (zinc, locul 1, cupru, plumb), minereuri de fier, metale pretioase, gaze naturale. Productia de petrol este in crestere depasind deja 100 mil de tone.

Desi are o productie semnificativa de hidrocarburi, carbuni si uraniu, Canada si-a dezvoltat o puternica industrie hidroenergetica: aproape 2/3 din productia de energie electrica este obtinuta in hidrocentrale.

Industria prelucratoare, diversificata este concentrata in sud-est, zona fluviulu Sf Laurentiu fiind una dintre cele mai puternice axe economice de pe glob, prin centrele: Montreal, Toronto, Hamilton, Windsor.

O alta concentrare industriala mai importanta se afla in provincia Columbia Britanica, In vest (exploatarea huilei, industriile lemnului, chimica si constructii navale.

PIB-ul: 1279 mld $ (2009)

PIB-ul pe cap de loc.: 38.200 $

PIB - compozitia pe sectoare: - agricultura 2.3%

- industrie 26.4%

- servicii 71.3% (2008)

Preview document

Prezentarea economică a Canadei - Pagina 1
Prezentarea economică a Canadei - Pagina 2
Prezentarea economică a Canadei - Pagina 3
Prezentarea economică a Canadei - Pagina 4
Prezentarea economică a Canadei - Pagina 5
Prezentarea economică a Canadei - Pagina 6
Prezentarea economică a Canadei - Pagina 7
Prezentarea economică a Canadei - Pagina 8
Prezentarea economică a Canadei - Pagina 9
Prezentarea economică a Canadei - Pagina 10
Prezentarea economică a Canadei - Pagina 11
Prezentarea economică a Canadei - Pagina 12
Prezentarea economică a Canadei - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Prezentarea Economica a Canadei.doc

Te-ar putea interesa și

Rolul parcurilor naționale din Canada în turismul mondial

CAPITOLUL 1. ROLUL PATRIMONIULUI NATURAL AL CANADEI ÎN TURISM 1.1. Aşezarea fizico-geografică a Canadei Canada - ţara lacurilor strălucitoare, a...

Competitivitatea comerțului exterior al Canadei pe piața internațională

Capitolul 1. Prezentare generală a Canadei 1.1. Poziție geografică, istorie, apartenența la organizații internaționale Poziție geografică...

Sistemul Bancar Canadian

Capitolul 1 Sistemul Bancar din Canada 1.1 Scurt istoric Sistemul bancar din Canada a început să existe printr-un sistem bancar local odată cu...

Sistemul Bancar din Canada

I.Sistemul bancar din Canada Sistemul bancar din Canada este recunoscut ca fiind cel mai eficient şi mai sigur sistem bancar din lume,fiind clasat...

Politică comercială - Canada

Introducere In acest proiect vom prezenta cateva elemente de comert international al Canadei. Vom aborda subiecte de natura economica din care sa...

Mediul internațional în afaceri - Canada

I. SCURT ISTORIC Canada este a două ţară ca mărime din lume, aflându-se în nordul continentului America de Nord. La est se află Oceanul Atlantic,...

Comparația economică a Canadei și Australiei

Introducere Canada este un stat situat în extremitatea nordică a continentului american. Ca suprafață este a doua țară a lumii ca întindere după...

Sistem Bancar Canada

Capitolul 1. Sistem financiar Canadian Odată cu fondarea Băncii din Montreal (Bank of Montreal) în anul 1817, a început să se dezvolte cu adevărat...

Ai nevoie de altceva?